Ryssland öser in trupper i öst

UKRAINA. Ryssland öser in försträkning i östra Ukraina inför en möjlig ny offensiv. Det säger den ukrainske Luhansk-guvernören Serhij Hajdaj enligt Reuters.

Ukrainska soldater nära Bakhmut, Donetsk, Ukraina

Vi ser fler och fler ryska reservister som blir utplacerade i vår riktning. Vi ser mer utrustning som tas in.

Han säger att ammunitionen används annorlunda än tidigare – det är inte dygnet-runt-beskjutning längre.

De börjar sakta att spara och göra sig redo för en storskalig offensiv, enligt Hajdaj som tror att offensiven kan börja om tidigast tio dagar.

-Pettersson konstaterar att Ryssland är ett märkligt land. Tiotusentals, kanske hundratusen döda ryska soldater, men vad vi vet väldigt få protester på hemmaplan. Hade det varit USA:s soldater hade förlusterna redovisats och diskuterats i varenda TV-progam och gatorna hade varit fulla med demonstranter…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

37 thoughts on “Ryssland öser in trupper i öst

 1. Enligt OSINT rapporten i September har Ukraina 402 000 förluster och 57 000 utlänningar mestadels Polacker och Rumäner att ingen äns nämnt siffrorna belyser problematiken starkt

 2. Det lutar åt inbördeskrig i Ryssland…?

  Rysslands premiärminister Michail Mishustin har signerat ett godkännande av att energimonopolet Gazprom Neft skapar en egen privatarmé. Därmed kommer enligt Ukrainska Pravda ‘vapenkapplöpningen’ att fortsätta bland Rysslands viktigaste politiska aktörer som aktivt skapar privata arméer efter samma modell som Yevgeny Prigozhins Wagner-grupp.

  Vem av dem knäpper Putin?

  7
  1
 3. Nu börjar de desperata Putte-fnasken referera till nya och okända ”media” t.ex. rmx news som är en ren propagandakanal…

  Ryska propagandaministeriet ligger på hårt i alla bloggar och på sociala medier.

  19
  8
  • Enligt Mossad så är Ukrainas förluster av soldater nio gånger så stora jämfört med Rysslands förluster. Detta betyder att Ukraina snart har slut på soldater.

   6
   15
  • Någon hittade en okänd nyhetskanal som hänvisar till att en okänd TURKISK(!) tidning har en hemlig källa inom Mossad…😂😂😂 som vänt baklänges på Ukrainas/Rysslands förlustsiffror i kriget.

   Knäppgökar finns överallt. Ryssland har själva erkänt större förluster. Enbart fångarna som rekryterats av wagnernazisterna har dött i större antal.

   Om ryssarna haft så små förluster som den Turkiska tidningens hemliga källa uppger så skulle de varken behövt mobilisera förra gången eller denna gång.

   Som tur är tror ingen normalbegåvad på sådant! Det var månadens klart sämsta försök…🤣

   (Håkan Dahlgren hänvisar dock till det som fakta.)

   10
   2
 4. Vi närmar oss med stormsteg ett utvidgat krig i Europa är jag rädd.Ja,rädd är jag faktiskt för fredsförhandlingar verkar vara ljusår bort.Hur länge orkar det tappra Ukraina hålla stånd ? Läget är oroande,men vi får väl gömma oss i soffhörnet och käka popcorn och titta på “mellon ” så kan vi låtsas att allt är frid och fröjd cirka 100 ? mil bort.Varför oroa sig när Familjen Wahlgrens liv är så engagerande för många tittare ? Obs :,spår av ironi kan finnas i det ovanstående skrivna….

  28
  8
  • Du frågar: “Hur länge orkar det tappra Ukraina hålla stånd ?”

   Jag är faktiskt jätteledsen för alla… väst om Ryssland. Tyska tidningen Die Welt skrev nyss (via rmx.news) att…
   “Ukraine is running out of soldiers as the war drags on. It is already — depending on how you look at it — in at least its eighth wave of mobilization, with men over the age of 60 now being sent to the front. Russia, on the other hand, will soon have 200,000 fresh forces, with some reports suggesting up to 500,000 more soldiers could follow in the summer.”

   https://rmx.news/ukraine/die-welt-5-reasons-why-ukraine-is-increasingly-less-likely-to-win-the-war/

   OM det är sant, att men över 60 nu skickas till fronten, då är situationen redan mycket allvarlig. Det börjar likna situationen som nazi-tyskland hade när dom endast kunde skicka gamla och för unga “reservister” till fronten när ryssen närmade sig Berlin under WWII.

   Det (enda) positiva med att ryssen skulle inte förlora det konventionella kriget är att då kan världen slippa kärnvapenkrigande.

   Och om ryssen inte föelorar, vet ni vem Ukrainas ledning skulle då komma att skylla på alla Ukrainas förluster och förstörelse? Ja, alla andra än dom själv. Och därför kommer Ukrainas ledning att kräva att väst betalar allt… Och accepterar Ukraina till EU. Men det riktiga bovarna bakom Ukrainas krigskatastrof var ni krigshetsarna! Så egentligen ni borde betala hela kalaset.

   ps. Fel krigat

   17
   32
 5. “-Pettersson konstaterar att Ryssland är ett märkligt. Tiotusentals, kanske hundratusen döda ryska soldater på ett men vad vi vet väldigt få protester på hemmaplan. Hade det varit USA hade förlusterna redovisats och diskuterats i varenda TV-progam och gatorna hade varit fulla med demonstranter…”

  Really … USA har pangat i 60 år och ett nytt krig varje år och vissa har ju pågått i flera år osså. Minns att Vietnamkriget skapade en del “gnäll” dock var väl det inte pekuniärt utan mer att man tappade för många soldater….. MEN annars har det varit relativt tyst både från USA och även från Sverige….. Irak 1miljon dödade…. osv….. USA är också MSMM märkligt….. kanske t.o.m. märkligare….. MEN USA har ju väldigt lite naturtillgångar så de kanske behöver ta från andra….. Libyen, Syrien, Libanon osv…. att köpa har inte förespeglat dem?

  19
  18
  • Nix, gatorna blir inte fulla med anti krigs demonstranet. Det är förbjudet med opposition mot Putin. Han är lika känslig som Erdugan.

   6
   6
 6. ” De börjar sakta att spara och göra sig redo för en storskalig offensiv, enligt Hajdaj som tror att offensiven kan börja om tidigast tio dagar.”
  kanske det inte blir så enkelt att panga samtidigt som man flyttar trupp?

  “-Pettersson konstaterar att Ryssland är ett märkligt. Tiotusentals, kanske hundratusen döda ryska soldater på ett men vad vi vet väldigt få protester på hemmaplan. Hade det varit USA hade förlusterna redovisats och diskuterats i varenda TV-progam och gatorna hade varit fulla med demonstranter…”

  12
  13
 7. Och ryssarna dör på löpande band har det påståtts här i kommentarerna, 500-1000 per dag, eller? Jaja, folk dör ute vid fronten, nya fylls på, det fattar man, men sen undrar man ju var dom får alla pengar ifrån. För och hålla i gång kriget.

  16
  8
  • En kalashnikov och lite kläder kostar inte så mycket. AKn behöver inte ens fungera eftersom det är 50% chans att den som håller i den dör i anfallet ändå.
   Gårdagens förlust på över 1000 man i döda säger oss att de har minst lika många i sårade då förhållandet döda:sårade i Puttes terroristarmé är 1:1 på grund av värdelös sjukvård, obefintligt kamratskap, obefintligt personskydd och dåliga officerare. Att jämföra med ukrainska arméns förhållande på 1:5, det går alltså fem sårade på varje död soldat vilket är vad vi förväntar oss i en modern armé.

   20
   10
   • Märkligt, utan en AK 100% dödschans, en Med AK4 50% dödschans. Hur tänkte du här?
    ‘Att jämföra med ukrainska arméns förhållande på 1:5, det går alltså fem sårade på varje död soldat vilket är vad vi förväntar oss i en modern armé.’
    Det råder det olika uppfattningar om så det tycker jag går inte att dra slutsatser av.

    3
    2
 8. grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
  grebom5 skriver:

  Ju längre kriget pågår desto större chans för Putins Ryssland.
  Sorgligt men högst troligt eftersom en diktator har folket i ett strypgrepp.

  9
  14
  • Tror inte på det. Ryssarna har nästan inga vapen kvar (bortsett från jaktflyg) så vad ska de strida med? Gissar att de med en offensiv nu försöker få Ukraina till förhandlingsbordet där de tänket tilltvinga sig mark från Ukraina.
   Lägg märke till hur den ryssvänliga propagandan nu påstår att USA inte längre tänker supporta Ukraina (t.ex. swebbTV). Målet är att tvinga Ukraina till förhandlingsbordet innan ryssarnasvapen och ammunition är slut.

   15
   11
 9. “Gopniks” och folk ifrån periferin i centralasien .. Tjetjener , frisläppta fångar mm
  Aldrig att vanliga ryssar som åkt till IKEA på lönelördag skulle låta sina söner. fäder och bröder kräla i leran !

  24
  6
  • grebom5 – Sweden – Retired male with more than 25 years experience of overseas work, mostly in Africa and Asia but also Europe. Convinced that Islam is a dangerous religion present in our time but still using medieval ways of practising their religion.
   grebom5 skriver:

   Gunnar!
   Galen eller inte, vilka chanser tror du en inkallad har mot Putin?

   11
   6
 10. Det mesta pekar väl på att Rysslands ansträngningar fortsätter i samma spår.
  Ryska armén är gammelmodig, när dom ställs emot västs moderna vapensystem i ukrainska arméns händer är dom chanslösa.
  Dom enda i Ryssland som kommer vinnande ur vårvinterns krig är begravningsbyråerna i Ryssland.

  32
  10

Kommentera Avbryt svar