Ville diskutera HBTQ-rättigheter – tystades av ljudliga protester

HBTQ. Svenska fäktförbundets ordförande Otto Drakenberg gick upp i talarstolen för att diskutera Saudiarabiens värdskap för kadett- och junior-VM 2024. Men överröstades av bankande protester och uppmaningen att sluta. – Chockartat, säger Drakenberg till SVT Sport. 

Uppseendeväckande scener utspelade sig på internationella fäktförbundets kongress i Lausanne i november, något Dagens Nyheter var först med att rapportera om.   

När Sveriges ordförande Otto Drakenberg från podiet lyfte HBTQ-personers rättigheter började protesterna. Ett högt bankande från flera håll i salen överröstade hans röst. 

Enligt Drakenberg var hans mål med anförandet att lyfta problemet med sportswashing. Han tycker det är problematisk att ett land som Saudiarabien anordnar mästerskap då man inte respekterar kvinnors och HBTQ-personers rättigheter. 

Trots Drakenbergs invändningar röstade kongressen med stor majoritet för att Saudiarabien, som enda sökande nation, blir värd för kadett- och junior-VM 2024. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ville diskutera HBTQ-rättigheter – tystades av ljudliga protester

 1. Eftersom Sverige är ordförande i EU, skulle jag hellre få nyheter om vad som förekommer i korrupta EU. Man tar nu ifrån delegaterna deras immunitet, för att de skall kunna straffas. Ingen hejd på korruption de får enorma summor för att rösta på Marocko och Arabernas förslag om bl.a. visumfrihet. Von der Leyers make har fått miljarder på sitt företags konto.

 2. Det är väl inte så konstigt .
  Att vi i Sverige har en uppfattning om hur HBTQI och Feminism ska ingå i värdegrunden betyder inte att alla tycker det är rätt .
  Jag har vänner som tycker det är helt bedrövligt med Pride och att Löfvens feministiska Regering var en skam för Sverige .
  Att fittmössornaa skadade Sveriges anseende i Världen.
  Prata med våra importerade muslimska medborgare , så märker ni att vår öppna attityd inte är accepterad i alla läger .
  Men så långt som att prata med oliktänkande invandrare törs ingen PK göra Då kan man stämplas som rasist

  54
  6
  • Christer, du må ha rätt i det du säger men Drakenberg har OCKSÅ rätt att säga sin mening och förtryck av HBTQ och kvinnor hör inte ihop med dagens civiliserade samhällen. Dessa förtryck finns främst i fascist och islamistländer och jag tror knappast att dessa tilltalar dig som “svensk”.

   19
   9
  • Förstår inte varför man ska ha idrottsevenemang i såna länder. Förmodligen handlar allt om pengar, det gör det alltid

   14
   1
   • Härligt med en känd svensk företagsledare som inte är van vid att någon opponerar sig får börja skrika och gapa som en vilsen tonåring. Sverige är vilse i pannkakan.

    9
    1

Kommentera