Förslag: Förbud mot deltagande i terrororganisationer

TERRORISM. Regeringen presenterade idag ett förslag om att förbjuda deltagande i terrororganisationer. Lagstiftningen behöver bli kraftfullare för att vi ska kunna stå upp mot terrorhot och slå tillbaka mot terrorister och andra aktörer som understödjer terrorbrottslighet, enligt Justitieminister Gunnar Strömmer.

Özz Nujen låter hälsa att frågor om Akilov besvaras svågern…

Socialdemokraterna reagerar positivt på regeringens lagförslag om att förbjuda deltagande i terrororganisationer. Förslaget kommer därför sannolikt att bli lag under det första halvåret av 2023.

Även den förra S-regeringen verkade för lagändringen.

”Bra och viktigt att regeringen går vidare med förslagen”, skriver Socialdemokraternas rättspolitiska talesperson Ardalan Shekarabi på Twitter.

Vänsterpartiets utrikespolitiske talesperson Håkan Svenneling är dock kritisk. Han skriver att lagstiftningsprocessen först handlade om att stoppa IS, men nu handlar om att ”jaga de som bekämpade IS”.

”När en kryper för despoter blir världen upp-och-ner. Terrorlagstiftningen lär knappast göra Sverige säkrare men sannolikt mer rättsosäkert”, skriver Svenneling.

Sverige har lovat Turkiet att skärpa terrorlagarna som en del i Natoprocessen, men lagskärpningen var planerad sedan tidigare.

-Pettersson hoppas förslaget blir bra men undrar hur det ska bestämmas vad som är en terroristorganisation? Är Socialdemokraterna en terrororganisation eftersom dom importerar terrorister?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Förslag: Förbud mot deltagande i terrororganisationer

 1. Att en sådan satans idiot som Özz Nyjen kan få gå lös på Sveriges gator säger en hel del om landets tillstånd, hur sjuk denne man är visar han själv på bilden.

  8
  2
 2. Otroligt att det inte är så redan. Utvisa alla som har kopplingar till terror och deras familjer

  13
  3
 3. Kommer förslaget också att innefatta invandrarverket?
  En extrem organisation av dom mest extrema!
  Dom släpper in över 100.000 utlänningar varje år, trixar med gummilagar och luddiga paragrafer och vips är utlänningarna svenskar med svenskt medborgarskap på fickan, svenska körkort, svenska pass och inte minst svenska välfyllda kreditkort.
  Och vips har vi skattebetalares skattebörda ökat med 100.000 nya som skall försörjas till 100%
  Och den undre världen har fått ett rejält tillskott för sin stenkastande och sprängande verksamhet.

  Trots det, ingen förstår sambandet, brottsligheten i Sverige är trots det en gåta..
  Hur förbannat dumma kan folk vara?
  Men dom flesta av anhängarna är förmodligen hjärntvättade och köpta och håller med av egoistiska skäl, d.v.s. dom är simpla folk och landsförrädare!

  För mig och många många andra är lösningen mycket enkel.
  Utvisa minst 2 millioner utlänningar så kommer brottsligheten och våldet i Sverige att mindska med 90%
  Och fram för allt, invandrarverket skall terrorstämplas som den kriminella terrorganisation dom är!
  Alla anställda skall lagföras och straffas efter en skala där en hög position ger ett högt straff och låg ett lägre!
  Då först kan vi börja bygga Sverige igen!

  23
  1
 4. Får hoppas att denna åtstramning även innefattar finansiering av terrorister.
  Typ : PLO, Hamas, Hisbollah, AFA, Muslimska brödraskapet, Grå vargarna, PKK, Klimat-terrorister, m.fl. Där staten/skattebetalarna har stor skuld.

  20

Kommentera