Var är BLM och vänstern?

Först ett förtydligande. Det är hemskt när människor dör och i synnerhet när de dör under ett ingripande av poliser. Det borde inte göra skillnad, men uppenbart finns en skillnad i vem som dör och vilka som dödas.

Namnet George Floyd är vida bekant. Hans namn nämnde i media varje dag under veckor och namnet George Floyd togs upp i manifestationer, politiska debatter och de tre bokstäverna BLM blev synonymt med rasism mot svarta.

För några veckor sedan avled småbarnspappan Tyre Nichols efter att några dagar tidigare misshandlats av fem poliser. Nichols var enligt anhöriga en hederlig och ärbar man, vilket också George Floyd sades vara. I det sistnämnda fallet dök sedermera en helt annan bild upp.

Det finns ett par skillnader i fallen Floyd och Nichols. George Floyd utsattes inte för en egentlig misshandel, utan dog av kvävning efter att en av de ingripande poliserna satt ett knä mot Floyds hals. Tyre Nichols utsattes för grovt våld av de fem poliser som var närvarande. I efterspelet av Floyds död uttalade sig journalister, politiker och organisationer i termer om rasism. Ordet “vita” i kombination med rasism användes flitigt i debatten, detta trots att två av poliserna hade annat ursprung.

Nu är BLM tysta när det kommer till anklagelser om rasism och från det politiska lägret är tongångarna inte lika högljudda när det kommer till svarta människors utsatthet. Varför? Ja, svaret finns troligen i denna bild.

När man inte kan använda vitas behandling av svarta i frågor om polisvåld och rasism är det uppenbarligen inte lika intressant att ta hög ton i debatten.

Efter fallet med George Floyd gick bland annat Amnesty ut och fördömde det rasistiska våldet i USA. Vad tänker de skriva nu?

I det röda Umeå skrev en universitetslektor på Umeå universitet en artikel där följande mening finns invävd: “Mordet på George Floyd är ett i raden av flera fall där rasism och polisvåld utövats mot svarta medborgare i USA”. Vad tänker han författa efter detta brutala polisvåld mot en svart medborgare?

Är det då ett faktum att svarta är mer utsatta för polisvåld i USA än andra grupper? På webbsidan Statista har man siffror om antalet personer som dödats av polis i USA åren 2017-2022 och då dyker denna bild upp.

Rubriken ovanför diagrammet lyder “Personer skjutna till döds av poliser”. Washington Post har en gedigen databas med personer som skjutits av polis sedan 2015. Man kan filtrera sig genom en rad faktorer och det är intressanta fakta som dyker upp.

Filmen som visar hur fem svarta poliser dödar Tyre Nichols har publicerats.

9 thoughts on “Var är BLM och vänstern?

 1. I Göteborg MÖRDADES kallblodigt polisen “Andreas” i somras i ett bakhåll av en mycket ung GM …
  VAR fanns BLM o vänstern då ? Samt andra gap-, gal- och skrik-kärringar som Spyman & Co

  Snacka om dubbla måttstockar och obefintlig trovärdighet !

  20
 2. Och Magda vill att vi Fjäskar ännu mer för Muslimer än vad vi redan gjort??
  Hur kan en människa va så jävla dum att tro att dom blir vänligare inställda då.Behandla dem som alla andra, till ex. Svenska skattebetalare?

  19
  • Tony
   Muslimer ska behandlas mycket strängt. Om de inte fattar efter första smällen, är det bara att fortsätta.
   Låter heltokigt, eller hur. Men tro mig det är det enda sättet dessa idioter förstår!

 3. Det är skillnad på vitt och svart

  Råkar du vara vit behandlas du som en skit

  Råkar du vara svart har du framtiden för dig även om du råkar vara korkad

  Det är riktig meritokrati det!

  Leve den idiotiska feminismen, leve stollarna på Södermalm, leve allah de som kommit hit och lever gott på arbetarklassens arbete, leve den som ljuger, ………….!

  MEN FAEN TA DEN SOM ÄR VIT OCH GÅR TILL SITT ARBETE SAMT BETALAR SKATT!!!

  25
  1
 4. “Pettersson” skriver…

  “George Floyd utsattes inte för en egentlig misshandel, utan dog av kvävning efter att en av de ingripande poliserna satt ett knä mot Floyds hals.”

  Om jag har förstått rätt, dog inte personen av kvävning men av andra orsaker (bl.a. droger).

  Och, polisen knäade inte halsen, men rygg/skuldra och/eller nacke, vilket är en teknik som lärs ut i polisutbildningen.

  Vidare, hade ingripandet ingenting med ras/etnicitet att göra (tre, eller två, av de fyra (?) poliserna hade inte europeiskt ursprung).

  PS
  Jag föreslår att “Pettersson” länkar till andra video-webbplatser än YouTube (Google/Alphabet Inc.) då de ängnar sig åt censur, och för att bryta deras dominans. T.ex. Odysee.com, BitChute.com eller Rumble.com.)

  21
  4
 5. Inte ett ord på SVT’s webb om att poliserna var/är svarta som brutalt misshandlade denne man.
  Nu ser man med önskad tydlighet hur falska BLM är ”Burn, Loot, Murder”
  Är jag förvånad?
  Frågan är retorisk.

  46
 6. Det finns inga PK-poäng för BLM-fansen och andra rasistiska vithetshatare att plocka hem när dom fem inblandade poliserna inte är vita.

  SVT nu på morgonen: “Myndigheter och polis fruktade att Nichols död skulle leda till våldsamma protester i landet, men hittills tyder allt på att de protester som hållits varit små och till större delen fredliga.”

  https://archive.ph/qx6aF

  31
 7. Den outtalade slutsatsen i tystnaden från BLM, Umeåaktivister m.fl. är svår att tolka som annat än att den svarta person som dödas av svarta (poliser) helt enkelt är mindre värd än den som dödas av vita. Vad är det för människosyn? Rasism måste det väl vara?

  55

Kommentera