Runt 300 ryssar dog i Makiivka

UKRAINA. Runt 300 ryska soldater dog med stor sannolikhet i den ukrainska attacken mot en militäranläggning i Makiivka i Donetsk på nyårsafton, skriver Storbritanniens försvarsdepartement. ”Vi bedömer att majoriteten dödades eller saknas, snarare än sårades.”

Efter attacken gjorde Ryssland ett sällsynt erkännande av förluster, och angav då 89 döda. Enligt britterna understryker skillnaden mellan de ryska siffrorna och sanningen hur omfattande desinformationen är i ryska utlåtanden till allmänheten.

***

TIDIGARE 2023-01-02 Ukrainas väpnade styrkor dödade 400 ryska ockupanter i Makiivka på nyårsafton

UKRAINA. Ukrainas försvarsstyrkor inledde en attack mot en rysk militärbas i ockuperade Makiivka i Donetsk oblast på nyårsafton, dödade 400 och skadade 300 ockupanter.

Källa: Department of Strategic Communications of the Armed Forces of Ukraine (StratCom) på Telegram 

Detaljer: StratCom rapporterade att, tack vare en exakt attack i Makiivka, dödades omkring 400 mobiliserade ryssar och omkring 300 fler inkräktare skadades med varierande svårighetsgrad.

Det noterades att ryska soldater var stationerade i byggnaden av lokal yrkesskola nr 19.

StratCom publicerade också en video från platsen. Den visar att lokalerna där de mobiliserade ryssarna befann sig har totalförstörts.

En rysk militärbas i ockuperade Makiivka i Donetsk oblast, var tidigare en yrkesskola nu en ruin.
Makiivka i Donetsk, Ukraina.

De stora förlusterna av ockupanterna i Makiivka bekräftades faktiskt av ryska propagandister. Vladimir Solovyov, en programledare på Rysslands TV-kanal, rebloggade ett meddelande på sitt Telegram-flöde och sa att spridning av information om militära offer är straffbart enligt rysk lag med upp till 15 års fängelse.

Och propagandisten Andrey Medvedev blev upprörd över ockupanternas försumlighet, vilket ledde till stora förluster av personal.

“Kort om Makiivka. Varje extraordinär händelse har ett namn, efternamn, patronym och position. Att betrakta fienden som en dåre som inte ser någonting under krigets 10:e månad är farligt och brottsligt. Att placera personal var som helst i byggnader istället för att placera dem i skyddsrum hjälper direkt fienden”skrev Medvedev på Telegram.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Runt 300 ryssar dog i Makiivka

  1. Tråkigt, men konsekvenserna av att fira nyår kan bli jobbiga. Alldeles särskilt om man befinner sig på en fest som våldgäst. Knappast saknade små putinterrorister.

    11
    3

Kommentera