16 plus 7 gripna senaste dygnet i Stockholm och Sundsvall

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Det senaste dygnet har polisen gripit 16 personer på olika platser i länet kopplat till den senaste tidens grova våldsbrott i Stockholmregionen. Vi har också beslagtagit flertalet vapen samt sprängmedel kopplat till konfliktmiljön, skriver Polisen.

Sedan juldagen har en rad grova brott skett i Stockholms län. Konfliktnivån i den kriminella miljön är hög och ett omfattande arbete sker för att bryta utvecklingen. Under det senaste dygnet har polisen i region Stockholm gripit totalt 16 personer på olika platser i regionen, flera av dem kan kopplas till den senaste tidens grova våldsbrott. Utav de frihetsberövade är flera minderåriga personer som rymt från LVU-boenden. Polisen har även tagit flera vapen samt sprängmedel i beslag.

Vi är inne i en intensiv fas just nu. Vi ligger mycket nära de kriminella individerna i miljön och bedömer att vi det senaste dygnet, men även tidigare har kunnat gripa flera personer som har varit på väg att begå grova våldsbrott, säger Hanna Paradis, kommenderingschef för den särskilda händelse som hanterar den senaste tidens grova brott i region Stockholm.

De gripna misstänks för brottsrubriceringar som mord och förberedelse till mord, allmänfarlig ödeläggelse, grovt vapenbrott och narkotikabrott. Polisen i region Stockholm arbetar nära tillsammans med andra regioner och den senaste tiden har andra polisregioner ingripit mot brott begångna i Stockholm.

Ett stort antal polisanställda från hela Sverige ingår nu i arbetet i Stockholms län med flera pågående utredningar samt är ute på gator och torg för att förhindra nya brott och öka tryggheten.

Den förstärkning vi fått är till stor hjälp i det ansträngda läge vi är i. Vi arbetar offensivt för att bryta våldsutvecklingen. Insatserna och gripandena innebär ett omfattande arbete för vår utredande personal i flera delar samtidigt som vi har en stor resurs ute som gör sitt yttersta för att förhindra fler grova brott, säger Hanna Paradis.

Sju anhållna efter insats i Sundsvall: ”Förhindrat mord”

Polisen har gjort ett stort tillslag mot flera adresser i centrala Sundsvall. Flera personer har gripits, och flera vapen och stora mängder narkotika har tagits i beslag. Även föremål som misstänks vara outlösta termosbomber har också hittats. Det skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

”Jag och polisen i Sundsvall är lättade och mycket nöjda, vi har genom den här framgångsrika insatsen kunnat förhindra att flera grova våldsbrott skett. Bland annat ett mord och ett antal sprängningar”, säger vice chefsåklagare Karin Everitt, enligt ett pressmeddelande.

-Pettersson hoppas att polis/åklagare gör en bra förundersökning och att domstolarna gör sitt och att politikerna ändrar lagarna så att svenska medborgarskap går att återkalla…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “16 plus 7 gripna senaste dygnet i Stockholm och Sundsvall

 1. Fast i Sverige betyder ju “gripen” inte att man hamnar i finkan utan de är nog snart ute och springer igen och inväntar rättegång om sisådär 5 år då de i dyera meningslösa rättegångar döms till semesterstraff och vid det laget har de dessutom redan åsamkad omfattande skada många av dem.

 2. Lagarna i Sverige är skrivna för civiliserade människor. Med import av mindre utvecklade människoliknande varelser funkar det inte. Naturligtvis.
  För att snabbt få stopp på skiten, skulle undantagstillstånd, med allt det medför, vara ytterst effektivt. I det läget, ut med militär på gatorna. Alla som kan misstänkas hålla på med kriminalitet, eller befinner sig här utan tillstånd, samlas ihop i mycket välbevakade läger. Motstånd ska slås ner hårt.
  Naturligtvis skulle detta stämplats som nazism, av vänstern. Kanske beroende på att många i det gänget, har skitit mjöl i påsen.

  11
  1
 3. Bara att gjuta in i brofästet, jag saknar dom inte, och säkert inte flera andra med i forumet?
  Om det är bevisat 100% kriminella?
  En önskan bara.
  —-
  Var ju en doku. på SVT igår om en gummibåt från Frankrike på väg till U.K. där de struntade att rädda ca 30 st sk. migranter, tankar om det?

  13
  1
 4. Det verkar vara svårt att ändra lagar och anpassa vårt rättsystem till det nya Sverige. Många högt uppsatta verkar väldigt måna om att bevara vår nya kultur.

  17
  1

Kommentera