Magdalena Andersson (S) talade illa om SD inför skolklass

INRIKES. Socialdemokraternas partiledare och tidigare finans/statsminister Magdalena Andersson avrådde en skolklass från att engagera sig i SD:s ungdomsförbund Ungsvenskarna. Detta när eleverna var på besök i riksdagen för att lära sig mer om demokrati. Agerandet bryter mot riksdagsförvaltningens rekommendation om hur man ska uppträda vid skolbesök, rapporterar Expressen bakom betalvägg.

Magdalena Andersson (S)

Det var just utifrån ett demokratiresonemang som jag sa de här sakerna, säger Magdalena Andersson (S).

-Pettersson menar att Maggan är bitter, elak och odemokratisk. Inte i kammaren mot kollegor, och inte ens mot ungdomar på besök i riksdagen klarar hon att föregå med gott exempel och följa de gemensamma regler som råder i riksdagen.

Andersson (S) värnar inte om demokratin med att uppmana elever eller besökare i riksdagen att inte gå med i ett förbund eller parti som man inte är för. Var och en väljer själva vilket dom tycker är rätt. Magda ska banne med skita i vilket parti andra vill gå med i.

Dessutom är hon inte den som kommer att be om ursäkt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Magdalena Andersson (S) talade illa om SD inför skolklass

 1. Liberalen som höll i guidningen kunde efter att Maggan slängt ur sig sin tirad lugnt avslutat det hela för klassen med: “Och så ska vi komma ihåg att socialismen har dödat 270 miljoner människor men inte räddat en enda själ.”

 2. [<1500 ord (många citat), lästid 11 minuter]

  "Petterssons" och Anderssons (S) olika ståndpunkter är exempel på varför Sverige har utvecklats i den riktning som vi ser/lever i resultatet av.

  Anderson (S) säger…
  – "Det var just utifrån ett demokratiresonemang som jag sa de här sakerna, säger Magdalena Andersson (S)".

  … vilket är en ståndpunkt som Socialdemokraterna har haft sedan Sverigedemokraternas inträde på den politiska scenen.

  Till exempel:

  2014-12-06 Dagens Nyheter Debatt
  fd. statsminister Löfven (S):
  – "Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner."

  * 2021-02-17 Göteborgs-Posten
  "Stefan Löfven om S-attackerna på SD: Det behövs"
  – "Sverigedemokraterna har andra VÄRDERINGAR, ett annat SYFTE, och de kommer inte att gå in i ett samarbete med mindre än att de också får genom någonting."

  * 2021-03-17 SVT Nyheter
  "Löfven: Demokratin i fara vid maktskifte i Sverige"
  – "En Moderatledd regering som stödjer sig på Sverigedemokraterna riskerar att föra Sverige i en ickedemokratisk riktning, anser statsminister Stefan Löfven (S)."
  – "Jag är orolig för det, säger han i SVT:s intervjuprogram 30 minuter."

  2021-03-30 Dagens Nyheter (intervju)
  fd. statsminister Löfven:
  – "Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen."

  (2021-09-23 Riksdagen, fd. justitieminister Johansson (S):
  – "Den grundläggande skillnaden här är människosynen."
  – "Ni [Sverigedemokraterna] är programmatiskt emot att människor med en annan härkomst över huvud taget ska befinna sig i Sverige")

  *

  Det rimligt att anta att Socialdemokraternas stödpartier — V, MP, C, L (men även M och KD tills helt nyligen) — delar denna ståndpunkt/syn på Sverigedemokraterna, dvs odemokratiska på grund av antagandet om deras rasistiska människosyn/främlingsfientliga politik.

  Denna syn på Sverigedemokraterna delas av hela det offentliga Sverige, men inte av "Pettersson":

  * SVERIGES TELEVISION
  2018-09-08: "SVT tar avstånd från Åkessons [SD] kommentar."
  Eva Landahl, programchef: –"Att invandrare pekas ut som en grupp [stor arbetslöshet hos invandrargrupper] som inte är svenskar och inte passar in i vårt land är ett grovt generaliserande uttalande."

  * ­EXPRESSEN Ledare
  2010-09-19 "Rösta nej till hatet"
  [löpsedeln: bild på en nedsmutsad och skrynklig Sverigedemokratisk valsedel i rännstenen]
  – "Nej! I dag röstar vi för Sverige och mot främlingsfientligheten."
  – "Men i dag är ansvaret väljarnas. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens intåg i demokratins högborg. Rösta nej till hatet i dag!"

  * ­EXPRESSEN Ledare
  2014-09-13 "I dag röstar vi nej till rasism"
  – "Här lyser Expressen upp riksdagshuset. Budskapet är tydligt: 'Rösta nej till rasism'."

  * AFTONBLADET
  "Alarmism? Nej, för det är Aftonbladet"
  – "På få andra ställen har det varit så nära till rasist- och fasciststämpeln."
  (— Johan Hakelius 2020-02-10 Fokus.se, blogg)

  * FACKFÖRBUND (alla?, de flesta?)
  2019-03-27 Fackförbund.com (est. 2014, jämförelsetjänst)
  "Flera fackförbund säger nej till SD"
  – "Av de 14 fackförbunden som ingår i LO säger sju av dem nej till att ha ett förtroendeuppdrag i facket samtidigt som man är politiskt aktiv i Sverigedemokraterna"
  – "Handels, Kommunal, Byggnads, IF Metall, Pappers, Hotell- och restaurangfacket, Livs eller Fastighetsanställdas förbund accepterar inte att förtroendevalda medlemmar är politiskt aktiva i Sverigedemokraterna."
  – "De förbunden som säger nej till förtroendevalda som är politiskt aktiva i SD hänvisar till värdegrunden i deras stadgar som generellt säger att de arbetar för allas lika värde."

  * NÄRINGSLIVET
  2018-09-25 Dagens Nyheter. Debatt
  "Inflytande för SD äventyrar viktiga värden för näringslivet"
  – "I Sverige står vi nu inför valet att i en kortsiktig politisk pragmatisms namn öppna för samarbete med och inflytande för ett politiskt parti som kanaliserar dessa tendenser ["inskränkande nationalism, FRÄMLINGSFIENTLIGHET och politiska ingrepp i rättssystem och mot FRI OPINIONSBILDNING"] i svensk politik, Sverigedemokraterna, eller att fortsatt långsiktigt värna de liberala värden som är grundläggande för vårt samhälle och näringsliv."

  * HÄLFTEN AV DE SVENSKA MEDBORGARNA
  2021-12-08 Svenska Dagbladet
  "Varannan anser att SD är ett rasistiskt parti"
  – Frågan som ställdes var: "Anser du att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti?"
  – 50 procent svarade ja, 40 procent svarade nej och tio procent svarade "vet ej".
  – 53 procent av männen anser att partiet inte är rasistiskt medan endast 27 procent av kvinnorna håller med om det.

  * SKOLOR
  2022-04-29 Sveriges Radio
  "JO-kritiken mot rektor – Inte förenligt med objektivitetsprincipen"
  – Rektorn på Kunskapskällan i Herrljunga kallade partiet Alternativ för Sverige för "högerextremt och rasistiskt" i ett brev till eleverna.

  * SKOLOR
  2021-05-19 Riks.se (SD, YouTube), Samtiden.nu (SD)
  "Rektor på Gotland fälls nu av JO efter SD-fientligt utspel [brev till föräldrar]"
  – "Alla har rätt till sina åsikter, men det är viktigt att eleverna känner till vad de faktiskt bär för symboler och utstrålar med dem, skrev rektorn.

  *

  Vari består skillnaden i dessa olika ståndpunkter ("Petterssons" och det offentliga Sveriges) ifråga om Sverigedemokraterna?

  Svaret kan sökas politiskt var svenskars (folkslaget) "rasism" börjar och slutar: M/KD, SD, MED, AfS, (fd. ND, NyD), NMR?

  'Vad skulle "Pettersson" säga om Anderssons (S) uttalande om föremålet var NMR?'

  Av denna fråga kan den grundläggande skillnaden sökas: Hur definieras "rasism", en "rasist"?…

  … som det troligen inte finns något svar på eftersom det avgörs av individens subjektiva tolkning.

  Hur kan till exempel "Pettersson" övertyga dessa unga med finskt påbrå om att de har fel om svenskarnas "rasism"?:

  * 2020-02-05 YouTube-kontot "Tänk till"
  Utbildningsradions (UR) teveprogram "Sverigefinnar gick igenom det andra invandrare går igenom idag"
  –"Det sägs ju ofta att sverigefinnar var den första invandrargruppen som fick känna på rasism och fördomar från svenskar."

  Dessa unga har hört hela livet hur hela det offentliga Sverige har tagit avstånd från, fördömt föraktat exkluderat Sverigedemokrater och svenskar med antagandet om dessas "rasism", varför det inte är konstigt att de har denna syn på en hel del svenskar.

  Eller varför svenska barn och tonåringar kallas "rasist" "svennejävel" och "hora" på vissa skolor, vilket polariserar umgänget och därför försvårar integrationen…

  … vilket inte Löfven, Johansson, Andersson och övriga ur det offentliga Sverige tänkte på när de ventilerade sitt förakt och avsky för Sverigedemokraterna, vilka röstades fram av (i huvudsak) svenskar.

  Barn ser och hör vad vuxna gör; detta (för att parafrasera Löfven) såg de inte komma, på grund av naivitet?…

  … med tanke på att de vet av personlig erfarenhet hur de själva skulle känna och reagera när de blir anklagade för dåligt/omoraliskt uppförande: olika grader av oro/rädsla (familj, vänner) och irritation/ilska (främlingar, meningsmotståndare)…

  Det säger sig självt att dessa reaktioner omöjliggör integration, vilket är termen för det som händer mellan människor från olika miljöer som försöker leva samman.

  Integration är alltså INTE politikers angelägenhet, möjligen med undantag av att under en begränsad tid erbjuda invandrare gratis information om Sverige och svenskarna.

  *

  Löfvens (S) uttalande (enl. ovan) "Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för" har gott i uppfyllelse…

  *2016-01-27 Expressen Debatt
  ”SD kunde vara störst – om kvinnorna vågat”
  forskare vid Göteborgs universitet:
  –”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti."

  … men inte på grund av "vad man står för" dvs. människosynen, men av svenskars (i avgörande grad, kvinnors) rädsla för rasistanklagelser:

  * 2018-08-15 DagensArena.se ("radikal, progressiv idégrund")
  "Normalisering och rädsla ökar kvinnors stöd för SD"
  Anna-Lena Lodenius:
  – "Om kvinnor röstade på SD i samma utsträckning som männen skulle SD kunna bli Sveriges största parti."
  – "Hittills har kvinnor valt SD betydligt mer sällan än män, av uppenbara skäl."
  – "… kvinnor [är] känsligare för vad omgivningen tycker och räddare för att väcka ogillande."
  – "Även om kvinnor har delat SD:s åsikter har de inte alltid velat gå ut med att de gillar ett parti med rötter i nazistiska miljöer som ofta stämplas som rasistiskt."

  * 2022-06-16 Uppsala universitet
  "Politisk intolerans begränsar debatten i Sverige"
  – "Folk är helt enkelt RÄDDA [Mina versaler] för att prata med okända om sina åsikter. Det kan vara svåra frågor, som immigration, integration, skolan och sjukvården."
  "Pekas ut som RASISTER [Mina versaler]"
  – "I debatten om immigration och integration har till exempel OLIKA DEBATTÖRER PEKATS UT SOM RASISTER [Mina versaler], eller fått kommentaren: ‘Nu klev du över gränsen, nu är du på SD-sidan’. Sker det här alltför ofta så stannar debatten, menar Sten Widmalm."
  – "Då vill inte folk prata öppet om svåra politiska frågor längre."

  *

  Sensmoralen, lärdomen?
  Att det är lätt/riskfritt att fördöma andra länders medborgare, t.ex. de vita sydafrikanernas rasistiska apartheidregim under 1980-talet, då det inte får några konsekvenser för det egna landet och folket, eftersom reaktionerna uteblir.

  Men, att fördöma landets egna medmänniskor får konsekvenser, till exempel en odemokratiskt vald regering, brister i offentlig service p.g.a. en alltför stor invandring p.g.a. bristande konsekvensanalyser [*], och förstörd nationell/folklig sammanhållning.

  Detta var inget som ingen förstod att tänka på?

  [*]
  Riksrevisionens granskning år 2017 av migrationspolitiska beslut konstaterad att det hade "saknats ekonomiska analyser, trovärdiga skattningar av antalet asylsökande samt beskrivningar av hur förslagen påverkar MÄNNISKOR [dvs. integrationen, Mina versaler], myndigheter, kommuner och landsting", och fortsätter "i mer än HÄLFTEN AV FALLEN saknas beskrivningar av möjliga kommunala konsekvenser".

  2
  1
 3. Magdalena A är en arrogant, obehaglig människa med konstant dåligt humör och anpassningssvårigheter till hur man uppför sig mot andra. Hon känner sig som en “übermensch” gentemot andra och hennes agerande är därefter.
  Hu f-n kan hon vara så “populär”? Är svenskarna helt korkad och förblindade?

  19
 4. Att MA inte, vilket vore rimligt, rekommenderade eleverna att söka sig till SSU säger en hel del… om SSU. T.o.m. Magdalena är medveten om det.

  11
  1
 5. När det inte går att acceptera valresultatet, hur Sveriges befolkning röstat i valet så blir det så här.

  19
  1
 6. Valförlusten kommer fortsätta (s)vida för Magda-MENA och resten av soporna i fd regeringsunderlaget.

  18
  1
 7. Hon försöker också att frigöra sig från ansvar för dom 8 år när Sverige fallit
  handlöst mot avgrunden, hon försvarar sig med att hon bara varit statsminister
  ett år, men att hon var finansminister hela tiden, alltså andre man, det lotsar hon
  inte om? Ynkligt.

  23
  1
 8. Då är det grönt för övriga partier att åka runt och varna ungdomarna om
  vilka som ställt till med elkrisen så semestern till sommaren blev inställd.
  Nu kan då inte Socialdemokraterna klaga på om Sverigedemokraterna åker
  till skolorna och säger vad dom tycker om vänsterblocket.
  Känns lite faktiskt lite befriande, Socialdemokraterna har ju vart starkt kritiska till sverigedemokraternas skolbesök.
  Men nu lär det vara fritt fram att besöka och smutskasta ex Magdalena Anderssons parti Socialdemokraterna.

  23
  1
 9. Sådan är socialismen ett jävla byke allihop,ställ dom på dynghögen där passar
  dom bäst,röven kan vara tuppen,om han klarar det.

  21
  1
 10. Bittra Sossar är nog bland det värsta som finns. De klarar inte att förlora. De skulle nog vilja avskaffa demokratin och införa en enpartistat med bara Sossar. Tydligt exempel på att makt korrumperar.

  38
  1
 11. De två, S och SD konkurrerar om de bidragsberoendes röster, beskyller varandra för allt möjligt.

  5
  35
 12. Sosse-Magda kämpar, och försöker hålla sig kvar med näbb o klor.
  Desperationen syns tydligt i hennes spända ansikte.
  Stackarn.

  32
  1
 13. Så är det Argus.
  Jag har tidigare tippat på ca 8% i nästa val .
  Nu tror jag att jag tog i för mycket .

  24
  1
 14. Det styrker bara att hon inte klarar av sitt ämbete.
  Som sagt hon är en duktig ekonom men en riktig skitchef.
  Det konstaterade många på finansen , men den finmaskiga Socialdemokratiska censuren och toppstyrningen släpper inte igenom sådant som kan uppfattas som negativt.
  I stället för att prata skit om alla som inte tycker som hon , borde hon börja prata politik .
  Men det är hon inte byxad för .
  Alla floskler som kommer ur hennes mun har vi hört tidigare.
  Men det är klart med såna kompisar som Morgan , Strandhäll, Ygerman och några till kan resultatet bara bli ett .
  Miljöpåverkan kallas det .

  44
  1
 15. Jag förstår henne. I det senaste provvalet för gymnasieungdomar fick SD en god andel av rösterna. Detta trots att yngre personer brukar luta starkt vänster. Det verkar som om de små liven ser igenom politikernas dimridåer.

  Sossarna kämpar för sin överlevnad.

  39
  1
 16. Begreppet DEMOKRATI verkar inte vara så enkelt att förstå för (S) trots att det ingår i deras partinamn.

  38
  1

Kommentera