Polischef Mats Löfving utreds för brott – gav Linda Staaf tjänstevapen

KORRUPTION. Polischefen Mats Löfving utreds för brott efter att han tilldelat Linda Staaf tjänstevapen trots att hon enligt två instanser inte var behörig, skriver Dagens Nyheter. Åklagaren Bengt Åsbäck uppger för tidningen att en förundersökning har inletts.

Linda Staaf och Mats Löfving

Staaf tilldelades en pistol under sommaren 2020 efter beslut från polisintendent Anna-Karin Belfrage och från Löfving som då var Staafs chef vid Noa, nationella operativa avdelningen.

En förundersökning om grovt tjänstefel pågår sedan tidigare gällande tillsättningen av Staaf, då de haft en relation som Staaf beskrivit som ”privat men ytlig”. Ingen är delgiven misstanke om brott, uppger Åsbäck i ett pressmeddelande under tisdagskvällen.

Läs tidigare inlägg om röran i polisledningen…

-Pettersson citerar polisen Peter Springare som i juli 2017 sa ”…Detta är för närvarande polisens största ”utmaning”, rättare sagt problem, och det framgår med all önskvärd tydlighet att Dan Eliasson, Mats Löfving och samtliga deras regionpolisledningar inte håller måttet och har förmågan att inse vad som krävs…”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Polischef Mats Löfving utreds för brott – gav Linda Staaf tjänstevapen

 1. Det är för jävligt med madrasser, men det är jäkligt med den som ligger ovanpå, Tyrone 83

 2. När vi var pojkar på 50-talet fanns det kvarterspoliser, konstapel Björk var trevlig och ordningsam. Vi tyckte vi var busiga när vi sa ”polis polis potatisgris”.

  14
  • Alla knullar alla I rättsväsendet.
   Fina individer.
   Kondomerna tas upp som förbrukningsmaterial så dom får skattebetalarna stå för.

   5
   1
 3. Tjänstevapen ? Vilken kaliber fick Staaf av Löfving mån tro….
  Gissar på Löfvings skinnpistol, och nu har Staaf bytt upp sig till ÖB:s
  Haubits kanon….. jävla soppa alltihopa !!
  Känns som Staaf är fara för rikets säkerhet med alla lösa förbindelser.
  Dags för ÖB att göra patron ur nu innan han sitter i skiten också.

  25
  • Varför tror du det kom fram nu och inte för ett år sedan? Varför tror du att slagningen som Partiet gjorde i SÄPO:s register 2018 först anmäls nu?

Kommentera