Snöröjare är irriterade: elplogarna måste laddas i fyra timmar efter en timmes användning

KLIMAT & ENERGI. Förare av elektriska snöplogar berättar för Nettavisen om frustrationen över att behöva lägga mer tid på att ladda elplogen än att ta bort snön. För en kort tid sedan stod stora delar av Östnorge stilla då snövädret härjade och skapade trafikkaos. Bakom kaoset och frustrationen finns flera plogbilschaufförer som varit minst lika frustrerade.

Långa laddningstider för elplogar har skapat frustration för förare som måste hålla ordning på vägarna. Foto: Tor Erik Schrøder (NTB)

Eftersom allt fler leverantörer har varit tvungna att använda elektriska fordon. De nya kraven på snöplogar och anda fordon är kopplade till den nationella klimatplanen för att införa fler nollutsläppslösningar. Det har till exempel funnits krav på att kommuner ska köpa nollutsläppsfordon, oftast eldrivna, innan 2025.

På vissa håll har kommunerna påbörjat infasningen av elbilar, till exempel inom hemtjänsten. Kraven från staten har väckt starka reaktioner från några borgmästare , som är osäker på vad de ska göra för att säkra servicen i små kommuner.

Läs vidare på Nettavisen…

-Pettersson säger att det är inte bara i Sverige som politikerna är svagbegåvade. Entreprenadmaskiner som går tungt vintertid i kyla måste vara bland det sämsta för eldrift. Dieselfordon är som en dröm i jämförelse.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Snöröjare är irriterade: elplogarna måste laddas i fyra timmar efter en timmes användning

 1. Miljövinsten med en el-bil är dessutom försumbar eftersom man måste köra den 20000 mil innan den “tjänat igen” miljöförstöringen som bl.a batteritillverkningen orsakar och vid 20000 mil är det nog läge att byta batterierna och då måste man ställa tillbaka bilens “miljöklocka” till 0 igen!!

 2. Om det nu är så viktigt så kanske köra snöplogar drivna med rapsolja eller något annat koldioxidneutralt bränsle.

 3. …å andra sidan, det är faktiskt vi medborgare som nu tillåter politikerna att härja fritt med sitt verklighetsfrånvända agerande.

 4. Jag hörde talas om en snöröjare som vann en upphandling, trots att hans anbud var det högsta. Orsaken var att han kunde stoltsera med en s.k. “Miljö-traktor”. Att han sen delegerade somliga uppdrag till andra underhuggare med vanliga stinkande ekipage, begrep ju inte beställaren. Och vad beträffar den s-k- “Miljö-traktorn”, så lämnade den nästan aldrig garaget på hela vintern. Därav miljö-effekten…

  17
 5. Så går det när klimataktivister får för mycket inflytande och ingen törs säga emot. Det är ingen tröst att fenomenet existerar i andra länder än Sverige.

  Det blir alltför ofta ogenomtänkt, oprövat, oekonomiskt. Ibland rent samhällsfarligt. Omdömet kan appliceras även på t.ex. svensk elproduktion, svensk cementproduktion, osv.

  18
 6. När jag var barn fanns det en åkare som kom med häst och snöplog. På sommaren körde han ut mjölk med hästen. Vi barn var rädda för skenande hästar, man kunde höra dem på håll, men det var inte ofta. Där åkaren hade sitt stall står nu ett stort hyreshus

 7. Stackars snöplogschafförer, det är ju synd om nästan alla människor nuförtiden.
  Omväxlande högerns och vänsterns fel. Eller Sveriges. Tråkigt är det iallafall.

   • Men det är envinn vin situation det betyder ju att man får säljer 6 elektriska snöplogar. För att hålla en cahafför sysselsatta !! Den tisförlust detta innebär att byta polog försvinner då man måste byta och ladda batterina i eländet. Men det är bara att ställa miljö muppar till ansvar som köpt skiten

    15
  • Ge Greta en snöskyffel och sätt henne i arbete. Det kan vara bra för hennes verklighetsuppfattning…

   23
 8. Batteridriven snöröjning funkar säkert bra sommartid och för de som sitter i kommunstyrelser där man utan skaderisk kan vänta en halv arbetsdag på laddningar mellan röjningarna. Må Sverige vakna innan vi får se fler liknande exempel på vansinnet.

  44

Kommentera