Glömda detaljer

Manne Gerell, är docent i kriminologi vid Malmö universitet.

INSÄNDARE.

Hej Manne!

OK, du har tydligen vid något tillfälle nämnt det jag har efterfrågat vilket jag beklagar att jag i så fall missat. Tydligen så anser vissa av dina kollegor att det behövs mer utredning om varför dom inblandade i dödskjutningar till största delen består av personer med utländsk härkomst.

Helt onödigt eftersom var och en med sunt förnuft förstår varför det är så.

Våra makthavare har nu i ca 40 år fört en invandringspolitik som möjliggjort för personer från dom lägst stående och mest primitiva kulturer och länder att välla in i landet åberopandes att dom är förföljda och utsatta i sina hemländer på allehanda sätt.

Jag har aldrig hört talas om att den generation invandrarungdomar jag själv tillhörde som kom hit på 50, 60 och 70 – talet höll på med skjutningar, sprängningar, anlagda bränder, misshandel, våldtäkter och bedrägerier och annat som idag tydligen är vardagliga händelser i Sverige.

Vad är orsaken till detta? Enligt min mening är det för att invandringen under dessa årtionden så gott som uteslutande kom från länder som ligger i Europa och från civiliserade kulturer som i mångt och mycket liknar den svenska.

Dessa mer eller mindre primitiva varelser som mestadels kommer från MENA – länder har mycket lite gemensamt med den svenska kulturen och sedvänjorna och deras solidaritetskänsla med det land som tagit emot dom är minimal. Det som fört hit dom är inte ett behov att i första hand slippa undan påstådd förföljelse utan det primära är att kunna leva ett bekymmersfritt och av det allmänna finansierat leverne.

Att leva i årtionden på försörjningsstöd var ett totalt okänt begrepp hos dom s k gamla invandrargrupperna.

Att visa tacksamhet mot Sverige genom att stå för sin försörjning och att uppfostra sina barn i den anda som man levde efter själv är idag ett mer eller mindre minne blott hos invandrare från främst MENA – länderna.

När man idag inte ens vågar närma sig sanningen att nämna att dom dagliga skjutningarna och sprängningarna i huvudsak utförs av invandrare så hur skall man då någonsin kunna komma till rätta med problemet?

Jag säger det rent ut och har sagt det i flera år, skicka tillbaka dom gärningsmän som man eventuellt lyckas binda vid dessa brott dit därifrån en gång kommit och det tillsammans med deras familjer och hela klaner.

Det är det enda straff dom förstår och som biter på dom. Några år på ett svenskt vilohem med all inclusive som av någon underlig anledning kallas för fängelse är inget straff.

Görs inte något i denna riktning så kommer både du och jag att få lyssna på fler nyhetsinslag som består av nya sprängningar och skjutningar varje gång vi sätter på radion när vi vaknar.

Precis det som hände i morse och för två mornar sedan också.

Sandor Herold, invandrare av den tamare sorten

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Glömda detaljer

 1. Låt det eskalera ännu mer så kanske några vaknar upp när de drabbas själva.
  Så länge det är skräpet/billigare som avlivas så är det bra, synd då på fastigheterna när man inte har betalat “bomb försäkringen” oftast restauranger.

  21
 2. Det är förbannat konstigt att det ser ut som det gör med sprängning ningar, skjutningar, gruppvåldtäkter mm när det finns så mycket utbildat folk som bestämmer! Vi som har endast 9 år i skolan ser eländet som akademiker på olika nivåer ställt till understödja av värdelösa politiker på riksplanet.

  29
 3. Manne har nog det hela ganska klart för sig, men är inte sugen på drevet från alla Sveriges medier, politiker och förståsigpåare. Det är lättare att inte gräva i vissa ämnen, och istället fokusera på sådant som inte är politiskt sprängstoff. En utredning på säg 5 år av bakgrunden till att stölderna av bilbandspelare minskat, kommer inte att trampa någon på tårna.

  32
 4. SVT [2023-01-18: Muharrem Demirok (C) ska avsluta turkiskt medborgarskap. Centerpartiets partiledarkandidat Muharrem Demirok är medborgare i både Sverige och Turkiet. Men nu uppger partiet att han ska avsluta sitt turkiska medborgarskap.

  Riksdagsledamöter och regeringsledamöter borde inte tillåtas ha dubbla medborgarskap. Samma sak med anställda i statliga myndigheter organisationer.

  30
  51
 5. MASSMIGRATION av analfabeter, dysfunktionella, religiösa fundamentalister och socio kulturellt efterblivna har skapat dagens problem i Sverige!!!!

  Detta verkar INTE våra politiker, forskare, flummare, Södermalms-/Östermalmsbor
  vilja förstå eller kännas vid.

  Kliv upp ur känslosåsen och se verkligheten som den ser ut!

  VI RÖSTTADE FÖR FÖRÄNDRING MEN BLEV BLÅSTA!

  Det enda som svider i skinnet är utvisning av de importerade kriminella och deras familjer. Allah andra straff är löjliga!

  41
  3
 6. Är man statligt avlönad forskare, gäller det att ha koll på vilket håll vinden blåser, samt att komma fram med en lämplig slutsats, för att inte äventyra överlevnadsbidraget.
  Feghet och falskhet är mycket utbredd i vissa ”forskarkretsar”.

  56
  1
 7. Man behöver inte vara vare sig professor eller forskare för att förstå att det som måste göras är det Åkesson föreslår, utvisa alla kriminella och deras familjer. Kanske är bra att inte ha så många högskolepoäng som gör det mer komplicerat att tänka.

  87
  1
  • Man behöver inte vara forskare för att förstå , skriver en klok.
   Men man måste vara Sosse eller vänstervriden , för att inte förstå .
   Den saken är helt klar .

   65
   1

Kommentera