Syriern Mohamed får skärp straff och utvisning av Göta hovrätt

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Syriern Mohamed Alothman bröt sig in i ”Jennys” hem i Motala och våldtog henne på köksgolvet. Innan han kunde gripas hann han utföra ytterligare en överfallsvåldtäkt och flera inbrott där han stal kvinnors trosor. I tingsrätten dömdes han till fängelse men slapp utvisning. Nu skärper Göta hovrätt straffet – och utvisar våldtäktsmannen.

Mohamed Alothman får straffet höjt med två år till 6 år och 6 månader i fängelse. Den syriske medborgaren ska också utvisas efter avtjänat straff enligt Göta hovrätt, vilket Linköpings tingsrätt tyckte var onödigt.

***

TIDIGARE 2022-11-13 Mohamed bröt sig in i kvinnors hem och våldtog dem

BROTTSLIGHET & INVANDRING. “Motalamannen” Mohamed Nour Alothman, 35, bröt sig in i främmande kvinnors hem – och våldtog dem.

“Motalamannen” Mohamed Nour Alothman

I andra fall gjorde han inbrott hos grannkvinnor och stal deras nycklar och underkläder.

Nu döms han för dubbla överfallsvåldtäkter och flera inbrott – där samtliga utspelade sig i samma område inom loppet av en månad i somras.

Straffet: Fyra och ett halvt års fängelse.

-Pettersson tycker det ser ut som Mohamed hör hemma betydligt längre bort än Motala och att herrn borde fått en enkelresa till hemtrakterna i Syrien.

Mohamed med sina souvenirer. Bild: Polisen

Mohamed Nour Alothman är syrisk medborgare och fick permanent uppehållstillstånd i Sverige 2014. Under rättegången yrkade åklagaren på utvisning – men Linköpings tingsrätt avslog det kravet.

För tre år sedan dömdes Mohamed för sexuellt ofredande mot två minderåriga flickor. En flicka gick han fram till och tafsade under kjolen, och den andra flickan blottade han sig för på en badplats.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Syriern Mohamed får skärp straff och utvisning av Göta hovrätt

 1. Då var dags att summera vad denne import tillfört landet….Eller har han kanske inte varit här, “lite längre fram” ?

  10
 2. Morgan för f-n . Låt dem inte utvisa en röst.
  Twittra så feministerna vaknar .
  Så här kan vi absolut inte ha det .
  Är det något Kristersson hittat på
  Det liknar ju för f-n vanlig rättvisa .

  25
  3
 3. Äntligen men Migrationsverket m.fl kommer att jobba hårt för att förhindra utvisningen.

  46
  1
  • Hemlige X-sson skriver att ”Migrationsverket m.fl kommer att jobba hårt för att förhindra utvisningen”, och det har nog Hemlige X-sson rätt i.
   Det förstår man efter att ha läst denna avhandling fr. 2020, om ”Hinder mot att verkställa avvisning och utvisning”,
   Av den framgår att det finns ett absolut förbud mot att utvisa någon, om det finns skälig anledning anta att personen riskerar att utsättas för dödsstraff, kroppstraff, tortyr eller annan omänsklig behandling, och det gäller även för människor som begått grova lagöverträdelser.
   Bryter man mot utvisningsförbudet enligt ovanstående, så innebär det ett brott mot både EU:s tortyrkonvention och mot ”non refoulement principen”, en bestämmelse som finns i FN:s Flyktingkonvention artikel 3316.

   Om grunder för Högsta domstolens bedömning av verkställighetshinder, samt
   hur Migrationsdomstolen hanterar när en ny omständighet tagits upp, efter det att ett utvisningsbeslut vunnit laga kraft.
   http://www.diva-portal.se/smash/get/diva2:1453236/FULLTEXT01.pdf

 4. Borde vi inte också utvisa de kinesiska studenterna som är här för att spionera

  https://www.dn.se/sverige/kinas-hemliga-avtal-med-studenter-i-sverige-kraver-lojalitet-med-regimen/

  En gång kines alltid kines. Statens långa arm når dig även om du byter namn. Du förväntas att alltid ställa upp för Kina.

  Det naiva Sverige har inte förstått vad som pågår. VOLVO och ERICSSON ligger illa till då alla innovationer som görs kopieras av deras kinesanställda för överföring till Kina.

  33
  2
  • Finns de unga damer från Kina som blivit med barn när de studerat på uni i Kina. De åker UT därifrån direkt ! Kinas 1-barnspolitik är extrem!
   Men, om de kommer till ett annat land som “gäststudent” och spionerar lite så är allting glömt och deras föräldrar får behålla sina arbeten och bostäder

   17
   1
   • Galne Gunnar, Kina har övergett sin 1-barns politik sedan flera år. En av anledningarna är den demografiska utvecklingen. Kinas befolkning kommer att minska drastiskt de kommande åren. Dessutom ökar de äldre som måste försörjas på något vis. Troligen kommer aldrig Kina att bli den största ekonomin i världen.

    7
    2
 5. Kriget är över i Syrien så rent generellt är det tack och adjö till alla syrier som kom för asyl.

  54
  1

Kommentera