Rysk officer vägrar åka tillbaka till Ukraina

UKRAINA. I februari 2022 skickades den 27-årige löjtnanten Dmitrij Vasilets till Ukraina under förevändning att han skulle delta i en militärövning, skriver den ryska tidningen Novaja Gazeta.

I stället kastas han rakt in i den ryska invasionen av grannlandet. Efter fem månader får han permisson och återvänder till Ryssland. Han skickar då in sin avskedsansökan och vägrar åka tillbaka.

Dmitry Vasilets

Dmitrij Vasilets riskerar nu upp till tre års i fängelse för ordervägran.

Jag vet att jag kommer att hamna i fängelse. Jag hade ett val och jag har gjort det. Bättre att sitta i fängelse än att gå emot sina värderingar. Min själ är i mina händer, säger han till tidningen.

En officers uppgift är att rädda, hjälpa och försvara människor, säger Vasilets.

Meduza

-Pettersson säger att tre år i fängelse är mycket mindre än vad Putin och hans gäng förtjänar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Rysk officer vägrar åka tillbaka till Ukraina

  1. Man kan säga vad man vill om kriget i Ukraina, men att inte ta in vad de inblandade soldaterna själva tycker och hur de ser på konflikten är ingenting annat än ren dumhet!
    Om inte ens de ryska soldaterna, dvs angriparna vill deltaga i denna konflikt hur kan då vissa personer här i Sverige ta kriget i försvar och därmed sympatisera med Putin?

    12
    • SWE=DDR – som tur är så finns det inte så många Putinister på riktigt. Jag har aldrig träffat någon i verkliga livet. Det är sannolikt någon enstaka eller några få som inte vågar ut i dagsljuset men törs sitta här och föra massa oväsen. Vissa har det som ett avlönat extraknäck!

  2. Ingen fara, han döms till fängelse, därefter skickas han till en av Wagners straffbataljoner och får den stora äran att storma en ukrainsk kulspruteposition med ett luftgevär.

    10
    1
  3. Han får väl åka till ukriana och då passa på att byta sida ..
    Han kan ju ta med hela bataljonen..
    Sen kan ha fårder att rensa ut proryssar i gorgen det behöver man frivilliga till

    17
    3
  4. I alla fall en som inte ställer upp på Rysslands kriminella invasion av ett grannland. Gott så, och det lär nog bli fler vad det lider.

    40
    6

Kommentera