Rekordet i Buffalo – två meter snö sedan i torsdags

BUFFALO. Rekordhöga snönivåer har uppmätts i östra delarna av USA till följd av det kraftiga ovädret. I staden Buffalo i delstaten New York har det fallit 196 centimeter snö mellan torsdagen och söndagen, och mer ser ut att vara på väg, rapporterar Bloomberg.

Buffalo i staten New York, USA. Det har registrerats minst 28 döda på grund av ovädret i USA. Det är vinter och kallt på hela norra halvklotet och i USA har det varit bistert ända ner i Florida och på gränsen mot Mexiko. Staten New York ligger lika långt söderut som norra Italien.

Ovädret lamslog stora delar av räddningstjänsten i staden under natten mot söndagen. Bland annat tvingades en kvinna föda barn hemma utan sjukvårdspersonal och ambulansen lyckades inte ta sig fram till ett barn som skadat sig, skriver Washington Post. Därtill tvingades människor tillbringa natten på insnöade barer och restauranger.

Detta kan vara den värsta stormen i historien, säger New York-guvernören Kathy Hochul och säger att stormen Elliot sträcker sig från Rio Grande i Texas till Montreal i Kanada.

Snöovädret ser ut att fortsätta under juldagen men väntas sedan att avta med mildare temperaturer som följd, enligt meteorologen Brian Hurley.

-Pettersson noterar att svenska medier rapporterar om detta men de nämner inget om klimatförändringar som tydligen bara inträffar vid värme, aldrig vid kyla.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Rekordet i Buffalo – två meter snö sedan i torsdags

 1. Inkalla genast DAMP Greta ! Sen dum och boven?
  Kan komma med några utal om fossil flyg skam . Och till håll bara träsk att limma fast sig i .

 2. Olof.p –
  Vi är knappast på väg in i en ny liten istid. Jordens klimat är ett genomsnitt av en mängd cykliskt verkande aktivitéter inom jorden, inom Solsystemet samt solen självt.

  Detta gör att det blir “sinusformade” kylande perioder, som övergår i värmande perioder, som avlöses av ny avkylande period o s v! Här har klimatsekten valt att definiera “klimat” som en summa av allt väder i en rullande 30-årsperiod. Perfekt för att manipulera statistiken för “klimat”.

  Det är ingen slump att i stort alla “klimatprognoser” startar ca 1979/80, då detta var det senaste avkylningsmax. Därefter har det skett en helt normal värmande period, vilken från ca 2015 stagnerade och från 2017 övergått i ett avkylande tillstånd. Avkylningen kommer enligt NASA att pågå till 2055-65. Då stagnerar avkylningen och efter några år övergår i uppvärmande igen, men alltså från en nivå där Lilla Istiden en gång avslutades.

  Vill ni studera hur Klimatbedragarna arbetar för att bedra jordens gräsrötter, d v s i huvudsak naiva västerländska gräsrötter, så studera Tony Hellers avslöjande om datafusk etc.

  Vid kyla minskar skördar, stormarna ökar i styrka och blir fler, torka blir mer frekvent (atmosfären kan inte bära lika mycket vattenånga) etc, d v s allt vad klimatbedragarna påstår skall vara effekt av “uppvärmning”. D v s Bullshit. Situationen för jordens gräsrötter blir sannolikt exakt vad vi har texter som beskriver Lilla Istidens omständigheter. Precis vad bedragarna försöker slå i oss att händer vid en önskvärd uppvärmning. Jorden bör triggas att ÖKA CO2 till MER än 0,08%, för att vi skall slippa världssvält.
  Om dessa upprepade COP-samlingar menar allvar så borde de för säkerhets skull diskutera hur en avkylnings effekter bör hanteras

  14
  1
 3. God fortsättning Olof.
  Luftvärmepumpar fungerar väl egentligen så, värme skapas av kyla!?
  Jag har själv en sådan och den ger 3-4 gånger mer energi än den förbrukar och den fungerar ner till minus 30 grader.

  19
  2
  • Hur är det med tekniska kunskaper?
   Normala luftvärmepumpar kan ta värme ur luft i praktiken ned till ca -19 grader. Att pumparna vid kallare slits ned eller fryser igen är en annan sak. Blir det kallare så börjar pumpen stjäla energi från det el-nät som driver pumpen. Det ser alltså ut som om pumpen fungerar, men då som ett dåligt direktverkande el-element.

   14
   1
 4. Det gäller att sopa av farstubron en gång i kvarten. Måste vara tröstlöst att försöka hålla infarten snöfri. Men vit jul fick de

  11
  • Nu står det inget om något totalt rekord utan om två meter från torsdag till lördag.

   Men jag har inte bott i Buffalo eller någonstans i USA.

   11
   • För sakens skull = “””Rekordet i Buffalo””” – två meter snö sedan i torsdags, ordet rekord betyder väl rekord förmodar jag !!!!

    6
    3
   • Det betyder som det står. Från i torsdags. Rekord på den tidsrymden. Inte från tidernas begynnelse eller någon annan tidsrymd. Så tolkade jag artiklarna med mina begränsade språkkunskaper.

    5
    2
 5. Ett klimatgäng tror att vi är på väg in i en liten istid. Det vore ett större bekymmer för oss i Sverige. Av värme går det göra kyla, men än har ingen kommitté att göra värme av kyla. Så vi får hoppas att de har fel.

  23
  1

Kommentera