Varför skulle man sälja sig själv till ett sånt jäkla land

KORRUPTION. Abir Al-Sahlani, född 1976 i Irak, är centerpartist. Hon är ledamot av Europaparlamentet sedan 2019 och var riksdagsledamot för C 2010–2014 och 2019, invald för Stockholms kommuns valkrets. Abir Al-Sahlani kom som 15-årig ensamkommande “flykting” till Sverige och kunde så småningom förenas med sin familj i Sverige.

Europaparlamentariker Abir al Sahlani Bild: Centerpartiet

⁦Abir al Sahlani (C) gnäller med rätta över korruptionen i EU, men Pettersson undrar om damen är rätt person för att kritisera korruption. Vad hände med dom sex miljoner biståndskronorna som Abir Al-Sahlani skickade till sin pappa i Irak och som försvann spårlöst. Ligger dom som korruptionsmisstänkta Eva Kailis miljoner i en väska någonstans?

Centerpartiets internationella stiftelse upptäckte sommaren 2013 stora redovisningsbrister i demokratiprojekten i Irak och Abir Al-Sahlani utreddes för brott. Demokratiprojekten bekostades delvis av Sida och omfattade bland annat stöd till partiet Nationell demokratisk allians och stöd till ett FN-förbund i Irak. De sköttes bland annat av hennes far som var partiledare för Nationell demokratisk allians. I maj 2014 lades förundersökningen ned, och Al-Sahlani fortsatte därefter verka som riksdagsledamot. I samband med brottsutredningen uppmanades hon att inte ställa upp som riksdagskandidat inför riksdagsvalet 2014, en uppmaning hon valde att följa. Pengarna, drygt sex miljoner redovisades aldrig på ett godtagbart sätt.

Bloggen skrev en del om den misstänkta korruptionen LÄS HÄR. Åklagaren kunde inte styrka att något brott begåtts, men pengarna, drygt sex miljoner redovisades aldrig på ett godtagbart sätt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Varför skulle man sälja sig själv till ett sånt jäkla land

 1. Ensamkommande flyktingbarn? En sak som är väldigt konstigt med alla dessa barn är att dom aldrig lyckas att hitta sina föräldrar och stora släkt förrän dom är garanterade att få stanna i Sverige. Trots att alla i familjen letar så lyckas ingen i familjen hitta varandra förrän det plötsligt kommer ett meddelande: Jag vann. Jag får stanna i Sverige och bli försörjd resten av mitt liv. Och ni andra kan boka flygbiljetter. Sverige har lovat att ni får samma villkor. Inga krav. Bara förmåner. Men jag tycker att det är konstigt att familjeåterföreningar bara kan ske i Sverige. Trots att alla verkar kunna resa fram och tillbaka i världen som om det inte varit några krig där dom kommer ifrån.

 2. Peter
  Helt rätt, men ändå lite fel…
  Lagen i USA är ju helt glasklar, man MÅSTE ha varit född i USA för att kunna bli president.
  Men, det finns tyvärr ett sorgligt exempel.
  Obama var född i Kenya, men med ett förfalskat födelse-certifikat där det står Hawaii, så lyckades denne skurk ändå bli president!
  Media blundade med alla ögon, både blå och bruna!
  -Och den mest obildade, okunnige, olämpliga och osympatiske president som USA och världen någonsin skådat var nu ett tragiskt faktum!

  12
  1
  • Vissa har hävdat att Barack Obama inte kunde bli president eftersom han inte skulle vara född i USA, eller för att han inte är amerikansk medborgare.
   Detta är dock kontrollerat mot delstatens arkiv och bevisats vara felaktigt. Bland de uppgifter som förts fram är att han är född i Kenya att han avsagt sig sitt amerikanska medborgarskap och att födelsebeviset som Obama offentliggjort är en förfalskning.

   Flera stämningar har lämnats in i USA:s högsta domstol och i lägre domstolar, men ingen av dem har gett bifall. Ett påstått kenyanskt födelsebevis som presenterades i juli 2009 visade sig vara en förfalskning. Men dessa rykten fortsatte, trots att Vita huset har offentliggjort Obamas födelseattest.

   En aggressiv kampanj finns på internet där ett flertal hemsidor påstår sig ha bevis men hittills har inga kunna verifieras som äkta.

   Barack Hussein Obama är född 4 augusti 1961 på Kapiʻolani Medical Center for Women & Children, Honolulu, Hawaii, USA.

   6
   3
 3. För att bli riksdagsledamot gäller:
  1. Du ska vara svensk medborgare.
  2. Du ska vara, eller någon gång ha varit, bosatt i riket.
  3. Du ska ha fyllt 18 år.
  Som synes inte mycket formella krav.
  Du ska vara bra talare ödmjuk och alltid säga ja till ditt partis förslag även om du tycker de är dåliga.
  En bra ja-sägare får stanna vid köttgrytorna.

  10
 4. I USA kan Du inte bli president om Du inte är född i landet. I UAE kan Du inte ens någonsin bli fullvärdig medborgare. Riktigt så långt som det sista exemplet behöver vi inte gå, mensen definitivt att man bör vara svensk medborgare för att rösta. Att bli riksdagsledamot hoppas jag kräver säkerhetsprövning

  11
 5. När det blir fler korrupta personer runt om dom som är ärliga, så blir de ärliga snart också korrupta, och då är det tyvärr kört(vi är där nu, m.fl. länder).

  Typ, poliser som utreder poliser(sig själva)…

  15
 6. Varför ska vi ha utländska politiker i Sverige? Dom jobbar mest för att försnilla våra svenska skattepengar till sina hemländer. Stryk alla utlänningar ingen på vallistorna näst gång det är val.

  45
  1
 7. Ja, som frk Elsa skriver, låter som att kvinnan var ett ankarbarn. Kan man ju undra om pappan har dubbla medborgarskap och bidrag?
  Innan IS började härja som värst och expanderade sitt kalifat byggdes det fullt av lyxvillor i norra Irak. Många Irak/svenskar fanns bland dessa som skaffade sig hus där. Idag vet jag inte hur det ligger till i det området.

  36
  1
  • När man googlar på kvinnan så kan man ju undra vilka kvalifikationer hon har som har lett fram till den position hon idag har. Eller är det bara det faktum att hon är invandrare som har öppnat alla dörrar för henne? Hur som helst så ska kvinnan tacka Centerpartiet för all hjälp.

   Hon kom till Sverige som 15 åring. Innan dess hade man flyttat runt ganska mycket i världen, född i Irak 1976. Flyttat till Bulgarien sen till sydjemen och efter ett tag till Syrien. Åter till Sydjemen och sen åter till Bulgarien för att 1991 flytta till en släkting i Sverige.
   Kan man ju undra hur det varit med skolgången fram till 15 års åldern .

   36
   1
 8. Tänk så många korrupta. individer och klaner som lever gott på svenska bidragspengar runt om i världen. Detta kallas enligt galna rödskrikan för anständighet, humanitet och vårt moraliska ansvar för hela världen.

  43
  1
  • Är konstigt att folk blir rasister? Varje dag får man läsa om mord, rån, våldtäkter och bedrägerier. Nästan alltid är gärningsmännen invandrare eller har den bakgrunden. Hur har våra politiker kunnat låta det gå så långt? Svaret är givet; inkompetens. Kan vem som helst bli energiminister. Tydligen behövs kunskap eller kvalfikationer över huvud taget?

   • NBO, Jag ser det INTE som rasism om man ifrågasätter det som nu sker i Sverige.

    Men visst används rasism stämpeln på alla de som vågar ha en egen uppfattning och som fortfarande kommer ihåg hur Sverige såg ut för 1973.

    Samtidigt förstår jag allah migranter. De har ju hittat den svaga punkten. Dvs om du själv inte har kompetens för ett jobb kan du alltid åberopa rasism och så blir jobbet ditt vilken kompetens du än saknar. Resultate syns i samtliga verksamheter i Sverige idag inklusive SVT, SR och de politiska partierna samt kommun verksamheter

   • NBO
    Nej, svaret är lnte inkompetens, folk var för invandring men nu har det blivit så många problem med en stor invandring så många har ändrat sig. Så lätt att skylla på politiker.

  • Pappan lämnade ju uppenbarligen Sverige rätt snabbt, blev politiker i landet de ”flydde” från. Varför följde inte resten av familjen med? Gött med svenska bidrag? Dottern kom på ett smart sätt att maximalt mjölka landet som tog emot henne.

   49
   1
 9. Utländska medborgare ska inte kunna bli riksdagsledamot i Sverige eller inneha positioner över en viss grad inom staten.

  87
  • Nej, det borde vara självklart. I ett normalt land. Men Sverige är inte normalt. Vi låter oss plundras och bedras av vilka som helst.

   86
   1
  • Det vimlar av dessa inkompetenta som chefer i offentlig verksamhet. När jag gått i pension ska jag skriva detaljerat om några skräckexempel. Gör jag det idag får jag sparken.

   34

Kommentera