Belgiens VM-kravaller: En symbol för den misslyckade migrationspolitiken

av Alain Destexhe 

Våldsamma sammandrabbningar ägde rum i Belgien efter fotbollsmatchen mellan Marocko och Belgien under fotbolls-VM i Qatar.

Våldsamma sammandrabbningar ägde rum i Belgien efter fotbollsmatchen mellan Marocko och Belgien under VM i Qatar. I Bryssel finns det fler marockaner än personer med belgiskt ursprung i åldersgruppen under 18. Medan det på andra platser i Europa pågår en livlig debatt kring invandring och integration är det som om Belgien har gett upp och accepterat sitt öde som multikulturellt land med en muslimsk majoritet i huvudstaden och återkommande kravaller, skjutningar och terrorattacker. På bilden: Polisen arbetar för att rensa upp en gata under våldsamma upplopp den 27 november 2022 i Bryssel, Belgien. (Foto av Nicolas Maeterlinck/Belga/AFP via Getty Images)

Kravaller ägde rum i Bryssel, Antwerpen och Liège, där en polisstation attackerades av ungefär 50 “ungdomar”, och även i flera städer i Nederländerna. Utöver dessa incidenter avslöjade folkjublet i de marockanskdominerade kvarteren i Bryssel, särskilt i Molenbeek, att den marockanska identiteten i dessa har förblivit mycket starkare än den belgiska, trots att de flesta invånarna har dubbelt medborgarskap.

Man skulle behöva vara blind och försöka få verkligheten att passa in i ideologin om att “leva tillsammans till vilket pris som helst” för att inte se marockanerna i Belgiens sympatier för det marockanska laget och inte för deras “andra hemlands” lag. En del journalister försökte göra det med rubriker som “Oavsett vem som vinner av Belgien och Marocko så blir det en fest”.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Belgiens VM-kravaller: En symbol för den misslyckade migrationspolitiken

 1. Har länge undrat vem eller vilka som ligger bakom denna förstörelse av Europa? För något är det ju. Det är väl inte krig i alla länder. Något ligger bakom detta. Otrygghet som det blir. Bara massa djävelskap. Arbetsplatser som får bidrag. Nä! Nån skit är det

  14
  • Sunnen
   Samma människor som för ett proxy krig mot Ryssland ligger bakom förstörelsen av Europa.
   Man kan skönja Kommunismens återtåg i västvärlden genom “Härska och söndra”.
   Man skapar problem för att sedan komma med en lösningen.
   Mera övervakning och kontroll av människor är målet.

   16
   3
   • Gammel
    Hur tänkte du där? Du letar efter saker föt att försvara Rysslands krig. ” kommunister” vilka är de? De rika eller de fattiga?

    2
    4
 2. Fler marockaner än belgare i Bryssel… men det är ju en myt att Västeuropa islamiseras. Enda glädjen är möjligen att just EU-adelns hemstad får uppleva denna fina multikulturella häxbrygd. Fast snart är det väl vår tur?

  18
 3. Oavsett vem som vinner så bir det fest skriver en del Journalister.Oavsett vem som vinner så blir det förstörelse och demolering av egendom skriver jag.Hur länge tänker man upprätthålla detta sken av lögner ? Folkfest betyder skoj och glädje och glada skratt.Det här beteendet som visades på Belgiens gator är något som vi mer än gärna kan vara utan…

  35
 4. Mig veterligen pågår det inget krig i Marocko, så det kan knappast vara flyktingar det handlar om. Med allra största sannolikhet bidragsmigranter. T.o.m FN säger ju att högst 3% av de som invaderar Europa är flyktingar, så varför skickar inte ynkryggarna som styr EU hem dem igen?

  45
  1

Kommentera