Så kollapsade ryska elitbrigaden

UKRAINA. En av Rysslands mest fruktade och framstående brigader har totalt kollapsat under kriget i Ukraina. Det visar en mängd interna ryska militärdokument som erhållits av Ukrainas säkerhetstjänst och sedan lämnats ut till The Washington Post.

Rester av den ryska armén utanför Kiev.

Brigaden var en av de första enheterna som störtade in i Ukraina den 24 februari, med erfarna soldater som hade fått modernare utrustning och bättre träning än de flesta. Men drygt två månader senare, i maj, vacklade de sargade trupperna tillbaka över den ryska gränsen, i desperat behov av omgruppering. Dokumenten visar att brigadens chef samt flera soldater var svårt skadade, att andra saknades och att vissa vägrade att fortsätta strida.

Sönderfallet speglar den korruption och de strategiska missräkningar som satt käppar i hjulet för Kremls invasion, skriver Washington Post.

Du har killar som vägrar slåss, killar som saknas. Allt pekar på att kriget har gått fruktansvärt fel för Ryssland, säger den tidigare finske underrättelsechefen Pekka Toveri.

Soldaten: Brigaden är i ett tillstånd av förfall

BAKGRUND 200th Separate Motor Rifle Brigade

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Så kollapsade ryska elitbrigaden

  1. Elitbrigad ja ja det kan dom vara så länge så länge dom inte möter något motstånd
    men när det sker så är det bara skit,som ger sig på civila mål i stället,löss.

    15
    1
  2. Visar bara vilket bedrövligt skick den ryska krigsmakten har varit i och hur den militära ledningen inte har fungerat.
    Förmodligen rättas det mesta och ledningsfunktioner förbättras. Beroende på hur kriget kommer att sluta, så kommer vi nog i framtiden att få se en starkare och mer effektiv rysk arme.
    Eller så brakar Ryssland ihop i en mängd inre stridigheter.

    13
    6
  3. Så länge den maktgalne Putin är kvar vid makten så kommer pågående vansinne att fortsätta.

    30
    9
  4. En del jublar när ryska soldater faller offer för kriget. Visst, Wagnergruppens mannar och de kriminella som kastas ut i frontlinjen, har jag svårt att sörja.
    Merparten är dock unga män, familjefäder och vanliga medborgare som egentligen inte vill men som tvingats av Putin, hans regering och generaler. Jag sörjer dom lika mycket som jag sörjer de ukrainska män som slåss för att försvara sitt land.

    17
    14
    • Jag håller med dig, men samtidigt begår de fruktansvärda brott och måste hanteras därefter. Det bästa för dem själva är att kapitulera. Fortsätter de att förstöra Ukraina så måste de elimineras! De måste ta ansvar för sina handlingar precis som alla andra.

      21
      5
  5. Bra då detta var en av divisionerna som är avdelade att slå till mot Norden i ett storkrig. Hoppas det tar några årtionden för dem att komma tillbaka till normal standard.

    32
    5
    • Alla 3 enheter stationerade längs finska och norska gränser har slagits ut i Ukraina. Trupperna från karelska näset, vinterelitförbandet från Alakurtti samt trupperna från Petsamo har i praktiken slutat existera.

      29
      2

Kommentera