Nyanspolitiker lämnar: ”Ett svek – var som min bror”

ISLAM. Splittringen i det islamistiska partiet Nyans fortsätter – två av partiets tre folkvalda hoppar nu av för att bli politiska vildar. I Botkyrkas kommunfullmäktige lämnar Hamza Akacha i protest mot att Mikail Yüksel förra helgen blev omvald som partiledare, skriver Mitt i Botkyrka. Även Sead Busuladzic, som tog partiets mandat i Landskrona, hoppar nu av.– Jag överväger att starta ett nytt parti med alla medlemmar som lämnat, säger han.

Därmed blir Yüksel partiets ende folkvalde. För Expressen beskriver han Busuladzic avhopp som det största ”svek” partiet hittills upplevt.

Sead var som min bror, jag har aldrig tidigare blivit så sårad. Han var den jag såg som min efterträdande eller som partisekreterare, säger Yüksel till tidningen.

-Pettersson är inte förvånat. Inga har förstört för muslimerna som muslimer…

Partiet Nyans på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Nyanspolitiker lämnar: ”Ett svek – var som min bror”

 1. Så det blev inte den stora skatteplundringen som de blivit utlovade av Yüksel så nu lämnar de som råttorna lämnar skeppet det går i kvav.

  13
 2. En viss tröst att islamisterna har svårt att hålla sams sinsemellan. Hoppas det fortsätter så och blir mängder av grälande småpartier istället för ett starkt islamistpart.

  13
 3. Imponerande att de lyckades hålla ihop en grupp om 3 ledamöter så länge som de gjort, de tillträdde väl sent i oktober (så 6 veckor)

  20
  1

Kommentera