Abdul Elmi, 20, dömd till livstid för mord på gym i Göteborg

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Göteborgs Tingsrätt, mål: B 6812-22, dömde idag Abdul Elmi, 20, till livstids fängelse efter ett mord på ett gym, Nordic Wellness, vid Tuve torg i april 2022. Samtidigt döms en kamrat till mannen för skyddande av brottsling till ett års fängelse.

Abdul Elmi Bild: Polisen

Det var i april i år som en person sköts till döds på ett gym i Tuve. Drygt två timmar efter händelsen kunde polisen gripa två män i en bostad någon kilometer från brottsplatsen. Den ena mannen döms nu för mordet och den andra för att ha försökt skydda sin kamrat genom att medverka till att de kläder gärningsmannen bar vid mordet tvättades och senare uppge för polisen att gärningsmannen inte fanns i bostaden.

Mordet fångades på gymmets övervakningskameror och skedde inför ögonen på ett flertal besökare på gymmet. Enligt tingsrätten har mordet framstått som en ren avrättning, som skett utan hänsyn till att det funnits flera utomstående personer nära gärningsmannen och offret när skottet avlossades. Straffet har bestämts till livstids fängelse.

I utredningen finns uppgifter som talar för att en konflikt funnits mellan den avlidne och kretsen kring de båda dömda personerna. Rätten har dock inte kunnat dra några säkra slutsatser om varför och när den konflikten uppstått.

Mordvapnet och den elsparkcykel som gärningsmannen färdats på före och efter mordet har inte påträffats. Tingsrätten har ändå bedömt att det genom åklagarens bevisning är ställt bortom rimligt tvivel att det var den nu dömde mannen som avlossade skottet.

Själva händelseförloppet är klarlagt genom övervakningsfilmen från gymmet. Åtalet bygger i övrigt på ett flertal omständigheter, vittnesmål och teknisk bevisning som var och en för sig är mycket besvärande för den nu dömde mannen. Vid en sammanvägning av bevisningen har rätten bedömt det som uteslutet att någon annan person än den dömde mannen har utfört mordet. Omständigheterna vid mordet är så försvårande att något annat straff än livstids fängelse inte är aktuellt, säger rättens ordförande, rådmannen Johan Wilhelmsson.

Efter mordet tog sig mannen till sin kamrats bostad, där kamraten medverkade till att kläderna som bars vid mordet tvättades. Detta har enligt tingsrätten skett för att försöka förstöra central bevisning. Tingsrätten har kommit fram till att kamraten var medveten om att mannen hade begått ett allvarligt brott och att han fanns i bostaden. Kamraten har trots detta medvetet ljugit för polisen och i stället sagt att det inte fanns någon mer person i bostaden. Kamraten döms för skyddande av brottsling, grovt brott, till ett års fängelse.

-Pettersson säger att den avrättade var en 25-årig känd kriminell som blev nummer 22 i årets skörd…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Abdul Elmi, 20, dömd till livstid för mord på gym i Göteborg

 1. Hur blev de “svenska” medborgare???? Aktivism på Migrationsverket?

  Riv upp medborgarskapet och skicka hem dem!!!

  Rensa även ut allah aktivister på Migrationsverket samt sparka generaldirektören för verket! OCH GÖR DET NU!!!!!

  24
  • Anders Gustaf Dalman borde få betydligt mer cred i Sverige än bara några omnämndanden tex här på denna bloggen. Men bra att Pettersson lyfter hans historiska gärningar emellanåt.

   10
 2. Lite självsanering skedde iallafall, men Abdul borde inte vara i Sverige. Om Sverige skickat hem honom tidigt och med släkten hade vi sluppit betala hans fängelseplats. Negrer ska vara i Afrika

  36
 3. “Another day, another dollar” som jänkarna brukar säga. Livstidsstraff är bara ett kodord för “hårdare straff”. Om 20 år är den här tomten ute och får härja fritt.

  Återinför dödsstraffet nu! Tar man andra liv, ska man ta mig f-n betala med sitt eget. Då har man förverkat rätten att leva!

  35
  1
  • Lagen ska ändras så att Abdul och hans kompis får sina svenska medborgarskap indragna och därefter returneras till sitt hemland efter avtjänat straff.

   29
   1
   • Ja, det är då bara att hoppas att sådana mjukisändringar kommer göra skillnad. Jag tror inte på det. Med såna mjukislösningar (om dom nu ens genomdrivs) kommer Abdul och hans kompisar tillbaka till Sverige bakvägen. Sverige är tillräckligt proppfullt med nyttiga idioter som pissar på svenska lagar och kommer gömma honom och hans polare, även om det blir brottsligt att gömma “flyktingar”. Dödsstraffet är enda garantin för att dessa element inte kommer tillbaka. Det är bättre med återfallsprevention än en lagstiftning med en massa hål i.

    17
    1

Kommentera