Qatars dubbelspel: Finansiera islamister och låtsas vara USA:s allierade

av Khaled Abu Toameh 

Ett möte i Doha, Qatar, mellan den palestinska gruppen, Hamas, och Afghanistans talibaner har blivit ännu en påminnelse om Qatars dubbelspel med att välkomna och sponsra islamistiska extremister medan man samtidigt låtsas vara en allierad till USA och andra västländer.

Hamasledare använder Qatar som en bas för att uppmana till förstörelse av Israel. Ändå verkar detta inte störa de styrande i Qatar eller deras allierade i Väst, inklusive USA. Detta är samma Qatar vars ledare hävdar att de fördömer alla terrorhandlingar och våldsam extremism. På bilden: Chefen för Hamas politiska kontor, Ismail Haniyeh, talar vid ett politiskt möte i Doha, Qatar, den 15 maj 2021. (Foto av Karim Jaafar/AFP via Getty Images)

Detta möte, som ägde rum den 26 oktober, besöktes av Hamasledaren Ismail Haniyeh som, tillsammans med flera representanter från denna islamistgrupp, flyttat från Gazaremsan till Qatar under de senaste åren.

Förra året var Haniyeh, som nu är baserad i Doha, inte sen med att ringa till talibanledarna för att “gratulera” dem för “besegringen av den amerikanska ockupationen av Afghanistan”. Haniyeh sa att Hamas ser USA:s uttåg ur Afghanistan som en inledning av elimineringen av “alla krafter av orättvisor”, särskilt Israel.

Läs vidare

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Qatars dubbelspel: Finansiera islamister och låtsas vara USA:s allierade

  1. Är det någon som kommer ihåg att Quatar är en stor sponsor av Turkiet. Dessutom betalar de för att ett antal Turkiska elit-regementen är stationerade i landet. Därmed blir det svårare för USA att skicka in “dödsfienden” Saudi-Arabien militärt. Nästa tillfälle Saudierna kan tänkas slå på dessa krigstrummor dröjer dock, då de är fullt upptagna med folkfördrivning i Jemen resp SV delen av landet. Men om några år, så . . .

    4
    1

Kommentera