600 ryska soldater dödade senaste dygnet

UKRAINA. Hårda strider fortsätter framförallt i östra Ukraina. Särskilt hårt har befriade regionstaden Cherson drabbats där minst två civila dödades idag och tiotalet skadades i rysk beskjutning. Enligt ukrainsk militär är de ryska militära förlusterna också ovanligt stora. Ukrainska generalstaben säger att över 600 ryska soldater dödats senaste dygnet, rapporterar Sveriges Radio.

I helgen utförde ukrainska styrkor riktade attacker mot ryska mål i Melitopol. Angreppen är bekräftade från båda sidor. Minst två ryska militärer dödades och flera skadades.

Melitopol har varit under rysk ockupation sedan i början av mars och är på grund av järnvägen en viktig förbindelselänk för de ryska styrkorna i den sydöstra landsänden.

Man hade framgång i Cherson med att angripa staber och underhållsdepåer. Det tvingar ryssarna att sprida ut sig och försvårar underhållet.

Under helgen rapporterades flera explosioner från Krim, som tidigare angripits flera gånger, bland annat flottbasen Sevastopol och Kertjbron som sprängdes i början av oktober.

-Pettersson vet inte om 600 döda ryssar på ett dygn stämmer men som tur är har vi några experter på bloggen som alltid har exakta svar, direkt från Moskva…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “600 ryska soldater dödade senaste dygnet

 1. Man ska kanske ta dessa förlustsiffror med en nypa salt. När den Ukrainska generalstaben går ut med de ryska förlusterna skriver man ,( översätts det iallafall till) antalet likviderade, vilket för en normal bedömare borde vara döda.
  Men samtidigt sägs från andra håll, bla den engelska militären att dessa siffror avser döda, skadade, tillfångatagna och försvunna.
  Sen kan man ju också undra hur den Ukrainska generalstaben kan veta.
  Gissar att en viss frisering av siffrorna kan förekomma. Brukar vara så i krig.
  Och lika villiga som man är att redovisa de ryska förlusterna lika ovilliga är man att redovisa de egna dito

  9
  4
  • Onkel… Jag tror man kan hitta viss vägledning i antalet förstörda fordon. De är lättare att dokumentera genom satellitbilder och drönarfoton. Långt över 10.000 ryska fordon har slagits ut. Frågan är hur många ryska soldater som i snitt stupar per fordon, 5? 10? 15?

  • Jag lutar åt att ukrainarna kan räkna döda kroppar och de har absolut ingen fördel av att ljuga då de är helt beroende av västvärldens vilja att hjälpa dem. Oberoende undersökningar av t.ex. förstörda fordon som gjorts har visat att den ukrainska redovisningen är hyfsat korrekt.

   Däremot har jag ändrat uppfattning om hur kvoten döda mot sårade som ryssarna har eftersom det har visat sig att de har inte fungerande kroppsskydd. Så faktorn jag går efter är två sårade per död jämfört med en modern armé där faktorn är tre eller fyra sårade per död.

   • Bra siffror är oerhört viktigt för både hemmaopinionen och bland de stridande soldaterna. Dåliga siffror ökar på kraven på fredsförhandöingar och minskat stridsmotivationen

 2. Det är faktiskt hemskt. Unga ryska män har flytt och försöker fly från Ryssland för att undgå att skickas till Ukraina för att slaktas.

  30
  4
  • Före krigsutbrottet hade ca 10 milj Ukrainare flytt landet, bl a för att unga rysk-Ukrainska män kallades in till Ukrainska armén. Efter krigsutbrottet har ytterligare 2-4 milj flytt Ukraina.
   Vad är jämförelse så hemskt med att några få ryska män flyr från Ryssland?

   När förlustsiffror efter några månader analyseras så visar det sig att Ukraina förlorar ca 10 ggr mot vad ryssarna förlorar. Och ännu har inte huvuddelen av de 300000 nymobilicerade Ryska soldaterna/förbanden satts in. Moder vinter bör nu ha nått den intensitéten att något kommer att hända snart.

   8
   24
   • Dina uppgifter har hittills alltid varit felaktiga… men visst, många flyr Ukraina för att en idiot österut siktar på allt som går att sikta på och försöker döda dem. Från Ryssland är det män i vapenför ålder som flyr för att slippa utföra Putins folkmord. Ukraina tvingas försvara sin existens medan de ryska mupparna dödar för nöjes skull eller för att inte bli skjutna av de egna… Om de ryska förlusterna hade varit så små som du säger så skulle det inte behövas mobiliseringar i Ryssland. De senaste 300.000 beräknas hålla till våren sen behövs ännu fler… För att slippa redovisa de verkliga antalet soldater som skickats till Ukraina sköter Putins egen nazistarmé saken så ingen har någon insyn…

    11
 3. Alltså, de små men effektiva drönarna, de ställer till det i ryssleden. Såg nyss en ukrainsk drönarpilot vilken lyckades komma nära inpå och släppa ned en handgranat i ett skorstensrör till en fältgömma…
  Sådana där nålstick som nu pågår hela tiden, det kan fresta på psyket riktigt ordentligt.

  Jag skulle definitivt inte vilja vara rysk soldat i Ukraina. De får riktigt med spö.

  37
  6

Kommentera