Rysk befälhavare dödades efter massavhopp av soldater

UKRAINA. Den ryske befälhavaren Viktor Sevalnev uppges ha dött efter att hans soldater deserterade i massor, rapporterar Newsweek. Det är Rysslands 7:e motoriserade skyttebrigad, stationerade vid frontlinjen i Luhansk, som haft en rad soldater som sökt skydd i Ukraina.

Viktor Sevalnev var rekryterad av Putins privatarmé, den ökända Wagnergruppen

Sevalnev uppgav själv i ett telefonsamtal med sin fru att han fick skulden för avhoppen och att han snart skulle skjutas, skriver den ryska oberoende nyhetssajten The Insider. Fem dagar senare fick hustrun beskedet att han dött i Donbasregionen den 25 november av granatsplitter. Hans brigad ska under november ha lidit stora förluster

Människorättsorganisationen Gulagu.net tror däremot inte på Kremls version och menar att Sevalnev avrättats för att soldaterna deserterat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Rysk befälhavare dödades efter massavhopp av soldater

 1. Ja om ukriana inte behöver sjuta Putins pojkar ?
  Utan Putin står till tjänst ? Som man gjorde när ww2 då är risken stor att för en jätte förlust för Ryssland ? Det även om Putin blivit utsmetad med en stritvangn

 2. Allt som behövs nu är en gnista av frihet från en stark man av folket.
  Då har vi revolution, och slut på kriget.
  Kanske får politbyrån säga hej då också.

  19
  4
 3. Det händer att de ryska trupperna tar kontakt med det ukrainska artilleriet och berättar var de ryska spärrtrupperna befinner sig (spärrtrupperna är till för att stoppa ryssarna från att fly).

  18
  5
  • Skit samma om han dödats av granatsplitter eller skjutits av sina egna, det blir endå en mördare mindre på ryssidan, vilket är vad som räknas.

   30
   8

Kommentera