Rikspolischefen kallas upp till justitieutskottet

KORRUPTION. Rikspolischef Anders Thornberg kallas upp till justitieutskottet av Miljöpartiet. – Jag menar att det finns oklarheter som behöver redas ut. Annars riskerar förtroendet att påverkas både internt och från allmänheten, säger MP:s rättspolitiske talesperson Bassem Nasr.

Expressen avslöjade tidigare i veckan att dåvarande Noa-chefen Mats Löfving anmäldes för brott mot underrättelsechefen Linda Staaf, som han hade en relation med. Löfving kritiseras även för att ha gett Staaf toppjobb på Noa – trots att hon saknade erfarenhet, skriver tidningen.

Polisledningen har kritiserats för att inte ha utrett händelserna tillräckligt.

Dåvarande justitieminister Morgan Johansson (S) och rikspolischef Anders Thornberg. Bild: Polisen

-Pettersson är lite förvånad över att Miljöpartiet kallar till justitieutskottet. Mp satt i regeringen när detta utspelade sig. Undrar vad riktiga utbildade poliser tycker om att Linda Staaf springer omkring i polisuniform med tjänstevapen utan polisutbildning?

***

TIDIGARE 2022-12-06 Polischef anmäld för grov fridskränkning av polischef

SÅPOPERA. Att verkligheten ibland överträffar dikten märks bland annat hos polisen. Ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving polisanmäldes i fjol för grov fridskränkning, olaga förföljelse och ofredande. Det utpekade brottsoffret var Noas underrättelsechef Linda H Staaf, som tidigare haft ett förhållande med Löfving.

Anmälan gjordes av polisens säkerhetschef. – Jag har känt oro för min egen säkerhet, säger Linda H Staaf. Anmälan lades ned av åklagare utan att någon utredningsåtgärd vidtagits.

Linda Staaf anställdes i februari 2015 som chef för underrättelseverksamheten på nationella operativa avdelningen, Noa. Hon arbetade då som ekonomichef på Polismyndigheten. Beslutet fattades av Mats Löfving som i november 2014 hade blivit chef för Noa. Han har under åren också bland annat höjt hennes lön och tilldelat henne tjänstevapen.

Sverige är i ett läge där vi har rekordmånga många skjutningar med kris i samhället och polismyndigheten ägnar sig åt korruption och svågerpolitik.

-Pettersson kan inte polisen organisation och vilka olika kvalifikationer och kompetenser som ställs på olika chefsnivåer, men utifrån sett tycks Linda H Staaf har gjort en remarkabel och annorlunda karriär inom Polismyndigheten. Tydligen gick Staaf från en tjänst som ekonomichef på Polismyndigheten till att bli chef på för underrättelseverksamheten på nationella operativa avdelningen, Noa, där hon under sina år även tilldelats tjänstevapen och en rejäl lönehöjning! Från ekonomichef med miniräknare som arbetsredskap till underrättelsechef med tillhörande tjänstevapen är steget i min värld ganska långt, men så jobbar jag heller inte inom Polismyndigheten.

Men det slutar inte där, under hösten berättade Linda H Staaf att hon på egen begäran valt att lämna sitt jobb som Noa-chef för att i stället börja arbeta på Justitiedepartementet med organiserad brottslighet. Staaf byte av arbetsuppgifter och arbetsplats har inget med ställföreträdande Mats Löfvings påstådda grova fridskränkning, olaga förföljelse och ofredande att göra påstår polischeferna och hon är fortfarande anställd av polismyndigheten.

Nåväl, Linda H Staaf verkar inte vara ledsen. Hon träffade rätt snabbt en ny kärlek. Den 7 juni i år skickade Sveriges överbefälhavare Micael Bydén in sin slutliga skilsmässoansökan efter 23 års äktenskap.

Inte heller Micael Bydén är ledsen. Bydén och Staaf blev snabbt ett nytt par. Det känns tryggt, de båda har nyckelpositioner i landets yttre och inre försvar – han leder de militära styrkorna, hon arbetar med polisens arbete mot organiserad brottslighet och terrorism.

Släng er i väggen ni som skrivit Big Brother och de andra såporna.

NOA vs Pettersson när Pettersson ”lånat” en bild på Facebook

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

d

21 thoughts on “Rikspolischefen kallas upp till justitieutskottet

 1. Både sossar och miljömuppar borde också kallas upp till justitieutskottet för samhällsabotaget de är skyldiga till.

 2. Hela polisledningen och även lokala polischefer måste bytas ut. Korruptionen är enorm, med svågerpolitik, nepotism, partibokstillsättning och ”hopp under filten karriär”.
  Frågan är vad man ska hitta på med ÖB. Han har ju snott hem på Staaf. Förmodligen med hjälp av guld, på axelklaffarna, men ändå!
  Förtroendet knakar sedan tidigare uppträdande i Pride och nu en tillfällig ”fitteförvirring”.
  Det känns inte bra!

  22
 3. Sängvägen och okunskap till ett toppjobb är ju en liten ansträngning, likaså partibok som går före kunskap för ett toppjobb? Inte konstigt att Polisen fungerar som den gör?

  Lyssna på Peter Springare, han vet hur Polisorganisationen fungerar!

  22
  1
 4. Verkar vara rena hönsgården inom både polis och militär,dags för nya ledningar
  för båda kategorierna.Polisen ska jaga banditer i stället för att roa sig.

  18
 5. Verkar vara en karriärs kvinna som går sängvägen, först inom polisen och
  nu på väg mot militär karriär.
  Trodde Micael Byden var lite mer seriös faktiskt.
  Dags för storstädning hos polisen och försvaret.
  Det här blir farligt för rikets säkerhet med högt uppsatta damer som byter
  säng mellan makthavarna hit och dit.
  Skulle tro att Mats Löfving och Micael Bydens förtroenden är slut, dags att
  sparka dom båda och Staaf naturligtvis.

  25
  1
 6. Med denna dam har begreppet vandringspokal fått en ny innebörd, polischef och ÖB, finns det någon mer höjdare inom andra korrupta myndigheter som fått den äran ???

  34
  1
 7. Så Anders ska få svara på Partiets inkompetens i att sitta i rikets högsta polisledning.

  25
  3
 8. Klart att mummelkungen Morgan J
  är inblandad. Han har ju varit chef över hela myndigheten . Dan Eliasson tyckte nog det var helt okay. Han verkar gilla det där med Pride å sånt .
  Sossepolitik i sin prydno.

  34
  4
 9. @Onkel Bjm, ”Men, Linda Staaf ? Vad får ni för intryck?” Är det inte nödvändigt men utbildning och erfarenhet för att bli befordrad? Så tycks det inte vara, när vissa har kvalifikationer att ”linda” sina chefer kring sitt finger och få dem att dansa loss.
  Bilden på f.d. ekonomichefen gör inte henne full rättvisa, då hon har andra attribut än ett klädsamt leende.

  Att ÖB Mickael Bydén kan dansa loss på Pridefistivaler vet alla. Att M.B. lär ha lämnat fru och barn vet kanske inte alla. Att han nu kanske blivit buksvåger med ställföreträdande rikspolischefen vet blott de som spionerar på Sverige.
  Båda männen utgör en säkerhetsrisk. De skall avskedas omgående. Verkställ!

  När dessutom rikspolischefen Anders Thornberg schabblat till det för sig är trovärdigheten för honom noll. Nu återstår för justitieutskottet att agera kraftfull annars är förtroendet för riksdagen lika med noll.

  39
  4
  • Som sagt, jag vet inte så mycket om kvinnan, men stämmer hennes cv så är hon en högbegåvad person. Gissar att journalisterna nu kastar sig över henne, om hon nu inte har sossarnas skydd
   Men det finns förr många frågetecken.
   Peter Springare har skrivit en artikel ;

   https://bulletin.nu/springare-sangvagskarriarer-och-nepotism-i-polisen

   Hur som helst, både Löfving och Byden har hamnat i dåliga dager och de har sig själva att skylla.

 10. Polisen har upplevt av decennier av centralisering i flera steg. Kanske dags för en organisation av amerikansk modell? Lokalt förankrad polis- och åklagarmyndighet, en länspolis med erfarenhet av grövre brott samt en rikspolis med ansvar för teknik, utbildning och annat som faktiskt görs bäst centralt. Med andra ord, återinför landsfiskalen.

  25
  • Exakt så har jag tänkt länge, kanske t.o.m. en sheriff som sitter i kommunens rådhus? Titta på ex Spanien, de har väl minst tre olika polisorganisationer, policia local, guardia civil och ?

  • Lite grann som en återgång till den polis som sjösattes 1965 vid förstatligande t. I USA väljer man sheriffen (polischefer) vid allmänna val.

 11. När man själv inte har träffat en person utan enbart bygger sin uppfattning på uppgifter från andra, i huvudsak olika medier, så ska man kanske vara lite försiktig med att bedöma en person.
  Men, Linda Staaf ? Vad får ni för intryck?
  Själv får jag intrycket av en väldigt målmedveten person som sätter karriären framför allt annat. Psykopat? Har hon nu tagit steget till Justitiedepartementet enbart för att odla kontakter inför nästa val till rikspolischef. Anders Thornberg har ju inte lyckats så väl på sin post så möjligheten finns ju att han kommer att bytas ut och landet har ju aldrig haft en kvinnlig RPC. ???.
  Man får tro vad man vill.

  24
  5

Kommentera