Putin vill se avtal innan Ryssland lämnar Ukraina

UKRAINA. Rysslands president Vladimir Putin säger att det ”måste komma till ett avtal” innan han avslutar det han kallar ”militärinsatsen i Ukraina”, rapporterar AFP. Putin utvecklar inte vad ett sådant avtal skulle innehålla.

Jag har sagt flera gånger att vi är redo för att sluta ett avtal, säger Putin på en pressträff i Kyrgyzstan.

Ukraina har flera gånger avfärdat Moskvas avtal. President Volodymyr Zelenskyj säger att han inte tänker tumma på Ukrainas självständighet. För några veckor sedan presenterade han ett program med tio punkter som han vill se uppfyllas innan fred kan slutas.

I programmet vill Ukraina bland annat att Ryssland ställs till svars för krigsbrott, att Ryssland lämnar hela Ukraina och att de betalar för de skador de orsakat i landet.

-Pettersson säger att Putin har haft mängder med avtal inklusive säkerhetsavtal som han brutit mot. Ryssland kan få kopior på alla dessa när de åker hem. Ett till hjälper inte.

Varje dag sprids nya lögner om Ukraina och de nuvarande spänningarna vid gränsen mellan Ryssland och Ukraina. Sedan Ryssland olagligen annekterade Krimhalvön 2014 och inledde de pågående militära angreppen mot Ukraina har den ryska staten drivit en ihållande och samordnad desinformationskampanj.

Faktum är att Ryssland fortsätter att bryta mot internationell rätt och andra avtal som det ingått. Genom att olagligen annektera Krimhalvön och begå väpnade angrepp mot Ukraina har Ryssland, som är en av de permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd, brutit mot minst tolv internationella och bilaterala fördrag. Några av dessa är FN-stadgan, Helsingforsslutakten och Parisstadgan, som garanterar staters suveräna likställdhet och territoriella integritet, gränsernas okränkbarhet, avståndstagande från hot om eller användning av våld samt staters frihet att själva välja eller ändra sina säkerhetsarrangemang. 

Rysslands åtgärder är med andra ord olagliga, eftersom de undergräver och hotar Ukrainas territoriella integritet, suveränitet och oberoende, särskilt i Donbass. De utgör ett fortsatt hot mot själva grunden för den europeiska säkerhetsordningen och äventyrar den regelbaserade världsordningen. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Putin vill se avtal innan Ryssland lämnar Ukraina

  • Det funkar jättebra att länka till fria ryska media här på bloggen men den som länkar till fria ryska media får 15 års fängelse i Ryssland!

 1. Ja Putin kan säkert få ett avtal med ukriana !!mendå måste Ryssland avstå nitti prosent av landet i krigs skadeståndet!
  Dessutom skall detta KGB avpolitera på det hårda sättet för dom förändringar man genomfört i lagstiftningen. ?
  I klartext Ryssland kommer att bli mindre än belarus som antagligen är den enda bundsförvant som finns kvar?

 2. Putte börjar nog bli lite senil. Nu behöver han en komihåg-lista så han vet vilka löften som ska brytas.

  23
  7
 3. USA och NATO startar krig medan Ryssland avslutar dem…..
  För den Ukrain/Ryska befolkningen skull så måste det givetvis finnas en fredsbevarande avtal mellan parterna oavsett vilket område i landet det gäller.
  Både Ryssland och de övriga av västvärldens länder bör lämna landet med en garanti för att freden upprätthålls från båda sidorna.

  18
  37
  • Underbart hur du lyckas förvränga verkligheten! Har du kalejdoskop på glasögonen eller LSD i saltkaret?

   33
   14
   • Huberus
    Vilken verklighet har jag förvrängt?
    Kan du berätta den verkliga sanningen för mig?

    7
    17
  • Gamling, är du inte helt senil då vet du att det finns flera avtal om vänskap och erkända gränser mellan Ryssland och Ukraina men Ryssland har brutit dem alla.

   Ryssland har startat mängder av krig, kanske fler än USA och är för närvarande inblandade i c:a tio krig. Det är verkligheten och inte den ryska propagandan du tror på.

   24
   8
   • Pettersson
    Vilka krig har Ryssland startat från(1999)?
    Räkna nu inte med USA och NATOS provokationer i Rysslands närområdet.
    Låt mig få höra.

    9
    16
 4. Avtal med en figur som Putin fungerar inte.

  Tänk på Munchen-överenskommelsen 1938. ”Fred i vår tid” sade Chamberlain, lurad av Adolf.

  26
  9
 5. Det spelar ingen roll hur Vladimir Putin gör i detta läge.
  Snackar om avtal…. Han ska till krigstribunalen i Haag och ställas inför
  rätta för folkmord.
  Men dom inhemska motståndarna hinner nog före.
  Och bly är nog bättre än juridik för en massmördare faktiskt.
  Putin har definitivt ingen framtid på något vis.
  Livet är över för honom och det är självförvållat på grund av ett tomt huvud.
  Ukraina kommer sannolikt gå stärkt ur detta onödiga krig, omvärlden kommer hjälpa till med återuppbyggnaden av Ukraina.
  Och President Volodymyr Zelenskyj kommer få fredspriset.
  Om Nobelkommittén finns kvar efter all mobbing av Sveriges näst största parti Sverigedemokraterna.

  43
  18
 6. Antar att tsaren talar om Mordors villkorslösa kapitulation och garantier för att tsaren inte trillar ut genom fönstret på övre våningen samt frikort från Haag ?

  30
  13
  • Kalla honom inte ”tsar”, kalla honom inte ”president”, det är vad han låtsas vara, kalla honom rätteligen vid sina rätta namn: maffialedare, ligist, kriminell, gangster, kleptokrat, psykopat, galning, massmördare osv…

   40
   17

Kommentera