Afghan döms för mordförsök på kvinna i Malmö till 16 år och utvisning

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Malmö tingsrätt, mål: B 5101-22, dömer Seyed Mohammad Alavi, 23 år, medborgare i Afghanistan, med tolkbehov på persiska för mordförsök på en kvinna på ett hotell i Malmö till fängelse 16 år. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på drygt 500.000 kr.

Den dömde afghanen ser ut som Malmöbor brukar göra. Bild: Polisen

På eftermiddagen den 5 maj 2022 påträffades en kvinna svårt knivskuren på taket till ett hotell i Malmö. Tre kvinnor hade under en fikapaus observerat kvinnan och såg till att hon snabbt kom under läkarvård och att hennes liv kunde räddas. Åklagaren har gjort gällande att en nu 23-årig man ska dömas för försök till mord.

Tingsrätten har konstaterat att den bevisning som åberopats till stöd för åtalet gör att det är ställt bortom rimligt tvivel att 23-åringen är gärningsmannen. Hans fingeravtryck har påträffats på dörren till hotellrummet och hans DNA har även säkrats inne på hotellrummet där kvinnan överfölls. Det finns även annan bevisning som är besvärande för mannen. Han döms därför för mordförsök.

Enligt tingsrätten har brottet ett mycket högt straffvärde och fängelsestraffets längd bestäms därför till 16 år. Mannen ska också betala skadestånd till kvinnan med 520.320 kr. Herr Alavi ska också utvisas ur Sverige med förbud att någonsin återvända hit.

***

TIDIGARE 2022-10-22. Afghan åtalas för mordförsök på kvinna i Malmö

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Vid Malmö tingsrätt, mål B 5101-22, åtalas Seyed Mohammad Alavi, född 1999, med tolkbehov persiska och medborgare i Afghanistan för mordförsök på en kvinna på ett hotell i Malmö i våras. Kvinnan lyckades fly från mannen och ta sig ut på hotellets tak för att kalla på hjälp. Enligt åtalet kunde hennes liv räddas endast efter ”extraordinära insatser” från ambulanspersonalen.

Ur åtalet: Seyed Mohammad Alavi har försökt döda Venera Iakovleva genom att hugga eller skära henne upprepade gånger med kniv i hals och överkropp. Målsäganden tillfogades en skärskada på halsen med underliggande skador på halsens muskulatur, på högre yttre halsvenen och på sköldbrosket, två stickskador i buken med underliggande skador på levern och matstrupen, två skärskador i mellangärdet med kommunikation till hjärtsäcken och utrymmet mellan lungsäckarna och hjärtat samt skärskador på höger hand. Det hände den 5 maj 2022 på Stora Varvsgatan 10, Malmö, Malmö stad. Fara för brottets fullbordan har förelegat eller varit utesluten endast på grund av tillfälliga omständigheter. Seyed Mohammad Alavi begick gärningen med uppsåt.

Seyed Mohammad Alavi (tolkbehov persiska) förnekar brott.

Enligt åklagaren befann sig mannen på hotellet för att köpa sex av kvinnan.

***

TIDIGARE 2022-05-12 Man anhållen misstänkt för mordförsök på hotell

BROTTSLIGHET. En 20-årig man har anhållits misstänkt för mordförsök på en kvinna å hittades ett hotell i Malmö förra veckan. Polisen gick i veckan ut med bilder från en övervakningskamera på en misstänkt person.

Det var en ledig polis som kände igen mannen från bilder vi gick ut med offentligt tidigare i veckan, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen.

Mannen greps senare av en polispatrull under onsdagen och han anhölls av åklagare Ulf Hansson.

Den misstänktes advokat Sofia Nyhlén skriver i ett mejl att hennes klient förnekar brott.

”Han har ingenting med detta att göra. Polisen har tagit fel man”, skriver hon.

Kvinnan, vars ålder uppgetts vara mellan 25 och 30, hittades svårt skadad på hotellets tak i Västra hamnen för en vecka sedan.

Hon vårdas fortfarande på sjukhus och hennes skador är oförändrat allvarliga, säger Nils Norling.

Enligt honom tror sig polisen veta vem hon är men hon är inte helt identifierad. Polisen vill inte gå ut med uppgifter på om det hållits några förhör med henne eller inte.

-Pettersson noterar att det lönar sig att publicera bilder på misstänkta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Afghan döms för mordförsök på kvinna i Malmö till 16 år och utvisning

 1. Ytterligare ett bevis för att utlänningar inte lär sig svenska och vill komma in i det svenska samhället!

  En dyr nota istället för Rövéns löfte om vinst längre fram!

  15
 2. “med förbud om att någonsin återvända hit..”
  DET ser man förbanne mig inte ofta. .. – Vaknat, ngn?

  Och “skadeståndet”..
  Kommer det att dras direkt från mitt konto, eller är vi fler som delar på’t..?

  39
 3. Han döms att betala 520.320:- kronor i skadestånd! Vilket hån!
  -Och var ska han få dessa pengar ifrån undrar jag?
  För det första är en halv million alldeles för lite, hon skall ha minst 10 millioner för sitt lidande och kräv Ribbenvik och hans kumpaner, det var dom som släppte in aset i Svrige!

  48
 4. Äntligen en RÄTTVIS DOM !
  Fråga varför importerades denna kriminella Afghan till Sverige ?

  42
  2
  • Fängelse är inget straff. Direktutvisning är straff.
   Varför ska betala en fängelseplats i 16 år när vi kan utvisa direkt ?

   34
   1
  • Nu får sossestyret i Malmö höja bidraget till snubben så han kan betala sin skuld .
   Får vi skattebetalare pröjsa det ?
   Ytterligare en lyckad socialdemokratisk värvning .

   43
   3

Kommentera