25 gripna i tysk extremgrupp, planerade statskupp

UTRIKES. Polisen i Tyskland genomför just nu en stor razzia mot ett högerradikalt nätverk som misstänks ha planerat en väpnat attack mot förbundsdagen och i förlängningen en statskupp. Federala åklagare uppger att 3000 poliser slog till i elva av landets 16 delstater mot medlemmar i Reichsbürger-rörelsen.

25 personer har gripits i elva delstater, har statsåklagaren bekräftat för DW.com och Speigel.de. 22 av de gripna är tyska medborgare och de tre övriga misstänks för att ha stöttat organisationen

Bland de misstänkta finns enligt medieuppgifter bland annat tidigare specialistsoldater från försvaret samt en tidigare förbundsdagsledamot för partiet Afd.

-Pettersson säger att det påminner en hel del om Vladimir Putins drömmar. Undrar om han lämnar ifrån sig Kaliningrad/Köningsberg frivilligt eller om Polen med flera vill upphöra att existera.

Reichsbürger-rörelsen, Reichsbürgerbewegung, är en samlingsbeteckning för en i Tyskland organisatoriskt och ideologiskt mycket heterogen rörelse. Där man anser Förbundsrepubliken Tyskland vara en illegitim stat och att man inte erkänner Tysklands rättssystem. De ideologier som representeras av så kallade Reichsbürger inkluderar ofta frågor som motstånd mot demokrati, förespråkande av en tysk monarki, en revisionistisk historiesyn, esoterism, förintelseförnekelse, antisemitism och extrema åsikter. De förkastar ofta ett öppet och pluralistiskt samhälle, vägrar att betala bland annat skatt och böter och följer inte domstols- eller administrativa beslut. Man vill att Tysklands ska återgå till 1871 års gränser.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “25 gripna i tysk extremgrupp, planerade statskupp

 1. Hmm är detta samma människor som går runt med plakat och tycker synd om Putin bara för dom dumma ukriana försvarar sig mot Putin??
  Har det med saken att göra att det ärukranare som sparkade ut tyskarna ..
  Problemet med ryssar är juattdom alltid är på fyllan och därför ganska odugliga ? Gissa varför upöar dom så lätt!

  3
  7
 2. Detär höger-extremister, minst lika farliga som ultraextremister åt vänster. Det är som att jämföra pest med kolera.

  11
  3

Kommentera