Stockholm drar in på julbelysningen, men det finns pengar till politikerna…

KORRUPTION. I söndags var det första advent. Men på vissa håll lyste adventsljusstakar och julstjärnor med sin frånvaro. Med tanke på den svåra situationen på energimarknaden ska Stockholms stad dra ner på elförbrukningen i sina verksamheter. I slutet av oktober skickade stadsledningskontoret ut en åtgärdsplan till alla bolag och förvaltningar. Ett av budskapen var att de “bör avstå från jul- och dekorationsbelysning i stadens egna kontors- och verksamhetslokaler”, skriver tidningen Mitti.

Beslutet innebär att det inte heller blir några adventsljusstakar eller julgranar med ljusslingor på exempelvis kontor, förskolor, äldreboenden och dagliga verksamheter.

-Pettersson konstaterar att det inte är sämre ställt i Stockholm än att det rödbruna styret, S, V och MP, kunde öka stödet till sig själva, det lokala partistödet med 7 procent.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Stockholm drar in på julbelysningen, men det finns pengar till politikerna…

 1. En ökning med 7%, hur mycket pengar blir det. Skulle gissa på att den kostnaden täcker med råge de LED ljusstakar samt ljusslingor normalt sätter upp.

  21
 2. Exakt. Danmark klarar sig med 179 st i folketinget så varför behöver vi 349 st ? Om vi dessutom halverade deras skyhöga löner så räcker det till julbelysningen i hela landet.

  64
 3. Och regeringen höjer elskatten och flygskatten vid nyår, det blir ju ingen skillnad mot en S och Mp regering.

  34
  3
  • Det här är verkligen ett slag i luften.Hur många kontor finns det i Stockholm där datorer står på stand by och belysningen står på dygnet runt inklusive helger ? Jag kan lova att det är åtskilliga ! Adventsljusstakar och julstjärnor med ledlampor är försumbart i sammanhanget….

   39

Kommentera