Regeringen vill säga ja till stöd på 200 miljarder

UKRAINA. Regeringen M, KD och L, vill se ett svenskt ja till det föreslagna EU-stödet på 200 miljarder kronor till Ukraina under nästa år.

Rysk terrorbombning i Ukraina

Tanken är att pengarna ska fördelas över tolv månader som ett lån, och att Ukraina ska betala tillbaka pengarna inom 35 år med start 2033.

”Den akuta och extraordinära situationen i Ukraina motiverar exceptionella lösningar för att hjälpa landet…” skriver regeringen.

EU-nämnden ska diskutera frågan på fredag.

-Pettersson tycker det är rätt att stödja Ukraina men det borde inte vara som lån utan som bistånd ur ordinarie budgeten för att sedan kräva terrorstaten Ryssland på pengarna.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

26 thoughts on “Regeringen vill säga ja till stöd på 200 miljarder

 1. När får vi tillbaka de 100 miljarder som Reinfeld sprätte iväg till Grekland, till 0,1% ränta.

  16
 2. Herrarna ovan kan med fördel anmäla sig som volontär till närmsta soppkök och hjälpkasse. Fråga hos Frälsis eller Stadsmissionen eller er lokala kyrka, så kan de säkert hjälpa er rätt.
  Där kan ni träffa några av de nu hundratusentals svenskar, främst äldre och/eller handikappade som inte har råd med mat för en hel månad.

  19
  11
 3. Jag var i Georgien efter invasionen av ossetien . Sedan blev det etisk rensning. Såg ett höghus i Tblisi som hade trasiga fönsterrutor. Det är väl tomte? Nej, vi har fortfarande flyktingar som drevs ut av ryssarna här. Vi gör så gott vi kan.
  Att skylla på georgiskt anfall är att jämföra med Hitlers skenmanöver då han skickade tyskar i polska uniformer att angripa Tyskland. Ett svepskäl för att invadera Polen. Polackerna kommer ihåg och kämpar med näbbar och klor för att inte råka lika illa ut igen

  10
  3
 4. Stödet kommer från EU. Småpengar jämfört med vad t.ex. Grekland fått (låna) men förutsättningarna är också helt olika. Bara det faktum att Grekland är EU-medlem och Ukraina är det inte.

  Det börjar gnissla lite bland flera EU-länder eftersom tyskarna (som i princip kapat ledarrollen i EU) anses väldigt generösa med EUs pengar när det gäller Ukraina. Det kostar att hålla kriget igång. Tur att amerikanarna pytsar in ännu mer.

  13
  1
  • Tyskland tjänar på EU eller närmare bestämt euron. Tyskarna är ett effektivt folk, Tyskland är Europas industrilok. På D-markens tid gav exportframgångarna upphov till förstärkt valuta. Varorna blev helt enkelt dyrare för köparna. Man hade då att välja på att minska marginalerna eller exportera mindre.

   Med euron och PIIGS-länderna som håller ner valutakursen har man inte det problemet. Det är värt miljarder om inte biljoner och Tyskland gör allt för att bibehålla euron även om man på pappret måste betala tiotals miljarder euro till andra euroländer. Man tjänar ändå multum på EMU.

   Sverige som gillar att följa John med Tyskland har inte dessa fördelar utan svenska politiker som vill mötas av välvilja i Bryssel öser ut tiotals miljarder på saker som varken gynnar landet eller svenska folket.

   20
 5. Pettersson skriver:,,,”borde inte vara som lån utan som bistånd ur ordinarie budgeten”
  Här finns en väl tilltagen budget som man kan hämta ifrån:
  Motion 2022/23:172 av Björn Söder (SD)
  ”Upphörande av bistånd till den palestinska myndigheten”
  ”Sverige ger idag omfattande stöd till den Palestinska myndigheten.
  I samband med att Sveriges regering mycket beklagligt erkände staten Palestina lanserades en ny femårig resultatstrategi för det bilaterala utvecklingsbiståndet. Med strategin ökade man det svenska stödet med 500 miljoner kronor över en femårsperiod, vilket därmed uppgick till totalt 1,5 miljarder kronor. I den nya strategi som gäller 2020–2024 fortsätter regeringen biståndet med 1,5 miljarder kronor över en femårsperiod.”
  (dessutom så ger Sverige ytterligare bistånd till Palestina via EU, som sedan 1994 skänkt motsvarande 50 miljarder kronor till palestinierna).
  https://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/motion/upphorande-av-bistand-till-den-palestinska_HA02172

  24
 6. Bara siffror på en skärm, tryck nytt bara, precis som USA gjort i decennier och skapat alla problem i världen som ingen vill/törs påtala idag?

  Bara beviset som aldrig kommer att betalas någonsin, utöver ett 3dje världskrig som nollar allt, vi är snart där?

  https://www.usdebtclock.org

  Svarte Petter kommer och tar oss snart?

  Q1 2023 ska bli intressant att uppleva……..

  25
  29
 7. Ett osäkert lån, men hellre det än gåvor till korrupta negrer. Självklart ska Ukraina ha hjälp och lika självklart ska den riktiga svenska befolkningen hållas skadeslös, t om pensionerade fascister eftersom vi har demokrati i Sverige. Finansiering? Ja det är ganska okomplicerat, omfördela inom den gigantiska biståndsbudgeten. Mer till arbetsamma Ukraina och mycket mindre till lata negrer.

  30
  7
 8. Antar att vi svenskar i vanlig ordning får bidra med den största delen som med Corona stödet. Förmodligen får vi betala 50 miljarder av de 200.

  28
  31
 9. Klart som korvspad. Fyra ur putteplutonen. Dom är ledsna över skithålslandet Ryssland med sin galna krigsförbrytare och massmördare till så kallad president förlorat kriget mot en arme` som kan försvara sitt land. I stället har psykopaten börjat kriga mot civilbefolkningen. Hoppas att ukrainarna får tag i fanskapet och gör prosessen kort med fascisten. Fy för den lede för både ryska och svenska fascister som alla saknar empati.

  39
  12
 10. Inte en spänn mer till kriget mellan Ukraina-Ryssland, bortkastade pengar som behövs i Sverige.

  47
  50
 11. Det är tur att sjukvården, skolan, polisen och alla fattig pensionärer har fått sin del av kakan innan man skänker bort 200 miljarder till Ukraina?
  Dessutom så pågår redan ett lågintensivt inbördeskrig i Sverige som borde bekämpas först och främst….. om man nu vill bekämpa ondskan.
  Dessutom är det lånade pengar så vara barn och barnbarn kommer att lida för det här i framtiden.
  Det är oligarkernas krig och inte folkets.
  ”Follow the MONEY”

  54
  65
  • Gamling med flera. Om Putin drar sig tillbaka från det han påbörjade i Georgien 2008 eller kanske tidigare minskar behoven av hjälp till Ukraina. Pengarna är en investering och hjälp till självhjälp.

   Putin var skaplig i början sedan började han dribbla med Rysslands lagar och bevisade att makt korrumperar.

   Nu återstår bara en korrumperade och kriminell terrorist som förstör världen och sitt eget land.

   28
   12
   • Pettersson
    Till och med EU lade skulden för kriget på Georgien(2009).
    Georgien startade kriget genom nattbombningar i Sydossetien.
    För det andra så erbjöd
    NATO 2008 både Ukraina och Georgien att bli medlemmar i oligark klubben.
    Ser du den röda tråden Pettersson?

    21
    26
   • Kan det vara att Ryssland brukar skicka in upprorsmakare och ”separatister” i sina grannländer… sen blir det fullt ös!

    Ryssland är ju helt öppna med att de vill skapa ett stort rike. Hitlerdrömmar.

    24
    14
 12. Jag tycker att vi ska tänka på alla som lever i fattigdom i Sverige än att ösa ut pengar som hamnar i korrupta fickor.
  Svensken måste vakna nu.

  50
  58

Kommentera