Fyra till döms till fängelse för koranupploppen, ingen utvisning

TERRORISM. Ytterligare fyra män dömdes idag till fängelse av Örebro Tingsrätt, målnummer B 5160-22 efter att ha deltagit i de våldsamma koranupploppen i Örebro påsken 2022. Samtliga fyra befinns skyldiga till grovt blåljussabotage.

Exempel på dömda för koranupploppen. 300 är identifierade och misstänkta och ser likadana ut. När ska det kallas terrorism.

Alla fyra, som är mellan 21 och 32 år gamla, nekar till brott. Men tingsrätten anser det bevisat att de befann sig på platsen och deltog i upploppen. Bland annat finns videoklipp från tillfället som visar hur flera av männen kastar sten mot polisen.

-Pettersson försökte hålla reda på antalet dömda för koranupploppen runt landet men har fått ge upp, men totalt är det c:a 40 nu och flera hundra identifierade och oidentifierade står på kö.

Jag undrar när det ska bli debatt om att samtliga dömda har utländsk bakgrund och är muslimer?

 • Mustafa Alomari, född 2001, döms för grovt blåljussabotage och försök till våld mot tjänsteman till fängelse i 5 år.
 • Gafer Haj Mussa född 2001 och medborgare i Syrien och Sverige döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet och försök till våld mot tjänsteman till fängelse i 5 år.
 • Mohammad Kafarnawi, född 1995 och medborgare i Syrien döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet till 5 års fängelse.
 • Aziz Mohamd, född 1999 och medborgare i Syrien döms för grovt sabotage mot blåljusverksamhet till 5 år och 6 månader.

Araberna ska solidariskt betala skadestånd till fem personer á 20.000 kronor. Aziz Mohamd ska också betala skadestånd för två uppeldade polisfordon med 810.900 kronor.

Staten står för kostnaderna för herrarnas advokater med sammanlagt c:a 688.000 kronor men det ska troligen överklagas.

Noterbart är att en har dubbla medborgarskap och två har syriska medborgarskap men det blir ändå ingen utvisning.

Kort ur domen: “Marcus Knutsson har också uppgett bl.a. följande. Han uppskattar att han träffades av ett 30-tal stenar varav 4-5 träffade huvudet. Hans skyddsutrustning fungerade bra men han blev ”snurrig” av en av stenarna som träffade på hans hjälm. Vid ett tillfälle agerade han mot angripare som han försökte styra in i en gränd. Han utsattes för mycket stenkastning i samband med det. Han känner igen att det är han som blir utsatt för stenkastning på den korta videofilm som åklagaren tillställt honom”.

“Alexandar Jeremic: Han uppskattar att han träffades av mellan 20 och 30 stenar. En sten träffade på
hans ena lår vilket föranledde en ”lårkaka”. Han träffades också i huvudet. Hjälmen tog själva smällen
men han fick en hjärnskakning. Han känner igen att det är han som blivit utsatt för stenkastning på den
korta videofilm som åklagaren tillställt honom”

Om koranupploppen på bloggen…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Fyra till döms till fängelse för koranupploppen, ingen utvisning

 1. Vi får vänta på det s.k. paradigmskiftet innan det händer att utvisningar blir legio vid grova brott. Men jag tvekar att något omvälvande inom det området kommer hända framöver.

 2. U.Kristersson Moderaterna du är nu Sveriges statsminister, visa att du har kraft att ta tag i det största gissel vi har i dag. Importerade kriminella som begår grova brott och ändå får stanna i Sverige och bli försörjda av Svenska folkets skattepengar.
  Är säker på att majoriteten av Svenska folket vill att dito personer omg. UTVISAS !

 3. Städa upp i dom Svenska Dumstolarna, dom stryker utländska förbrytare medhårs
  med sina löjliga domar.

  När ska den nya regeringen börja att städa bland sådana som är tillsatta på politiska
  grunder och inte efter kunskap ?? Det har dom ju lovat?

 4. Kärringarna i rättsrötan hoppas fortfarande, att brottslingarna blir en tillgång lite längre fram.

  10
 5. Jävla dumheter. Det borde vara tvärtom. Såna parasiter ska INTE sitta i våra fängelser. Dom ska UTVISAS direkt tillsammans med sina familjer. Vi vill ju inte splittra familjerna……

  17
 6. Gäller inte NYA REGERINGENS VAL LÖFTE ? Dömda brottslingar som inte är Svenska medborgare skall UTVISAS ! Kanske det sitter Sosse domare kvar i domstolarna, då gäller Sossarnas löfte alla får stanna.

  19
 7. Enl. Samnytt kan Mohammad Kafarnawi ev. ha koppling till två bröder med samma efternamn, Hussain och Ali Kafarnawi, vilka dömdes till fängelse för delaktighet i korankravallerna, med beslut om livstids utvisning, (som dock har rivits upp av Hovrätten).

  Mustafa Alomari kom till Sverige 2007 och blev svensk medborgare 2012, (kom från Irak, men efternamnet ”Alomari” är som vanligast i Saudi-Arabien, följt av Sverige på 9:e plats och främst i Europa, långt före Finland, Norge och Danmark på resp. 30:e, 48:e, 49:e plats, / källa: forbears.io)

  Gafer Haj Mussa kom till Sverige 2016 och blev svensk medborgare 2018, – är dömd för sexuellt utnyttjande av barn, samt dömd två gånger för ringa narkotikabrott.

  Aziz Mohamd kom till Sverige 2016, är inte svensk medborgare, – dömd för häleri, och saknar nära släktingar i landet.
  https://samnytt.se/ytterligare-fyra-haktas-for-korankravaller-i-orebro/

  15
 8. Vad hände med paragdimskiftet

  Varför utvisas de inte

  Allah dessa goda åklagare o domare ger ett löjesskimmer över vad som gäller Sverige

  Nu är det fritt fram att pissa på etniska svenskar och Sverige

  Snart är vi som de efterblivna från mellan östern

  Vad säger (SD)

  22
  2
  • Vid dubbla medborgarskap, vad skulle skälen vara att INTE dra in det Svenska och utvisa?
   Här finns en stor skillnad mellan “juridisk rättvisa” och vad folk i allmänhet definierar som rättvisa. Om den skillnaden växer sig för stor kommer folk tappa respekten för rättsväsendet, och vi får medborgargarden och mer bystryk.

   33

Kommentera