Ryssland har ändrat målsättning

UKRAINA. När Vladimir Putin invaderade Ukraina var ett av målen av avsätta Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Nu har Ryssland svängt. – Det är inte vårt mål att specialoperationen ska ändra regeringen i Ukraina, säger Kremls talesperson Dmitrij Peskov.

Dmitrij Peskov

När Ryssland invaderade Ukraina för nio månader sedan var en av Vladimir Putins målsättningar att avsätta den ukrainska regeringen.

Nu verkar Ryssland ha svängt. Kremls talesperson Dmitrij Peskov säger nu att Ryssland ”inte längre har i sikte” att avsätta regeringen, rapporterar Sky News.

Andra mål som Ryssland pratat om är att hjälpa rysktalande i Donbass-regionen och bekämpa vad man kallar en ”anti-rysk enklav”, skriver kanalen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssland har ändrat målsättning

 1. Det som gäller är vad zelensky har för avsikt ? Personligen tror ja att han har för avsikt att avsätta Putin och hans säkerhetstjänsten !

  Att Putin övskar sig en tillfällig fred för att omgruppering och produktion av stritsmedel är självklart det var väl cirka sju år sen sist ? Och skulle putin lyckas då kommer han igen om cirka tio år? Med nya bomber

 2. Hajo, ni får uppdatera er lite i rysslägret, det var ganska länge sen Löfven var statsminister i Sverige.
  Vi har haft Magdalena Andersson som satt nästan ett år, och nu har vi en som heter Ulf Kristersson.

  16
  5
 3. Du lille Pisskov, nu har nästan hela världen blivit ANTI-RYSKT.
  Tacka din lilla Mini-Hitler nere i bunkern.

  30
  10

Kommentera