Stoltenberg: Natoansökan går inte långsamt

NATO. Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg delar inte bilden att Finlands och Sveriges processer att gå med i alliansen drar ut på tiden. I SVT:s ”Agenda” säger han att det ”onormala” är att det hittills gått väldigt fort från det att länderna ansökte i maj.

Bild: SVT

Nu har 28 av 30 länder ratificerat ansökningarna, säger han. – Det är väsentligt snabbare än någon tidigare process i Nato i modern tid.

Jens Stoltenberg menar att det är nödvändigt att Sverige och Finland behövt skärpa sin terrorlagstiftning samt öka samarbetet med Nato inklusive Turkiet för att bekämpa terror och terrorstämplade organisationer som PKK.

Turkiet är det Nato-land som har varit mest utsatt för terrorangrepp och är därför bekymrade för det, säger Jens Stoltenberg.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Stoltenberg: Natoansökan går inte långsamt

  1. Möjligt men är det inte ide att kasta ut stater som är fientligt
    Inställt till USA och västvärlden .. Turkiet passar liksom inte in NATO eller i den civiliserade värden

Kommentera