Palestinier röstar på terrorister, hävdar att israeler är “extremister”

av Bassam Tawil

Även innan det slutgiltiga resultatet av det senaste allmänna valet meddelades citerades palestinska ledare och tjänstemän som uttryckt djup oro och rädsla för att valets resultat skulle leda till ökade spänningar och våld mellan palestinierna och Israel.

Palestinierna, som klagar på högerpartiernas frammarsch i de israeliska valen, är de som tog terrorgruppen Hamas till makten. År 2006 röstade en majoritet av palestinierna på Hamas, som öppet uppmanar till eliminering av Israel. På bilden: Ismail Haniyeh, en ledare i terrorgruppen Hamas, lägger sin röst i Palestinska myndighetens parlamentsval den 25 januari 2006 i Gaza City. (Foto av Abid Katib/Getty Images)

Palestinska myndighetens premiärminister Mohammad Shtayyeh citerades efter att han uttryckt att resultatet av valet “bekräftar” att palestinierna inte har någon partner i Israel för fred.

Palestinierna, som fortsätter att beklaga sig över högerpartiernas frammarsch i de israeliska valen, är de som tog terrorgruppen Hamas till makten.

År 2006 röstade en majoritet av palestinierna på Hamas, vars stadga öppet uppmanar till eliminering av Israel. Sedan dess har Hamas utfört otaliga terrorattacker, i vilka tusentals israeler har dött eller blivit skadade. De palestinier som röstade för en jihadistisk terrorgrupp skulle därför inte vara berättigade att klaga på resultatet av något israeliskt val.

Läs vidare

One thought on “Palestinier röstar på terrorister, hävdar att israeler är “extremister”

  1. Så länge konflikten är där den är, så sitter det genomkorrupta PLO säkert på Västbanken. En lösning (med mindre Israel kastas i havet) hade lett till ett nytt styre, troligen Hamas. Samtidigt fördubblas antalet invånare på Gazaremsan var 20e år och befolkningen på Västbanken varje 25e år. Västbanken är mer tätbefolkat än något EU-land (utom Malta), Gazaremsan är ett av världens mest tätbefolkade områden, mer än 2 miljoner människor på en yta stor som halva Öland. Och allt finansieras av europeiskt bistånd, de rika arabiska länderna lägger en symbolisk summa i bistånd men vill inte ha sina fattiga kusiner från landet att försörja.

    20
    1

Kommentera