Sverige skickar hittills största hjälppaketet till Ukraina

UKRAINA. Onsdag den 16 november klockan 08.00 bjuder statsminister Ulf Kristersson, försvarsminister Pål Jonson och bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell in till pressträff om ökat stöd till Ukraina. Regeringen kommer att bistå Ukraina med ett ”vinterpaket”, säger statsminister Ulf Kristersson (M) på en pressträff. Paketet består av tre delar – humanitärt stöd, militärt stöd och politiskt stöd via EU. Det militära stödet är på tre miljarder kronor och består bland annat av två olika luftvärnssystem. – Men jag kan av säkerhetsskäl inte gå in på vilka, säger försvarsminister Pål Jonson (M).

Det humanitära stödet är på 720 miljoner kronor – det största Sverige hittills har gett till Ukraina – och har utformats för att möta Ukrainas akuta behov inför vintern, säger bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell (M).

Miljontals människor riskerar att stå utan värme och utan möjlighet att laga mat under den vinter som är i antågande. Vi har ett ansvar att stötta de här människorna.

-Pettersson noterar att stödet är det största hittills, större än de åtta tidigare paketen sammanlagt och kostar nästan 4 miljarder. En del av dessa pengar tas från ej utnyttjat bistånd. Jag hör inget om artillerisystemet Archer men många detaljer är hemliga och Archer kanske skickas med nästa paket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Sverige skickar hittills största hjälppaketet till Ukraina

 1. Pengarna till det militära vinterpaketet till Ukraina bör istället användas till en första delåterbetalning på lånet från 1990-talet till AP-fonderna och änkepensionsfonden.

  19
  16
 2. Mycket väsen i gammelmedia .
  Det motsvarar 1 procent av det vi lägger ner årligen på att Sverige ska tillbaka till stenåldern . Och då är det tyst i sossarnas megafonmedia .
  300 miljarder årligen lär invandringen och dess konsekvenser kosta oss skattebetalare .
  För de pengarna har sossarna skapat otrygghet , kriminalitet , taskiga skolresultat , undermålig polisorganisation , urdåliga pensioner , skakig välfärd etc ,etc .
  Så en hel del för stålarna har ju fått .

  23
  1
 3. Noterade att opartiska SVT inte avbröt sina ordinarie sändningar för denna konferens. Precis som de inte gjorde när Maggan hade sina presskonferenser …. eller vänta lite här nu…

  23
  4

Kommentera