Åsa Lindhagen vill förbjuda reklam för nästan allt…

INRIKES. Åsa Lindhagen är miljö- och klimatborgarråd (MP) i Stockholm. Tidigare var hon minister i den rödbruna regeringen.

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet styr i Stockholm efter valet. Idag presenterar de rödbruna sin första budget. En nyhet är att staden vill förbjuda fossil reklam. – Städer har en viktig roll att gå före i klimatomställningen, inte minst när politiker nationellt sviker, säger miljö- och klimatborgarrådet Åsa Lindhagen (MP).

De vill förbjuda reklam för varor och tjänster med stora fossila utsläpp på offentliga platser. Dit räknas flygresor, bensin och dieselbilar, med mera. Var gränsen dras är svårt att veta, kanske reklam för vindkraftverk blir förbjuda. Cement är energisparande vid tillverkning och transporter, kraftverken vingar är i glasfiber som är rena rama oljan. Solceller slukar enorma energimängder vid tillverkningen i Kina och transporteras hit på oljedrivna fartyg.

Framtiden blir spännande. Förbud verkar vara meningen med de gröna khmerernas politik.

Åsa Lindhagen Miljöpartiet

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Åsa Lindhagen vill förbjuda reklam för nästan allt…

 1. Ja, fossil reklam, är ju dåligt för växthuseffekten, har jag hört.

  Hur nu detta hänger ihop???

  Hmmm…

 2. Varför kan inte alla “gröna khmerer” flytta till deras “lyckorike” DPRK ?
  Även kallat för Nord-Korea!

  Där finns INTE privatbilism utan enbart statliga nyttobilar. Bl.a några 100 gamla Volvo 140 som DPRK ännu INTE betalat för utan som svenska skattebetalare fått betala för via Exportkreditnämnden.

  DPRK har varken reklam, demokratiska fri- och rättigheter eller ens mat för dagen för landets invånare.

 3. Såg på TV att 2/3 av svenska folket inte tror att, den påhittade klimatkrisen kan hävas. Främst unga kvinnor, naturligtvis. Där är godtrogenheten och förmågan att tänka själv, sämst utvecklad.
  Den styrda globala propagandan, är lätt att känna igen, från historien.
  Piska upp en rädsla och mal på med ständig propaganda och manipulation. Nazisterna gjorde på det viset och folket svalde lögnerna.
  Dagens miljöfacister är inte ett dugg bättre.
  Förbjud Miljöpartiet, det största hotet mot svenska folket!

  12
  1
 4. Själv kör jag på diesel. Jag har ta mig f-n inga gamla fossiler som ligger och skramlar i tanken. Bara ren diesel. Språkbruket bland miljö-talibanerna är ju under all kritik…….”Klimatutsläpp”, “Växthusgaser”, “Grön omställning”, “Hållbart”…….Brrr, såna floskler.

  30
  1
  • Själv kör jag på sk blankdiesel, helt utan tillsatser. 20 öre dyrare litern men det kompenseras med råge av det högre energiinnehållet.

  • Klimatutsläpp är en riktig höjdare. Vad fn är det egentligen? Koldioxid? Utandningsluftsutsläpp?

 5. En vänsterfjolla som Åsa Lindhagen kan vi gärna förbjuda, det kommer enbart
  bakåtsträvande från vänstern. Jag vill att vänsterfolket ska peka ut vänsterlandet
  som har välstånd tänken fri osv som det är i andrav utvecklafr länder.

  Socialism är bara vackra ord på något somminte gått att genoföra någonstans!

  31
  1
 6. Och så gråter politiker ut i tv-soffan när skattebetalare skäller på dem.
  Det är sunt att skälla på dem som gör dumt!

  45
 7. Miljöfaschisterna gnatar om stigande havsnivåer, ~1 mm per årtionde, men i Sverige har vi i stort sett helt en LANDHÖJNING som långt överstiger den siffran. Kanske är det neutralt i sydligaste Skåne. I alla andra delar av landet, hotas hamnar, särskilt småbåtshamnar av SJUNKANDE vattennivåer, så att man ej längre kan ta sig in med båt.

  Jag läste om en mycket svårt efterbliven kommunaltjänsteman i Mariestad, som på samma sätt dillade om förhöjda vattennivåer. Idioten glömde bort att sjön Vänern som är en insjö, regleras nivåvis vid kraftverket i Trollhättan genom en s.k. vattendom.

  Men att diskutera detta med en miljöfascist, är som att diskutera Guds existens med Påven.

  44
  3
 8. Ni vill styras av socialdemokrater, vänsterpartister och miljöpartister. Vi måste byta huvudstad. Vi kan inte ha galningar i ledningen.

  41
  1
 9. ”Vår yttrandefrihet och våra tidigare så självklara friheter, nedmonteras gradvis”, (skrev redan 2016) en överläkare i Göteborg, och fortsatte i sitt inlägg ”- Nu vill vänsteretablissemanget med främst MP, V men även S i spetsen, – samt dess muslimska påtryckargrupper, tongivande vänsterdebattörer och skribenter och TV-folk inom dominerande traditionella media, framtvinga en omvandling av svensk tillvaro och livsstil, utsudda och förneka vår historia och våra traditioner….”
  (fortsättningen här):
  https://detgodasamhallet.com/2016/06/22/gastskribent-stefan-sewall-forslag-om-parabolforbud-1980-for-skydd-mot-utlandsk-kulturpaverkan/

  31
 10. Det är ju synd att landet Sverige inte har någon konstitution med tillhörande domstol som reglerar /vad/ det politiska styret får lov att bestämma om.
  Jag förvånas alltid över svenskens inställning att å ena sidan gärna (övermåttan väl berättigat) klaga på politiska beslut, men å andra sidan aldrig ifrågasätta varför vad politiker kan besluta är helt och hållet obegränsat.

  40
  1
 11. Det är sossarna som krattar manegen för de här stollarna.
  Ett slags proxy politik.
  Det sossarna inte själv vill stå för skickar de fram miljöstollarna.
  Högsta hönset Karin Vanvård visste inte ens vad som föregick i Tensta för några år sedan .
  Det bådar inte gott .

  58
 12. Miljösekten är vår tids kommunister.
  Planekonomin och styrning av människor med politiska kommissarier. Känns det igen från 70-80 talet?

  57
 13. Undrar om nästa steg blir att förbjuda valpropaganda för partier man anser vara dåliga för miljön, fast de gör nog ett undantag för de partier som sett till att vi använder mer olja än någonsin för att producera ström…

  62

Kommentera