Vindkraftsbomben av PFAS

VINDKRAFT. Ett PFAS-larm har utlösts på Jyllands västkust och Naturvårdsverket undersöker nu om det beror på ‘läckage’ från framför allt vindkraftverksblad. Det förvånar mig att ingen, absolut ingen, journalister ställer kritiska frågor om de nano/mikroartiklar som sprids med varje varv av vindturbinernas blad och massförorenar havet och de omgivande länderna.

Jag har själv sett slitaget på vindkraftsverkets blad. – Det är våldsamt, skriver Thomas Harder på EkstraBladet i Danmark.

Dogger Bank är en stor sandbank i ett grunt område av Nordsjön c:a 100 km utanför Englands östkust. Dogger Bank Wind Farm är en grupp vindkraftsparker till havs under uppbyggnad 125 till 290 kilometer utanför Yorkshires östkust i England i Nordsjön. Foto: Masha Basova

Så indleder Svend M. en mejl til nationen! om den gröna omställningen, de många planerna på vindkraftsparker till havs och de material som används i exempelvis vingarna på kraftverken.

Lars R har också skrivit till nationen!: – Har läst en norsk rapport om plast från vindkraftsverksvingar och sänder med en länk till rapporten.

Svend och Lars skriver om nanopartiklar/plaster/mikropartiklar, men ett av ämnena som kan nämnas när man pratar om vindkraftverk är PFAS. Häromdagen kom det fram att 180 nötkreatur som betar på Agger Tange vid Nordsjön är förgiftade och därför inte får slaktas och säljas. Misstanken är att korna har förgiftats av sjöskum. Havsskum som väckte debatt under försommaren.

Frågan har ställts till den danska Naturvårdsstyrelsen om de undersöker PFAS-kontaminationen i havsskummet vid Harboøre Tange? Och är de medvetna om att vissa tror att det kan komma från vindkraftverk?

Och chefen för Havs- och vattenmiljökontoret, Jane Hansen, svarar så här: – Under sommaren kunde vi konstatera att vi hittar PFAS i mindre halter i havet, till stor del över hela landet. Vi vet också att det tydligen finns något högre halter i havet på de västra kusterna. Vi vet också att PFAS kan koncentreras till ganska höga koncentrationer i havsskum.

Läs vidare på EkstraBladet…

-Pettersson tycker att planerna på vindkraftsparker till havs skrotas tills vindkraftverken är lika gröna som de påstås vara, och då får vi vänta länge, mycket länge…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Vindkraftsbomben av PFAS

 1. Detta är ju väldigt bedrövligt miljömuppar gör uppenbart allt för att förvandla Östersjön till ett giftigt träsk!!!!
  Man började med ddt detta har brutits ned varigande giftighetsgrad ? Sen spred man ut konstgödsel på åkrar som spolades ned i Östersjön vilket gjorde att giftiga alger började blomma!! Men man var ju inte nöjd med det var så kallade skrubrar avgaserna från fartygen pumpade man ut under vattnet så man får svavel och sot i vattnet det vore ju för jävligt om man kunde se botten i Östersjön!? Men det värsta är när Miljöpartiet och deras luftaffärer kommer att ta livet av det sista levande dels med slag av snurran och gift som rinner av

  15
 2. Nästan all mänsklig verksamhet skadar naturen tex bilens dubbar, jordbrukets utsläpp av näringsämnen, motorers utsläpp av gaser och partiklar.
  Den stora befolkningsökningen spelar stor roll, 3 miljarder människor släpper ut mindre än 8 miljarder.

  8
  11
 3. SVTs expert Erika Bjerström borde ha haffat närmaste jetplan för att på plats visa upp en PFASare på badstranden. (Jag begär inte att Erika ska ha baddräkt)

  22
 4. Ny forskning visar att pfas är att betrakta som eviga kemikalier. De är cancerframkallande och hormonstörande. De finns i 100-tals olika kombinationer (på molekylnivå), det ena efter det andra säljs som harmlösa eller ofarliga.

  31
 5. Söder om söder, rött, vänster, socialister i kvadrat och kubik.
  Låt det stinka litet!

  15
  2
 6. Som sagt….människans alter ego..dekadensen med Sofias hemgympa, kör hårt….

  Högmod (superbia)
  Girighet (avaritia)
  Vällust (luxuria)[4][3]
  Avund (invidia)
  Frosseri (gula)
  Vrede (ira)
  Lättja (acedia)[4]

  Sista.
  8 – Ljug så mycket du kan om problemen du/vi skapat.

  19
 7. Noll kunskap resulterar i rädsla för i stort sett allt.
  Antingen kan de skraja lära upp sig, eller bli miljö aktivister och ständigt bli lurade att tro på vilka hype/fantasia teknologiska lösningar som helst.

  29
  1
 8. Miljöaktivister går inte att lita på .
  I en förortstidning skriver en miljötok att hon håller på att kräkas av stanken från ett asfaltsverk i Västberga industriområde.
  Vi är några gamlingar som bor i samma hus som aktivisten i fråga . Och i omgivande hus . Vissa av oss har bott i 50 år i området och aldrig känt av lukten från asfaltsverket som ligger mer än 2 kilometer från bostäderna .
  Hon , aktivisten , medverkar aktivt till imploderingen av miljörörelsen .
  Konstigt att just miljöpolitiker är så korta i huvudet att de tror att folk går på all skit de häver ur sig . Det är tillräckligt illa som det är med tillståndet i Sverige utan att miljömytomanerna skarvar i med sin smörja .

  55
  2
 9. MILJÖVÄNLIG MULTIKULTI GRYTA
  1000 Pers

  INGREDIENSER:
  1 Allians regering 2010-14
  1 S/MP regering 2014-18
  1 S/MP regering 2018-21
  1 S regering 2021-22

  GÖR SÅHÄR:
  *Likvidera ingredienserna
  *Kör ingredienserna i en stor köttkvarn
  *Klart att servera

  Bon Appettit

  OBS! För den känslige ovan detta är bara avsett som ironi!

  30
 10. Surprise, surprise!
  Miljöpartiet och Centerpartiet framstår allt mer som miljöförnekare. De förnekar miljöförgiftningen som de bidragit till under så många år. Fram för kärnkraft.

  66

Kommentera