Två kriminella invandrare åtalas för mord på en kriminell invandrare i Göteborg

VÅLDSVÅGEN. Den 9 juli 2021 fälldes nummer 23, en grovt gäng-kriminell i Göteborg. Mitt under pågående klippning sköts den 22-årige mannen ihjäl när två maskerade män rusade in på frisörsalongen i Göteborg. Hela händelseförloppet fångades av en övervakningskamera inne i lokalen.

Rester av uppeldade kläder blir ett avgörande fynd. På en luvtröja säkras dna från den mordmisstänkte 19-åringen. Bild: Polisen

Nu ställs två unga män – 19 och 20 år gamla – inför rätta för inblandning i mordet. Dödsskjutningen skedde mitt på eftermiddagen den 9 juli förra året på Marklandsgatan i Göteborg.

På frisörsalongens övervakningsfilm syns hur två mörkklädda personer springer in i lokalen från en bakdörr. Den står öppen för att skapa korsdrag i salongen eftersom det är en varm sommardag. Gärningsmännen är maskerade och har var sin pistol i händerna.

Offret skjuts bakifrån på nära håll. Det är en brutal avrättning och uppenbart att gärningsmännen inte bryr sig om att andra personer i offrets närhet kan träffas av skotten, säger Stefan Olofsson, utredningsledare vid grova brottsektionen i Storgöteborg.

19-åringen misstänks vara en av de två skyttar som sköt ihjäl 22-åringen i frisörstolen samtidigt som andra kunder satt i stolarna bredvid. 20-åringen misstänks för medhjälp till brottet. Enligt åtalet har han kommunicerat med skyttarna, hållit utkik och meddelat när offret varit på plats i salongen. Den 19-årige skytten åtalas även för försök till mord på den frisör som höll på att klippa 22-åringen och för grovt olaga hot mot en väntande kund. Under utredningen har ytterligare en misstänkt skytt förhörts men brottsmisstankarna mot honom har lagts ned på grund av otillräcklig bevisning.

Avgörande fynd: Efter mordet försvinner gärningsmännen samma väg som de kommit. Kvar på brottsplatsen ligger elva patronhylsor. Skyttarna flyr in i ett skogsparti och kort därefter får polisen larm om en mindre brand i ett skjul en halv kilometer därifrån. När brandplatsen undersöks gör polisen ett avgörande fynd.

Vi hittar tygrester från kläder som har eldats upp. Trots att det bara finns en liten mängd förkolnade tygbitar kvar lyckas forensikerna hitta dna på resterna av en luvtröja. Det är den mordmisstänkte 19-åringens dna vi hittar på kläderna som vi menar har använts vid mordet, berättar Olofsson.

Förundersökningen har visat att dödsskjutningen har föregåtts av betydande planering. Särskilda brottstelefoner har använts för kommunikation i anslutning till mordet. Registerslagningar har även gjorts på bilar som mordoffret brukade.

Tydlig koppling till kriminella nätverk: Tidigt i utredningen fanns det omständigheter som talade för att mordet var en del av konflikterna i den kriminella miljön i sydvästra Göteborg. Därför har lokal polispersonal med kunskap om de aktuella konflikterna och personkännedom bistått utredningen från början.

Mordet har en tydlig koppling till de kriminella grupperingarna i vårt område. Den som mördats har tidigare ingått i det nätverk som de nu misstänkta tillhör. Att våra utredningar leder till åtal är avgörande för att bekämpa de kriminella nätverken. Forskning visar att om risken för att åka dit för ett brott är stor är detta mycket mer avskräckande än hårdare fängelsestraff, säger lokalpolisområdeschefen Christian Nylén.

Göteborgs tingsrätt: målnummer B 13479-21. De åtalade är Mohammad Awad, född 2002 och Hasan-Can Zengin, född 2003.  

Rättegången i Göteborgs tingsrätt startar den 24 november.

Kort ur åtalet: Hasan-Can Zengin har, tillsammans och i samråd och samförstånd med annan, dödat Omar Malla genom att skjuta flera skott mot honom med pistoler med ammunition 7,62 x 25 mm Tokarov och 9x 19 mm Luger. Det hände den 9 juli 2021 på Marklandsgatan, Göteborgs stad.

Medhjälp till mord: Två gärningsmän har, den 9 juli 2021 på Marklandsgatan i Göteborg, tillsammans och i samråd och samförstånd dödat målsäganden Omar Malla genom att skjuta flera skott mot honom med pistoler med ammunition 7,62
mm Tokarov och 9 x 19 mm Luger. Mohammad Awad har främjat gärningen med råd och dåd genom att hantera telefoner som använts för brottet samt genom att hålla utkik, kommunicera med skyttarna i samband med brottet och informera skyttarna om när målsäganden var på plats. Det hände mellan den 7 juli 2021 och den 9 juli 2021 på Marklandsgatan och andra platser, Göteborgs stad.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Två kriminella invandrare åtalas för mord på en kriminell invandrare i Göteborg

 1. Alla vet vem som är huvudansvariga för pågående vansinne.
  Har inte Reinfeldt med stöd av MP samt Löfven importerat utan kontroll dessa kriminella ” barn ” så har Sverige varit ett lugnt välmående och tryggt land.

  27
 2. Dom andra kunderna försvann fortare än kvickt.Vem vill lämna vittnesmål och utsätta sig för ett liknande öde ? Dom här typerna är helt hänsynslösa och struntar fullständigt i om andra hamnar i skottlinjen.Hade vi det så här i Sverige för 20 år sedan ? Svar : nej ! Kommer utvecklingen att vända ? Svar : nej !

  29
 3. UTVISNING!!!

  Det är det enda som hjälper.

  När skall allah våra korkade politiker och rättsväsendet förstå detta?

  28
 4. Detta är bara en indikation på vad som försiggår i bakgrunden. De säljer narkotika, sprit och smuggeltobak. Du fuskar i spel. Utpressningar av allehanda slag. Mycket pengar står på spel och naturligtvis höga insatser. Jag bryr mig föga om en apa tas av daga men jag vet att den organiserade brottsligheten finns i närmaste tobaksaffär. Den finns överallt. den drabbar oss alla. Polis och rättssystemet har totalt misslyckats. det kommer bli mycket värre innan det blir bättre.

  27
 5. Det Socialdemokratiska idealsamhället tar form .
  Twitterpolitiken måste nog betraktas som misslyckad .

  28
  1
 6. De andra kunderna är tydligen inte så intresserade av att stanna kvar till polisen anländer, undrar varför…

  26

Kommentera