S-politiker skriver sig på fel adress, tjänar miljoner…

KORRUPTION. Den tidigare riksdagsledamoten Jörgen Hellman (S) avgick efter att Uppdrag Granskning avslöjat att han var skriven på ett torp utan fungerade vatten och avlopp. Nu rapporterar programmet att han i tre decennier varit skriven på adresser där han enligt grannar inte har bott.

Fram till att han var 42 år var han folkbokförd hos sina föräldrar, sedan i en hyresetta och därefter i torpet. Genom att skriva sig i olika kommuner har han kunnat behålla politiska uppdrag som sammanlagt har gett honom 14 miljoner kronor i arvode.

Även riksdagsledamoten Tomas Kronståhl (S) är folkbokförd på en adress där han enligt grannar inte bor. Han är skriven i en stuga i Västerviks kommun där han även är ledamot i kommunfullmäktige. Han säger att han tillbringar tillräckligt mycket tid i stugan för att vara skriven där. – Jag vet inte vad som är problemet. Kan inte förstå det riktigt, säger Kronståhl.

När Uppdrag granskning knackar på i stugan öppnar en tysk man dörren och säger att Kronståhl bor inte där, stugan hyrs ut.

-Pettersson säger att mygel förekommer i alla partier men hos Socialdemokraterna verkar det vara en tradition som räknas som en merit…

***

TIDIGARE 2022-08-24 Förundersökning mot bedräglig Socialdemokrat läggs ned

KORRUPTION. Förundersökningen mot den tidigare S-riksdagsledamoten Jörgen Hellman, som varit misstänkt för bedrägeri, läggs ner. Detta med hänvisning till bevisläget, rapporterar P4 Väst.

Jörgen Hellman har som riksdagsledamot ett grundarvode på 71.500 kronor i månaden, sedan får han 14.300 kronor i månaden som skatteutskottets ordförande plus de bidrag han myglar till sig samt andra förmåner.

I början av juni rapporterade SVT:s Uppdrag granskning att politikern var skriven på en bostad i Vänersborg som saknade fungerande toalett och avlopp. I och med att han var skriven där hade han sedan 2015 beviljats nära 700 000 kronor i ersättning för ett boende i Stockholm. Detta då han hade uppgett att han bodde mer än fem mil från riksdagen.

Efter avslöjandet beslutade han att lämna alla riksdagsuppdrag.

***

TIDIGARE 2022-06-08. Socialdemokrat är skriven i torp utan toalett, har fått 700.000 kronor i bidrag

KORRUPTION. Riksdagsledamoten och skatteutskottets ordförande Jörgen Hellman (S) har fått 700.000 kronor i ersättning för att han varit skriven i ett torp i Västra Götaland utan fungerande vatten och avlopp, avslöjar Uppdrag Granskning.

Stugan norr om Vänersborg som Jörgen Hellman (S) varit folkbokförd i sedan 2015 har trasiga fönster och ett hål i väggen. Han kan varken använda toaletten, diska eller duscha i huset. Sedan 2019 har kommunen nämligen underkänt avloppet och förbjudit det från att användas. Hellman menar att han inte diskar och använder grannbondens toalett som ligger åtta minuters promenad bort när det behövs.

En timme efter att Uppdrag Granskning besöker huset byter han folkbokföringsadress.

Riksdagsledamöter som bor mer än 50 km från riksdagen har rätt att få resor, övernattningslägenheter och traktamenten betalda av staten.

-Pettersson säger att ordföranden i SKATTEUTSKOTTET, Jörgen Hellman och flera andra är vandrade, korrumperade girigbukar dessutom dumma i huvudet som riskerar allt för i sammanhanget små pengar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “S-politiker skriver sig på fel adress, tjänar miljoner…

 1. Vår vänsterextrema journalistkår är så överslätande och ”förstående” när det gäller politiker från S, C, L, V och de Gröna Khmererna. Detta kommer kommer snart att vara nedtystat och glömt. Det hade varit mycket värre om det hade varit någon SD-politiker gjort i sin barndom för 40 år sedan.

  4
  1
 2. Ofta räcker det med att betrakta en bild av en politiker/”betydande person” för att se att det är något som inte alls stämmer med den personen, att det är något avvikande.
  Se själv.

 3. Solidaritet och rättvisa brukar det ju heta bland sossar. Värre hycklare får man leta efter. Makt och pengar är allt de bryr sig om.

  18
 4. Från SVTs artikel:
  ”Jag vill inte ha så mycket synpunkter på det. Men jag vet ju vad folk tycker. Jag vet vad mina partikamrater tycker också, säger Berith Söderström, sommarboende granne och kommunpolitiker (S).”

  Så hans partikollegor har vetat om fusket men valt att tiga?
  Borde vara brottsligt.

  37
  1
 5. Sossar, som är Moralens väktare när det handlar om andra partiers företrädare
  är dom värsta myglarna i landet lagom. Att spela indignerade när andra gjort
  något regelvidrigt är dom duktiga på, men det finns kanske någon regel som
  säger att Sossar kan göra som dom vill, det är bara andra som ska följa regler.

  Som Sosse kan man gå i pension innan dom fullt 50 och hänga kvar där tills
  den ordinarie pensionen inträder, jag bara undrar finns det verkligen inte någon
  sosse som är attraktiv på arbetsmarknaden? Dom har ju varit såååååå duktiga
  när dom själva säger det?

  36
  1
 6. Det är reglerna som behöver stramas upp. Med den lönen behövs inga traktamenten och ersättningar för taxi osv. Här finns mycket att spara på. Har man såna löner borde man klara sig på det. Det får alla andra göra….

  42
 7. En lång tid förundrades jag över att riktigt duktiga dagbarnvårdare inte istället drev fosterhem/familjehem. ”Alldeles för stort ansvar”, svarade mammorna jag frågade.
  Detsamma gäller säkerligen i politiken, de som vet vad ansvar är blir inte politiker. Istället får egoistiska roffare som styr och ställer för sitt eget bästa, ofta genom att säga ”ansvar” i var och varannan mening.

  39
 8. De som blivit påkomna med uppenbara osanningar och fusk med skattebetalarnas pengar skall självklart betala tillbaka dessa till statskassan. Utan vidare diskussion!
  Skandal att man ”lägger ner” förundersökningar där brottet är uppenbart!

  43
 9. Är någon vettig människa förvånad att POLITIKER HATET VÄXER !
  Alla utom Sossarna är förbannade på att detta får fortsätta år efter år.
  Girigheten har inga gränser bland vissa politiker.
  Deras slogan är ” SKO DIG SJÄLV OCH SKIT I ANDRA ”

  45
  1
 10. Det är de där jä…a SD,arnas fel att Sverige spårat ur.
  Det har jag läst i gammelmedia.
  Så det är nog så , då .

  36
 11. En god socialist tar alla skattepengar den kan få oavsett vad som krävs för att ta dem.

  41
  2
 12. Socialister är en allvarlig och sjuk åkomma, har alltid varit det och kommer med största sannolikhet också att förbli så!
  Det talas om gängkriminalitet, men vad är det här då?
  Att vara socialist bör kriminaliseras.

  46
  2
 13. Oavsett politisk idelogi och kulör visar det att många politiker inte är idealister som värnar om den lilla människan utan endast en födkrok för att roffa åt sig ekonomiska medel och andra förmåner.

  53
   • En vanlig Sozze !
    När vi strejkade för många år sen.
    Var det många sozzar som sjukskrev sig.

    16
    1

Kommentera