Elsa Widding (SD) äger oljeaktier

MEDIA & PROPAGANDA. Elsa Widding, nybliven riksdagsledamot för Sverigedemokraterna, väckte uppmärksamhet förra veckan när hon i sin första riksdagsdebatt påstod at media och politiker ägnade sig åt skrämselpropaganda och att det inte finns vetenskapligt stöd för att vi befinner oss i en klimatkris.

Nu skriver bidragsentreprenören och konkursmakaren Johan Ehrenbergs tidning ETC, bakom betalvägg, Elsa Widding, klimatförnekare och SD-ledamot i miljö- och jordbruksutskottet, har aktier i två oljebolag värda runt 200.000 kronor. Klimatforskare kritiserar henne nu för att sitta på dubbla stolar, enligt ETC.

Underförstått är att Widding inte är trovärdig för att hon äger dessa aktier.

-Pettersson skulle vilja att ETC kontrollerade vilka aktier Miljöpartiets ledamöter äger och visar det sig att de äger något i vindkraftsindustrin eller den gröna industrin så måste naturligtvis ifrågasätta deras trovärdighet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Elsa Widding (SD) äger oljeaktier

 1. Gillar alla goa kommentarer. Instämmer med: ”Pettersson skulle vilja att ETC kontrollerade vilka aktier Miljöpartiets ledamöter äger ….” Kan Preem vara en lönsam placering? Nåja, aktieinnehav skall redovisas och det gör säker alla miljöpartister.

 2. Den journalistiska vinkeln i sig är precis som den skall vara. Politiker skall granskas men precis som Pettersson skriver, var är de andra granskningarna? Ehrenberg själv försöker ju i vart fall kräma vindkraft så redan där blir det lite lustigt. En journalist som själv har intressen i energibranschen är också jävig.
  Sedan är det ju inte olja som SD främst propagerar för utan kärnkraft, så..?

  11
 3. OM SVT hade varit seriösa med sitt hot om klimatkris, då hade dom bjudit in Elsa Widding och Lennart Bengtsson till en direksänd debatt, istället för att pladdra om
  att alla som inte köper vad Erica Bjerström & andra försöker att skrämma upp folk med,

  Men det gör dom inte, för i ett direktsänt programm går det inte att ändra vad som sägs?
  Och då hade det även framgått att Erica Bjerström inte är den expert som SVT
  försöker att framhålla henne som!

  23
 4. 200 000kr en månadslön för statsministern! Sämsta vinkeln på artikel jag läst. Skulle hon lägga all sin tid på att berätta om klimatbluffen för att få dessa aktier att gå upp 50%, till 300 000kr?

  21
  2
  • ETC:s Ehrenberg är ju en företagare som ständigt verkar stå på konkursens brant trots massiva bidrag. Så 100 000 spänn är mycket för honom.

 5. ETC går från botten till att gräva kanaler…… EW har vad jag förstår varit verksam i statsförvaltningen, Vattenfall, fjärrvärme bolag osv (säkert fler inom just energiförsörjning) OCH ska man som minister inte kunna äga aktier? Verkar konstigt och varför lägga bakom betalvägg? Just saying…… Inte första gången ETC säger något som sedan inte riktigt är vad som man luras tro….. Nu är ju fossila alternativ, incl gasen, heta just nu så om man vill investera så är det säkert bra i flera år att ha ”fossila” aktier…… iaf tills/om kärnkraften växer även i Sverige…. dock elbilar osv kommer inte att ta över genom att många tillverkas utan isf därför att det blir färre vagnar i världen…..

  14
  3
 6. Hon är knappast ensam om det. Var det inte bland annat Calle Bildt som var aktieägare i Lundin oil? Det i praktiken kommuniststyrda Venezuela är väl en stor oljeproducent, således partikamrater till kommunisterna på ETC.

  23
  3
 7. När det bara pratades om hållbarhet och grön energi och pensionsfonder därför gjorde sig av med sina oljeaktier, så fattade de som tänkte efter att målet var naturligtvis att köpa upp oljeaktierna billigt för de som drev agendan. Elsa var säkert smart och fattade detta och passade på att tjäna lite på detta.

  29
  1
  • Det gäller att hänga med i de senaste språkuppdateringarna.

   Man får inte säga Bonde, det heter lantbrukare.
   Man får inte säga dagis, det heter förskola.
   Man får inte säga städare, det heter lokalvårdare.

   Man får inte säga häxa eller kättare, det heter klimatförnekare.

   24
   6
  • Va fan är problemet ?
   Var det inte någon mp som arbetade på sidan om när individen satt i regeringen.
   Marie tror jag..efternamnet har jag glömt

 8. Så här kommer det fortsätta hela mandatperioden. Och Tidöavtalets punkter kommer förhalas, utredas och trollas bort. Inget kommer förändras, business as usual.

  33
  2
 9. Det är hon väl i så fall inte ensam om i Världen? Vad är det för fel med det?
  Själv har jag större delen av livet jobbat i oljebranchen, gör det mig till en suspekt
  figur enligt detta universalsnille ?:Han begriper tydligen inte att olja används till
  i stort sett överallt i samhället, till och med i hans bil, ibland borde sådana som
  denne så kallade journalist tänka till innan han skriver sin (smörja).

  Sen är inte Elsa Widding klimatförnekare utan skeptiker till hur klimatsekten
  snackar och brer ut sig med sitt många gånger oseriösa snack.

  Detta kunde vi bevittna i SVT under gårdagen när dom intervjuade en
  fanatiker som heter Svante Axelsson, och senare Erica Bjerström, som
  låter som en Maranatapastor när hon går på, hon hinner knappt andas.

  Till skillnad från dessa två så har Elsa Widding gedigen kunskap, hon
  har inte förnekat att klimatet blivit varmare, men hon stör sig på hur
  många oseriösa får mala på utan att veta, utan tror.

  46
  4
 10. Och hur många övriga av dessa tusentals bolag man kan köpa aktier i sysslar inte med greenwashing så att de kräks? Hur många politiker äger aktier i sådana företag?

  38
  1
 11. Vill kommunister skapa drev för hennes beredskap av hushållspengar? Det bekräftar väl bara att hennes ekonomiska beredskap är god. Det stämmer även överens med hennes kunskapsdrivna budskap att Sveriges ansträngningar ger svaga resultat i relation till de stora kostnaderna. Sverige ska förstås forska vidare om klimat och människans påverkan på klimat och miljö men förra regeringen har varit respektlös mot svenskarna och gått för fort fram. De har fört en alltför radikal experimentpolitik, som förmodligen gjort Sverige fattigare.

  34
  3
  • Ja men hela miljörörelsen brydde på att man skapar ett projekt med ett alternativ med vind vatten bio energimed tveksam lönsamhet!! Så derivera man den linje att tvinga in en olönsam verksamhet i energi marknaden!
   Tidigare floppar i detta är tx etanol bränslet efter det kom gas som an skulle köra på .. den senaste floppen som inte riktig är floppade ännu är dessa EL bilar . Men det kommer med dessa bränder och konstigheterna i driften

   23
  • ”..som förmodligen gjort Sverige fattigare.” FALSKT!! Denna politik har gjort oss fattigare och den globalistiska agendan, kallas EU, är del i denna fattigdom…. BUT 300miljarder netto årligen SIDA et al 100 miljarder ytterligare

   13
 12. Maria Wetterstrand 2019
  ”Samtidigt som tidigare MP-språkröret Maria Wetterstrand ledde regeringens utredning om bioflygbränsle satt hon i styrelsen för ett bolag som vill utveckla bioflygbränsle.” Citatet är från Ny teknik men t.o.m. Etc tog upp hur enormt mycket MW:s aktier ökade i kurs när utredningen var klar.
  MW hade inte informerat regeringen om sitt aktieinnehav i Cortus (låter skrämmande likt ”korthus”) när hon tog på sig att leda utredningen.

  Kålsupare är de allihopa, allihopa, allihopa… eller är jäv okay när det handlar om ”grön energi”?

  39
  2
  • Lilla Maria köpte också på sig fler aktier några dagar innan rapporten släpptes.
   Blev ingen stor affär av det.

   30
   3
 13. Ja skulle det vara intressant . Personligen skulle hellre satsa på roysroy detta engelska bolaget med SMR!

  16

Kommentera