USA vill tillverka vapen med Taiwan

UTRIKES. USA överväger att samproducera vapen med Taiwan, uppger flera källor för Nikkei Asia. Förutom att öka produktionskapaciteten och snabba på leveranser av amerikanska vapen uppges Vita husets syfte vara att öka trycket mot regimen i Peking.

Amerikanska försvarsföretag väntas förse taiwanesiska tillverkare med teknologi för produktionen, alternativt att komponenter tillverkas i Taiwan.

Tidigare administrationer har haft en försiktig inställning till att samproducera med Taiwan på grund av risken för att hemligstämplad teknologi läcker, skriver tidningen.

Amerikanska försvarsaktierna Lockheed, Northrop och Raytheon handlades något högre på onsdagen. Lockheed fick dessutom en köprek av Baird.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “USA vill tillverka vapen med Taiwan

 1. De största problemen på vår jord utgörs av totalitära maktbarnrumpor. Little rocket man, Belarus gangstern, terroristen Putin och den otydlige Xi Jinping?

  21
  8
 2. Jag retar tydligen upp många på bloggen……. med det är ingenting jämfört med USA
  som har retat upp 7/8 av världens befolkning.
  De gör allt i sin makt för att starta tredje världskriget.
  Man kan inte blunda längre för det uppenbara.

  18
  35
  • Skulle påminna dig när dina fakta brister enl ök…

   Förklara din faktauppgift 7/8.

   Förklara gärna även hur du menar att USA försöker starta WW3.

   21
   11
 3. Principen om ett Kina är viktig att försvara. Den största delen av Kina är dock illegalt ockuperad av en kommunistisk diktatur vilket för tillfället omöjliggör en återförening under den legala regeringen på Taiwan.

  17
  6

Kommentera