Putin inför krigslagar i ukrainska regioner

UKRAINA. Rysslands president Vladimir Putin inför krigslagar i de fyra ockuperade ukrainska regionerna Cherson, Zaporizjzja, Donetsk och Luhansk, rapporterar Reuters.

Ukraina inklusive de fem ockuperade länen.

Detta stärker Kremls grepp om det ockuperade territoriet som Ryssland fortfarande inte har full kontroll över.

Vidare säger Putin att han ger premiärminister Michail Misjustin i uppdrag att bilda ett särskilt ”koordineringsråd” för områdena.

Alla ryska regioner ska vidta åtgärder för att skydda viktiga anläggningar, säger han, med syfte på regionerna Ryssland ockuperat.

Putin ger inga detaljer om vad det kommer innebära. Enligt rysk lagstiftning kan bland annat reserestriktioner, ökad censur och ökade befogenheter för ordningsmakten införas.

De ukrainska styrkorna närmar sig den ockuperade staden Cherson, och på onsdagen har det ryssvänliga ockupationsstyret lämnat staden inför den väntade slutstriden.

-Pettersson säger att Putin stärker sin ställning som krigsförbrytare. Jag kan inte de ryska krigslagarna men undrar om Putin nu kan tvångsmobilisera ukrainare till den ryska militären.

Att Vladimir Putin utlyser krigslagar i de fyra ockuperade regionerna i sydöstra Ukraina är ytterligare ett desperat försök att rädda den krympande ryska ockupationen.

Att lagarna införs i områden som Ryssland inte har militär kontroll över måste ses som ett misslyckande men det ändrar ingenting i den verkliga krigföringen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Putin inför krigslagar i ukrainska regioner

 1. Tycks inte finnas någon gräns för allt jävelskap det kriminella packet i Kreml kan hitta på. Sparka ut dyngan ur FN.

  15
  5
 2. Pute kan inte göra mer än han gör! Han är då desperat att han köper drönare av Iran? Så kallade jihadister det Pär ses som en attaker av Iran på ukriana!!
  Ett alldeles utmärkt tillfälle att boma mullorna och förse kärringar med vapen?

  8
  5
 3. Några saker som Putin inte kunde förutse var dels Ukrainarnas förmåga att försvara sig, och förmodligen till sist slänga ut Ryssarna ur landet, och dels den Massiva uppslutningen och sammanhållningen från samtliga västländer?
  Det verkar som Putin lever i fel tidsålder?

  16
  6
 4. Puttes lögner verkar inte så värst genomtänkta. Kriget fick absolut inte kallas krig, för då kunde man kastas i fängelse. Detta ord fick icke yttras. I stället var det, enl. Putte, fråga om en ”Specialoperation” eller ”Avnazifiering”.
  Och trots detta förnekande så inför han nu ”KRIGS-lagar”. Bör väl vara fullt tillräckligt för att själv få skaka galler…

  23
  7
 5. Enda sättet Putte kan tillåta de lokala terroristerna fortsätta mörda, våldta, tvångsrekrytera och deportera den lokala befolkningen nu när de är ”ryssar”.
  Så införandet av krigslagar kommer inte göra någon skillnad då det är som vanligt för de stackare som är i Puttes terroristers våld.

  23
  12
 6. Vad kan dessa lagar innebära för nya hemskheter.
  Ryssarna skjuter ju redan Ukrainska spädbarn.

  29
  20

Kommentera