Ska diskrimineringslagen avskaffas?

DISKRIMINERING. Diskrimineringslagen bör utredas och kanske avskaffas helt, säger Sverigedemokraternas Richard Jomshof, ny ordförande för riksdagens justitieutskott. SD anser att det är fel att lagen inte skyddar personer utifrån deras politiska övertygelse.

När det gäller diskrimineringslagen så har Sverigedemokraterna sedan tidigare en tydlig hållning. Förra året fattade partiet beslut på sina landsdagar om att systemet med flera diskrimineringsgrunder bör avskaffas och ersättas med en regel som förbjuder ”otillbörlig särbehandling”.

Det motiveras med att gemensamma resurser inte ska användas ”för att gynna enskilda grupper som för tillfället uppbär etablissemangets gunst”.

Dagens lag är skriven för att ge skydd åt olika grupper i samhället. Diskriminering får inte ske på grund av kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning, se Diskrimineringsombudsmannen.

Dagens lagar tillåter exempelvis att LO diskriminerar Sverigedemokrater och hindrar dem från att ta fackliga uppdrag.

I FN:s resolution om mänskliga rättigheter, står det om politisk åskådning och som Sveriges dåvarande lagstiftare hoppade så bekvämt över, det vill SD rätta till.

I EU:s stadgar som Sverige undertecknat står att det är förbjudet att diskriminera på grund av politiska åsikter. Det görs systematiskt i Sverige, vilket innebär att det enligt EU att det är ett brott mot regeringsformen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Ska diskrimineringslagen avskaffas?

 1. Har sagt samma sak i tjugo år. Du kan inte ha en lag som ska skydda mot diskriminering om du inte inkluderar politisk åskådning. Men som sagt, eftersom det var sossarna som instiftade lagen hoppade de bekvämt nog över just den punkten i FN:s och EU:s lista över rättigheter.
  Detta då socialisterna inte ville bli av med sin möjlighet att göra sig av med politiska motståndare.

  15
 2. Bra Jomshoff, gällande personer p g a sina politiska åsikter.

  När det gäller diskriminering, ska heller INGA SOM HELST ÅSIKTER DISKRIMINERAS FRÅN ATT YTTRAS!!!

  ALLT SKA VARA TOTALT FRITT DÄR!!!

  11
 3. Jag har alltid tyckt, att HMF-lagen ska avskaffas helt, eftersom den används för politisk förföljelse, och därmed missbrukas å det grövsta!!! Om du t ex går ut och propagerar mot något, kan du bli trakasserad för det, av blotta misstanken att bryta mot lagen, inte för att du gör det! Du och demokratin, hämmas därmed i sinn frihet och yttrandefrihet! DÄRFÖR MÅSTE LAGEN SLOPAS!!!

 4. Så bra! Lagen är till för att tysta kritik mot förd invandringspolitik och kritik mot alla problem som invandring för med sig.
  Den är också till för att underlätta folkutbytet i Sverige och utrotandet av det vita nordiska folkslaget.

  Den lagen är ett hot mot Sveriges folk!

  60
  2
  • Kerstin
   Ingen försöker utrota den vita rasen. Och invandringspolitiken är fri att diskutera, det såg vi goda exempel på i valet.

   1
   55
 5. Detta påtalade jag redan 2011 för Richard Jomshof. Han höll väl med men menade att tiden inte var mogen. Det fanns så mycket annat att ta itu med. Vad kan vara viktigare undrar jag? Det kan tänkas att jag att jag röstar på SD nästa gång. Om jag lever får jag se. Annars kan det kvitta.

  Jag blev tipsad om Julia Caesars blogg. Tänkvärda ord:

  https://juliacaesar.blog/2022/10/04/genforskning-ger-svenskt-nobelpris-dags-for-ett-nytt-paradigm/

  19
  3
 6. Skrota HMF-lagen också, då det är en 100% rasistisk lag, skapad av svenskhatande extremvänstern.

  68
  3
  • Ja… jag gillar inte att bli kallad svennehora och rasist av mörkhyade ”nysvenskar” bara för att jag råkar vara vit och född i Sverige. Vem är det egentligen som är rasist då? För övrigt var jag gift med en färgad kvinna som även hon röstade SD

   58
   2
  • HMF-lagen handlar också om diskrimininering. En apartheidlag. Ras, religion, kön och politik hör inte hemma i svensk lagstiftning. Lagen i övrigt täcker upp eller ska täcka upp sådant som är brottsligt. Till exempel förtal och olaga hot. Utpressning är också olagligt. Men tillämpas av myndigheter och enskilda bland annat i diskrimineringärenden. Domstolarna ska vara en del av rättsväsendet. Inte utsätta vanligt folk för orättvisor. Som åsiktsförbund. Domstolarna ska vara en länk i kedjan när det gäller att bekämpa den verkliga brottsligheten. Inget annat.

   14
   2
  • Exakt- känns minst lika viktigt då hmf används för att tysta och hota de som säger sanningen men ”tycker fel” och får betala för det!

   22
   2

Kommentera