SD vill inte släppa in L i regering

INRIKES. Regeringsförhandlingarna mellan M, SD, KD och L pågår fortfarande. Liberalerna vill ingå i en regering – men Sverigedemokraterna vill inte släppa fram en sådan regering, rapporterar Ekot.

Moderaterna har hela tiden varit tydliga med att de vill ha en regering bestående av minst M och KD. De har inte stängt dörren för L, däremot för SD som de i stället vill regera med stöd av.

Enligt Ekots uppgifter har L klargjort att man vill sitta i regeringen, men SD – vars stöd krävs – säger nej till en sådan lösning, enligt Ekot.

För att acceptera att L får statsrådsposter i en regering som SD inte ingår i, kommer SD kräva ”betydande politiska eftergifter av Liberalerna”, rapporterar Ekot vidare.

-Pettersson säger att om en vecka ska Ulf Kristersson berätta för talmannen om han lyckas få ihop ett regeringsunderlag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “SD vill inte släppa in L i regering

 1. Det måste råda rättvisa!!! Ska en släppas in, måste man släppa in den andre!!! Eller också ingen!!!

  Ska man ha ett samarbete, eller inte???

  I så fall måste man acceptera alla fyra, som likvärdiga samarbetspartners, och inte tröttsamt hålla på och tjafsa om historien!

  Det är här och nu vi lever! Och det är nuet som gäller, och att göra något bra utav! Allt annat är oväsentligt och dårskap, som inte leder nånstans!

  21
  • Plus att det är ganska bråttom pga läget kring Östersjön, energipriser, inflation etc etc. Nu får för f_n L skärpa sig. Eg. borde Åkesson var nr 1 att sondera för en ny regering. Om vi ska följa M:s gamla principer.
   SD 2026

   19
 2. SD får inte komma in i regeringen eftersom de saknar tidigare regeringserfarenhet.
  När hade Johan P. någon sådan? Varför skall en med 5 % stöd av väljarna få chansen men SD som vanligt diskrimineras?

  46
 3. Vi får se vad som med Centerpartiet när de väljer en ny partiledare. Kan få L att minska sin betydelse.

  56
  2
 4. Om Uffe är smart tar han in både SD och L i regeringen. Då lär de sig hålla sams och samarbeta.

  70
  5
 5. Minns hur Miljöpartiet har kört landet i botten som en liten minoritet i regeringen. Det är inte batikhäxorna som ska styra nästa regering.

  98
 6. Hoppas på Extraval/Nyval eller vad det heter Då bör L och MP ryka nu när Elräkningarna börjar komma in Bränslepriset ökar folk kommer bli arbetslösa p,ga Firmor går i konkurs p,ga el och bränslekostnader

  77
  1
  • Det heter extraval. Nyval kallas det som Danmark ska hålla inom kort, danska statsministern utlyste nämligen nyval idag.

   33
   8
 7. Gång på gång visar det sig att små skitpartier håller på och ställer ultimatum dom inte är byxade för. Höj spärren till 10% så slipper vi detta eviga krånglande

  95
  4
 8. Bättre att L sitter i regeringen så de inte får för sig att hålla på att bråka.

  13
  30
   • Skillnaden är att SD kommer att kräva en hel del i det avtal som de nu skriver för att tillåta L sitta i regeringen. Vilket inte kommer att tillåta dem löpa amok. Däremot kommer L vara tvungna att ta ansvar för regeringens arbete.

    13
    1
 9. Helt ok. att SD motsätter sig att halv rödingar som är motståndare till SD skall få ministerposter.

  103

Kommentera