EU eniga om nya sanktioner efter den ryska olagliga annekteringen

RYSSLAND. EU-länderna har enats om ett nytt sanktionspaket, det åttonde, mot Ryssland efter annekteringen i Ukraina, skriver Bloomberg. Paketet innehåller bland annat ett pristak på rysk olja som säljs vidare till andra länder.

Ursula von der Leyen

Sanktionerna träder i kraft på torsdag, enligt nyhetsbyrån.

Det borde ytterligare begränsa Rysslands exportkapacitet, säger EU:s utrikespolitiska chef Josep Borrell, enligt Bloomberg.

EU föreslår också att det införs ett temporärt pristak på naturgas.

Att införa ett tak på gasen är en tillfällig lösning tills vi har utvecklat ett nytt prisindex för EU som garanterar en bättre fungerande marknad, säger EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “EU eniga om nya sanktioner efter den ryska olagliga annekteringen

 1. MEN om ifall BRICS et. al. handlar med varandra spelar ju dessa sanktioner ingen roll kanske tvärtom…… hur vore det kanske att låta Ukraina gå till förhandlingsbordet?
  Menar Minsk1 och Minsk2 är ju en bra början iaf……
  har för mig att Ryssland velat ha dessa och Frankrike och Tyskland kanske gå igenom hur man följt dessa avtal…….

  5
  16
  • Ukraina ska slåss om varje ockuperad millimeter. Hur kan någon tycka att de ska förhandla bort sitt eget fosterland till fascisten Putin. Måste bara fråga dig en sak. Är du dum i huvudet på riktigt? Du kanske är en av tumme ner fascisterna här? Det jag kräver är inte tumme upp, men sakliga argument om hur man kan stötta dvärgen Putte. Med dvärg avses inte bara kortheten utan framförallt intellektet.

   16
   8
   • Om Du skriver till mig OJ är det väl ganska uppenbart vad jag syftar på…. om Ukraina skrivit på dessa avtal i syfte inte för att följa utan fastmer för att spara tid….. är det väl inte konstigt om Ryssland blir sura…..

    2
    1
 2. Sanktioner mot fascisten är av godo. Vi har höga priser, men ryssarna får det allt jävligare. Ryssland ska slås militärt och svältas ut ekonomiskt. Det är fakta.

  24
  15
 3. Hand upp alla som inte märkt att sanktionerna mor Ryssland slår hårdast mot oss i Europa.

  20
  25
 4. EU-Ursula glömde pristak på filmjölk med ryska gubbar på.
  -Då vänder garanterat kriget..
  Men…hon kan ju inte tänka på allt, hon har ju full sysselsättning med att fundera ut restriktioner/jävelskap mot oss europeer!

  37
  40

Kommentera