Ryska försvaret har kollapsat i Cherson

UKRAINA. Det mest noterbara med de ukrainska militära framgångarna i Cherson är att det är en region som ryska styrkor prioriterat och där man har starkast koncentration av trupper. Det säger Oscar Jonsson, doktor i rysk krigföring, i SVT:s Aktuellt.

Bara under eftermiddagen har den ryska fronten ”kollapsat” och tvingats retirera, av oro för att ryska förband ska omringas av ukrainska, säger Jonsson.

Det är väldigt goda tecken för Ukraina.

Jonsson säger också att ryska styrkor har logistiska problem och svårt att förstärka eftersom Ukraina sprängt fyra broar över floden Dnepr. Gällande den ryska mobiliseringen säger han att den kan få effekt för Ryssland, men att det beror på tidsperspektivet. En del reservister skulle kunna placeras i skyttegravar men inte mycket mer än så, men om en stor andel utbildas i ett par månader kan det ge effekt på lång sikt, säger han.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ryska försvaret har kollapsat i Cherson

 1. Goda nyheter. Den ryska krigsmakten, står med byxorna nere.
  Såg ett Tv inslag med ryska milirära höjdare och kan inte hålla mig för skratt. Dessa gamla gubbar är ”nertyngda” av medaljer. Frågan inställer sig: Utmärkelser för vad? Inte fasen är det för kunskaper i jobbet. Patetiska figurer!
  Ryska militären är en kuliss, utrustad med tredje klassens ledning.
  Slava Ukraina!

  18
  3
  • Tänk på vad du skriver.
   Att attackera Putin är en sak men att generalisera dvärgar som falska är ett lågvattenmärke som borde raderas istället för att gillas.

   22
   7

Kommentera