Mobilisering ett sätt att göra sig av med oönskade Krimtatarer

UKRAINA. Sedan Ryssland olagligt annekterade Krim 2014 har 30 000 invånare på halvön kallats in till den ryska armén – något som strider mot Genèvekonventionen. Nu är rädslan stor bland krymtatarer att Ryssland ska använda den nya delmobiliseringen som ett sätt att slå ut stora delar av den muslimska minoriteten, skriver Politico.

Genom mobiliseringen har ockupationsmakten även tagit på sig att slå ut så stora delar av den vuxna krymtatarbefolkningen som möjligt. Det liknar ett folkmord, säger minoritetens ledare Refat Chubarov.

Kreml har länge sett krymtatarerna som ett horn i sidan, men mobiliseringen är även ett sätt att göra sig av med etniska ukrainare på Krymhalvön, vars rätt att existera har ifrågasatts av ryska makthavare.

Det säger Alyona Lunova på människorättsgruppen Zmina.

Det är ett sätt att göra sig av med oönskade människor […] När de väl befinner sig vid fronten är deras chanser till överlevnad nästan noll.

-Pettersson säger att krigsförbrytaren Vladimir Putin kör samma taktik som företrädarna Tsar-Ryssland och Sovjetunionen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Mobilisering ett sätt att göra sig av med oönskade Krimtatarer

 1. Vi kommer få se samma sak här om ryssarna kommer hit. Gotlänningar och skåningar är särskilt utsatta. Gotlänningar p.g.a. Gotlands placering i Östersjön och skåningar för att säkra tillgången till Öresund,

 2. Varje dag tjatas det i Radio och TV om utsatta områden,Vad menar dom med det??

  Är det områden där någon Svensk bor kvar, och som blivit berikade med grov
  brottslighet? För vem är det annars som är utsatt? Dom som begår kriminella
  handlingar varje dag kn väl inte räknas som utsatta? Det uppfinns nya ord , som
  verkar att sakna mening? Med utsatta kan jag inte få det till annat än att det är Svenskar och invandrare som sköter sig, och som blivit pådyvlade mångkultur som utsätter
  andra för sin brottslighet?

  10
 3. Det är mest män från olika förtryckta minoriteter i Sibirien som skickas till köttkvarnen i Ukraina för att dö för putte och hans stormaktsambitioner. Ryssland är ju det enda 1800-talsimperiet som inte avkoloniserats.

  12
  3
  • Ja det är därför ukriana måste avnsera norrut och dela Ryssland i Sibirien och Moskva ! Då får han kommunikation problem . Nye ens Sibirien folk vill blanda in sig i Putins köttkvarn men dom är ju något underlägsna i Putins sattelitstater

   4
   2
 4. Synes mig att han har samma taktik som de han vill fördriva, de säger bli en av oss eller du avlivas alternativt betalar högre skatt samt lever som en tredje klassens medborgare.

  12
  • Ja totalt sätt så är det ingen skillnad på jihadister. Förutom Putin som gillar den typen av krigföring. Putin har ju en udda syn på vad nazister är och den skiljer sig inte så mycket från jihadister ? Men man kan ju alltid ha dom som kanon mat!!? Igentligen är det inte så konstigt att varenda ryss gör allt för att dra från ryssland

   9
   3

Kommentera