Ukrainska styrkor bryter igenom i söder

UKRAINA. Efter att Ukraina återtagit kontrollen över staden Lyman i Donetsk, nordöstra Ukraina har man även brutit sig igenom ryska försvarslinjer i Cherson-regionen i landets södra delar, rapporterar flera medier.

Ukrainska soldater i staden Lyman

Sky News skriver att Ukraina ryckt fram längs med floden Dnipro och enligt The Guardian har trupperna brutit igenom försvarslinjerna med flera kilometer. Det beskrivs av Reuters som de största ukrainska framgångarna i regionen sedan invasionen inleddes i februari.

Samtidigt som Kiev varit sparsamma med information medger den rysktillsatte Cherson-ledaren Vladimir Saldo att ett ukrainskt ”genombrott” har skett och att läget är ”spänt”. Ukrainska soldater ska bland annat ha brutit igenom vid en plats omkring tre mil söder om där ryska styrkor nyligen hade sina försvarslinjer.

Enligt The Guardian innebär Ukrainas framgångar att Ryssland inte har full kontroll över någon av de fyra regioner man annekterat.

-Pettersson säger att Ryssland ”omgrupperar” överallt…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Ukrainska styrkor bryter igenom i söder

 1. Ja man borde snart kunna avanser in på ryssk mark ? Då behöver man inte ta hänsyn till civilbefolkningen . Det kan ju finnas ukrinare som överlevt Putins utrotning i ukrinska områden

  4
  1
 2. Ser bra ut. Fortsätter framryckningen, på ett för Ukraina positivt sätt, måste orcerna utrymma för att inte bli innestängda.
  Slava Ukraina! Skit ner dig Ryssland!

  15
  4
 3. Man får lätt intrycket att den ryska militärledningen består av amatörer. Vad sysslar de med? Dricker vodka och bedriver privata affärer med militär materiel? Eller?
  Putin verkar dock sitta tryggt. Duman har enhälligt godkänt annekteringarna.
  Nu när Ukraina tar sig in på ”rysk” mark vad återstår då för Putin. Ska han lämna tillbaka de annekterade områdena? Verkar inte troligt. Återstår bara allmän mobilisering och att man i Ryssland nu börjar kalla kriget för just krig . Med vad det nu innebär.

  15
  7
  • Det innebär att ryska otränade män utan uniformer får vapen så de kan skjuta sina befäl innan de flyr till Ukraina. Krig pratar man redan om i Ryssland och folket börjar göra uppror på hemmaplan, med vad det nu innebär.

   12
   2
 4. Putin lär kasta in handduken snart om han har något förstånd kvar, gissar att hans egna snart ruttnar ur Hitler vart väl utsatt för flera mordförsök av sina egna vill jag minnas?

  21
  6
 5. Puttes terrorister har det inte lätt. Snart kommer kylan och General Vinter tar inte fångar.

  26
  7

Kommentera