Polismördaren Andreas Axelsson släppt efter 23 år

BROTTSLIGHET. En av de tre som dömdes för polismorden i Malexander 1999 – Andreas Axelsson – har nu släppts från fängelset, rapporterar Corren, bakom betalvägg. Axelsson frigavs för knappt två veckor sedan efter att han avtjänat två tredjedelar av sitt straff, som i februari 2020 tidsbestämdes till 35 år.

Malexandermördarna Jackie Arklöv, Andreas Axelsson och Tony Olsson.

”Det som hände var en oerhörd tragedi och han ångrar att han överhuvudtaget fanns med i sammanhanget. Han tar ansvar för sin del i händelserna i Malexander och för brotten som begicks där. Han är en annan person idag med andra värderingar än vad han hade då”, skriver Örebro tingsrätt i sitt beslut.

Den sista tiden satt Axelsson på en öppen anstalt utanför Mariestad.

Tillsammans med Tony Olsson (numera Byström) och Jackie Arklöv rånade Axelsson Östgöta Enskilda Bank i Kisa 28 maj 1999. I samband med jakten på rånarna sköts två poliser till döds med sina egna tjänstevapen. Byström, Axelsson och Arklöv dömdes till livstids fängelse av Linköpings tingsrätt i början av 2000.

Tony Olsson beräknas bli fri nästa år. Jackie Arklöv har inte fått sitt straff tidsbestämt och får nog sitta många år till eftersom risken för återfall i brottslighet anses fortfarande vara för hög. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Polismördaren Andreas Axelsson släppt efter 23 år

 1. Ja det är besvärligt man måste ju se det på det sättet hur mycket kvalitids tid berövade dessa idioter polisen ??
  Själva rånet kan ju beräknas som arbetstid .men att ta livet av en annan så är det ju bara en fråga om tid innan han ruttnar? Efter som man inte sjuter dom så betalar det med tid den tid offret förlorat. Och det borde gälla poliser med när man sjuter kors och tvär ? Get är alltid besvärande när folk måste skapa sin egen rättvisa

 2. Om jag träffar på den äckelfi**an så lovar jag att säga vad jag tycker om henne.

  Men det är OT, malexandermördarna får aldrig släppas ut.

  ’Han är en annan person idag’, men det är han inte. Han är samma kräk idag som han var då.

  Det lär inte ta lång tid innan han hittar på nåt skit. Något arbete lär han knappast få, så han får göra det han är bäst på. Usch.

  10
 3. Dom här tre tror jag ändå är betydligt trevligare personer än många av dom som S-regeringen importerat under dom sista tio åren. Dom som fått uppehållstillstånd och blivit svenska medborgare på kort tid trots upprepad och grov brottslighet. Och som trots upprepad brottslighet ändå älskas av politikerna och därför inte får röras. Och därför inte utvisas. Trots att dom utan problem kan vistas utomlands om svensk polis söker dom. Men en utvisning skulle tydligen kunna innebära livsfara för dom. Att det kan vara livsfarligt för dom vanliga svenska medborgarna att ha dom här har ju ingen betydelse.

  14
  1
  • Men Lennart, Arklöv sköt två poliser i huvudet på 2 dm håll, en ren avrättning. Försvara inte dom här ärkekräken.

   10
  • Ja det är alltid såna här konstigheter ta tex Flink han med automatvapen sjuter en massa fruntimmer den idioten har man släppt ut ?

   Sen om man tar paddan hon är ju känd för sitt låga iq och även om det är poliser så behöver man inte tollerera att sjuter på allt.. möjligen att dom besvarar eld mot dom själva då eldgivning en i förorterna eskalerat till vansinne!

   • Mattias Flink mördade sju när han var berusad 1994.

    Straff: Livstids fängelse; Tidsbestämt till 30 år. Villkorligt frigiven efter 20 år.

 4. Man borde göra som i bla USA. Innan Axelsson friges borde man fråga de mördade polisernas anhöriga hur de ställer sig till ett frigivande. Ger de honom sitt förlåtande, ok sparka ut honom. Om de däremot anser att det han gjort är oförlåtligt, låt han sitta kvar.
  Men mördare ska sitta minst 25 år. Allt för att minimera risken att de anhöriga hotas till att ge sin förlåtelse.

  28
  2
 5. Det här är så vidrigt. Tre riktiga kriminella kräk, som inte har i samhället att göra.

  Dom två poliserna blev avrättade på kort håll, och det var inte bara Arklövkräket som sköt, även Olssonkräket sköt.

  Ingen av dom här tre får någonsin komma ut i samhället. Dom skall dö i fängelset.

  60
  1
 6. Dessa vidriga svin borde avrättas. Inte släppas fria. Återinför dödsstraffet i Sverige

  55
  1
 7. För helvete, släpp inte ut dom. Att begå brott är det enda som dom kan.

  Det blir bara elände av det här.

  Vilken idiot är ansvarig för detta?

  53
  1

Kommentera