1,5 miljon uniformer har försvunnit i Ryssland

RYSSLAND. En och en halv miljon ryska militäruniformer har på något sätt försvunnit. Det hävdar den ryske politikern och tidigare arméchefen Andrej Gurulev, rapporterar den oberoende ryska tidningen Novaya Gazeta.

Ryska soldater med uniform

I en kommentar till en lokaltidning i regionen Zabaykalsky frågar sig Gurulev hur det kunnat inträffa, och hur det kommer sig att mobiliserade ryssar inte kan få en uniform. – Ingen kan förklara det för mig på något sätt.

Samme Gurulev uttalade sig i helgen kritiskt mot den ryska militärledningens agerande kring staden Lyman, som nu återtagits av ukrainska styrkor.

-Pettersson vet inget om ryska militäruniformer men jag gissar att de aldrig funnits, någon har använd pengarna till annat än att köpa uniformer. Ryssland är trots allt Europas mest korrupta land som styrs av ett gäng kleptokrater….

Korruptionsindex…definieras generellt som ”missbruk av offentlig makt för privat nytta.”

Ryssland hamnar på plats 129 i världen, i Ukraina är också korruptionen hög men något mindre än hos den stora grannen. De länder med minst korruption är Danmark, Nya Zeeland, Finland och Sverige. Överlag har västerländska länder mindre korruption än andra.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “1,5 miljon uniformer har försvunnit i Ryssland

 1. Hoppas det i så fall den Ukrainska armén! Det kan de ha användning av i kommande framryckningar, och lura ryssarna i fördärvet!

 2. Vi betalade en massa till FN för att Löfven skulle få jobb där. Först ville de ändå inte ha honom men fyra extra miljarder till FNs klimattrams gjorde susen.

  42
  2
 3. Danskarna var ju mycket aktiva i sakerna på de Engelska öarna, eller Stor-Britannien, men vi var lika goda kålsupare på den tiden, haha. Bättre än Sovjeter i alla fall, för vi dödade icke på ett systematiskt vis, oskyldiga kvinnor, män och barn.

  3
  3
 4. Vi blev uttvättade genom giftemål med slaver, efter en tid var det inget kvar av oss.

  Ivan = Ingvar. Vladimir = Valdemar. och så vidare.

  6
  2
  • Att det extremt gamla Skandinaviska namnet Bo, som betyder bofast eller bonde, skulle hänga samman med det slaviska namnet Boris, den saken tvivlar jag starkt på.
   Snarare Gregorius eller George.

   2
   2
   • Nu kräver ryska militären att rekryterna köper sig uniformen om medel saknas lånar staten ut pengar om rekryten avlider skall familjen återbetala lånet.

    18
    4
 5. Dagens Sverige tillhör troligtvis ett av dom mest korrupta tjyvsamhällen/länder i världen.
  Att vi hamnat långt ner på undersökningslistan beror på att svenska myndigheter/tjänstemän/politiker är bra på att dölja korruptionen!
  Och genom statsägd media så har vi -precis som i Ryssland- samtidigt invaggats/hjärntvättats i den falska tron att i Sverige är vi bäst på allt.

  53
  6
 6. Det hade ändå varit rätt roligt om de inte kunde skicka iväg soldater bara på grund av att det saknas uniformer…

  18
  2
 7. Apropå lite whataboutism så:
  Timbuktu hyllar folkutbytet – släpper bok för att uppfostra svenskar

  Jason Diakité och författaren tillsammans med Matilda Westerman
  får plats i TV4 för att domptera barnen till rätt värdegrund.
  De presenterar en checklista att gå igenom då man tar emot information
  och jag ska hjälpa dem lite här på Petterssons blogg:

  -Vem är det som berättar???
  -Public Service, TV4, vänstermedia, sossar och miljöpartister!

  -Vad är det som sägs???
  -Invandring har ingen negativ påverkan på Sverige!

  -Varför berättar avsändaren det här???
  -För att köpa tid till agendan och processen som förstör Sverige!

  -När har informationen berättats???
  -Hela tiden och från de som hatar Sverige, ända sedan 70-talet!

  (författartattaren)

  44
  1
 8. Gissar att 8000 pansarvagnar, 450 flygplan, 1.000.000 gevär, 500.000.000 skott, bomber, granater och jävlar anamma också har försvunnit. Tjuvarna stjäl inte bara av folket, de stjäl av varandra också!

  40
  4
 9. Sverige?!? Beror väl på vad anser vara korruption. I Sverige delas skattepengar ut till Partiets vänner och Partiet har satt i system att belöna sina lojala medlemmar med skattefinansierade jobb när helst de har chansen. Samt Partiet har organiserat sina underorganisationer så även de är skattefinansierade av svenskarna. Samt ger sina egna föreningar undantag från lagar som gäller alla andra.

  66
  6
 10. Likaväl var det Svenskar från Uppland och i någon mån övriga Skandinavien som grundade Kiev-Rus. Man får skämmas för vissa av sina förfäder.

  13
  3
  • Så det är svenskättlingar som slåss för Ukrainas överlevnad nu. Vad är det att skämmas över?
   Du är medveten om att Ryssland inte hette Ryssland innan början av 1700-talet. De kallades för Moskovit och det är ett ord vi borde fortsätta att använda eftersom de endast anser att moskoviter är de riktiga ryssarna.
   Anledningen till varför Peter I döpte om landet till Ryssland var just för att göra anspråk på den svensk-kievska historien.

   7
   3

Kommentera