Utvisa kriminellas familjer

Den importerade brottsligheten fortsätter skapa otrygghet i samhället och drar enorma resurser från ett redan ansträngt rättsväsende. Att gulla med buset har visat sig vara verkningslöst, även att finansiera projekt som ungdomar och vuxna på landsbygden bara kan drömma om. Sitter SD inne med svaret?

Efter de muslimska kravallerna i påskhelgen kom förslaget från SD om att utvisa hela familjer om någon familjemedlem ägnar sig åt grov brottslighet.

Som ett brev på posten kom skarpa reaktioner på förslaget. ”Oacceptabelt” och ”förfärligt” kom från Liberalerna respektive Centerpartiet. ”Det strider mot rättssamhället” hördes från jurister. Bara ett par i högen av skarpa reaktioner.

Som så ofta är dock SD mer jordnära än kritikerna. En artikel i SvD från februari 2017 beskriver hur invånare i invandrardominerade förorter tröttnat på våldet.

Polisen borde ha mer befogenheter. Man borde skärpa straffen och utvisa dem som begår grova brott. Inte bara dem, utan även deras familjer. Jag tror ärligt talat att det är enda sättet. De är ju inte rädda för fängelset. Jag kan sätta mitt liv på att det skulle bli lugnt här efter tre utvisningar, säger en av männen och de andra nickar instämmande.

Läs artikeln och fråga er om männen som intervjuas hade rätt i orden ovan. Skulle det vara lugnare i landet om man redan då, 2017, hade börjar utvisa hela familjer om någon familjemedlem begått grova brott?

Pettersson har vid flera tillfällen berört en artikel från Aftonbladet 2004. Minns att denna publicerades sex år innan SD tog sig in i riksdagen och de ord som Suat Cicek, med rötterna i Turkiet, framförde redan då, har av etablissemanget kallats för rasistiska och görs så än idag.

Det är viktigt att komma ihåg att situationen här på Rosengård inte bara är Rosengårds problem, det är hela Sveriges problem. Utan den flyktingpolitik som bedrivits skulle man inte ha haft den situation som vi har – varken på Rosengård, i Rinkeby eller i andra tungt belastade bostadsområden.

Jag tror att SD växer, inklusive bland utomeuropeiska invandrare, för att de lägger örat mot marken och lyssnar på hur vanliga medborgare uppfattar verkligheten.

15 thoughts on “Utvisa kriminellas familjer

 1. @Niklas R.

  Enligt svensk lag kan – inte – utlänningar som umgås med kända kriminella utvisas!

  Det är ingen idé att du din vana trogen i detta alias eller andra med ord utan substans fortsätter att ge sken av kunskaper som du inte har, ty du lär inte få bemötande.
  Ett antal yrkeskunniga i Petterssons Forum sponsrande debattörer har försökt bemöta ditt vrövl utan framgång och efter dina fortsatta härjningar valt att lämna forumet,
  vilket drabbar dem som lägger ner all sin tid på att driva forumet till kostnader som du inte synes förstå är avhängigt ekonomiskt sponsrande debattörer.

  Dina konstant juridiska floskler finns endast i din fantasi, ingenting annanstans!
  Mvh.

  8
  4
  • Oj, oj, oj. Verkade som om jag trampade på anons ömma tå här.
   1. Jag kan inte erinra mig om att jag någonsin varit indragen i någon debatt/ diskussion om just detta i kommentarsfältet.
   2. Skulle jag mot förmodan ha fel i något sammanhang har jag inga problem med att erkänna detta och lära mig.

   Men jag antar att Anon här kan hänvisa till någon diskussion som vi haft där jag påstått att jag haft en ståndpunkt som inte kunnat bevisas samtidigt som vederbörande kunnat lägga fram bevis som motbevisade min ståndpunkt.

   2
   2
 2. När det gäller omyndiga är det enkelt. Det finns ett föräldraansvar. Detta gäller både svenskar och utlänningar. Lagstiftaren bör skärpa lagstiftningen så att utvisning blir obligatoriskt vid särskilt grova och förnedrande brott. Går utvisning inte att genomföra ens till tredje land bör den kriminelle hållas i läger. Återinför också möjligheten att dra tillbaka ett utdelat medborgarskap.

  23
  1
 3. Enligt svensk lag kan utlänningar som umgås med kända kriminella utvisas. Detta faller under denna lag.

  17
  8
 4. Klart att det hade sänt signaler till och inom kriminellt belastade familjer om
  några av dom värsta familjerna visats ut, då visste dom att ifall ungarna
  fortsätter att begå grova brott,familjen blir av med alla otaliga bidrag dom
  erhållit, plus att dom får packa resväskorna, så visst sänder det signaler!

  Det är föräldrarnas ansvar att fostra ungarna, inte Svenska samhället!

  79
  2
 5. ”Knäcka gängen, tryggare Sverige” och liknande floskler har vi hört till leda. Dessutom beklämmande att höra politiskt tillsatta polischefer låtsas inte begripa varför just Sverige har dessa problem. Lösningen är ju som beskrivs ovan, allt annat är meningslöst….

  82
  2
 6. När svenska ungdomar begår grova brott bör också deras familj sättas i fängelse. Föräldrarna har inte uppfostrat sina barn rätt.

  13
  66
  • Sättas i fängelse? Ingen nämner att klaner, maffiafamiljer och vanliga familjer ska fängslas om någon i familjen begår grova brott.
   Det talas om utvisning till de länder de ändå åker på semester till med jämna mellanrum.

   68
   3
  • Även svenska föräldrar till svenska barn har även ett ekonomiskt ansvar. Det råder ingen som helst tvekan om att huvuddelen av dem som sökt asyl har gjort av ekonomiskt intresse. Annars hade de inte transiterat bortemot tretton säkra länder.

   17
 7. Moderaterna har inget val. Störst går först. Punkt!
  Äntligen kan en rejäl sanering av Sverige börja efter åtta års kommunistdiktatur med sossejuntan i Stockholm.

  84
  1
 8. Kan sd leverera i kriminalpolitiken så blir de jämnstora med sossarna nästa val!
  Sanna mina ord. Men vågar moderaterna hjälpa till med det?

  90
  1

Kommentera