Släng er i väggen rappare, Povel var bättre än er, mycket bättre

UNDERHÅLLNING. I år är det 100 år sedan Povel Ramel föddes i Stockholm, han var en svensk friherre, text- och revyförfattare, kompositör, pianist, sångare, komiker och skådespelare. Povel tillhörde ätten Ramel från Skåne.

Povel Ramel föddes den 1 juni 1922. Foto: Bo-Aje Mellin, SVT

Ramel åstadkom en rik och mångsidig produktion av sånger, revyer och krogshower samt kom framförallt att kännetecknas av sina underfundiga låtar, fyllda med kluriga och halsbrytande texter tillsammans med stor musikalisk lekfullhet. Hans kännetecken var alltid tjockbottnade glasögon och varierande huvudbonader.

-Pettersson säger att dagens kriminella rappare har mycket att lära av Povel…

Povel Ramel och Wenche Myhre 1974

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Släng er i väggen rappare, Povel var bättre än er, mycket bättre

 1. Jag och min blivande hustru hade en extremt vacker Schäfertik som vi vaktade. Nu försvann hunden när den var utom vår kontroll. Vilken olycka. Vi skaffade en egen, men jag sörjer den där fina hunden.

 2. Jag hade en vän, som hade en granne,som hade en friflygande nymfparakit i trädgården. Den var fri. En dag flög den hela vägen ned till sjön när sonen skulle fånga abborrar. Den vilade på hans axel ibland.

  En dag var den borta, helt säkert tagen av en sparvhök.

  Samma sak som när en Extremt söt Schäfertik som jag och min blivande hustru vaktade och den försvann utan spår förr.

 3. När en mycket tam fågel älskar dig över allt på jorden, så tackar den dig med en klick av skit i håret. Nåja, ibland backar de och försöker faktiskt att skita utanför huvudet, men inte alltid.

 4. Jag gillar Nymfparakiter som flyger fritt och skiter ned huset. Nåja, det kräver ständig tvättning av skit överallt. Väldigt fina när de vill bli putsade på huvudet med fingrarna och när de tigger en bit mat bortom matskålen, från munnen.

  De är snart 20 och 19 år gamla.

  Hannen kan vissla “Mors lilla Olle” Honan kan efter några år härma, men mycket tyst, för att icke göra honom arg. Han är väldigt duktig att kunna flyga, extremt duktig.

  En annan visa dock:

 5. Av de uppräknade sångarna här tycker jag Povel Ramel är klart bäst vid jämförelse.

  7
  3
 6. Dagens rapare??? Lära???

  Det kan de inte!!! Det är de för dumma för!!! Och vill inte!!! För de vill helt enkelt, vara så vidriga som de någonsin kan, INTE kompetenta och bra!!!

  14
  6
 7. Sådan skillnad mot dagens sk komiker inga fula personangrepp inget under bältet bara underfundigt och roligt utan att vara plumt.

  20
  2
  • Kenneth, jag var av omständigheter jag inte kunde kontrollera, tvungen att sitta genom en session med Henrik Schyffert.
   Fy fan vilken obildad, genital- och exkrement-fixerad idiot detta är.
   Att lyssna på ett dagisbarn är mer underhållande.

   19
   2
 8. Ja det var lyckliga år med Povel o gänget kring honom. Minns speciellt hans Knäppupp-revyer,som gästade stan en gång om året.
  Tänk vad många stora artister det fanns på den tiden !
  Dessutom hur många yngre dåtida okända förmågor han presenterade,som senare gjort sig ett namn tack vare honom….inte bara inom landet.

  25
  2
 9. Minns en episod när gubben jobbade på en bullrig fabrik i det större formatet. En yngling framförde klagomål på det ständigt Dunkande oljudet från verksamheten. “Man kan ju knappt höra musiken från sin radio”, beklagade han sig. “Jasså, vilken musik lyssnar du på då ?”, yttrade någon.
  Det dräpande svaret : “Ja, det blir mest Dunka-Dunka”.

  23
  2
 10. I stort sett vilket oljud som helst är bättre än det totala skräp som i dag kallas för rapp!
  -ett pladdrade och skrammel som f.ö. härstammar från negrerna!

  72
  2

Kommentera