Ukrainska styrkor på väg att omringa ryssar i Donetsk

UKRAINA. De ryska styrkorna står troligen inför ett nära förestående nederlag i staden Lyman i nordöstra Ukraina, skriver tankesmedjan Institute for the study of war. Ukrainska styrkor uppges nästan ha omringat staden och attackerar från tre håll.

Läget i Lyman diskuteras också med tilltagande oro av ryska militärbloggare.

Reuters beskriver Lyman som Rysslands viktigaste återstående fäste i norra Donetsk. Ett återtagande skulle innebära att vägen till regionen Luhansk ligger fri för de ukrainska styrkorna. Om Lyman faller bedöms det kunna resultera i en kollaps för den ryska stridsmoralen

Klicka här för att se ISW:s interaktiva karta över den ryska invasionen av Ukraina. Denna karta uppdateras dagligen.

23 döda i attack mot civil konvoj i Zaporizjzja. Ett ryskt robotanfall har utförts mot en civil konvoj i Zaporizjzja i Ukraina. Det uppger guvernören Oleksandr Starukh i ett inlägg på Telegram, enligt Reuters.

23 människor dödades och 28 skadades, enligt guvernören. Han uppger också att personerna som färdades med konvojen var på väg till ryskockuperat område för att hämta släktingar och föra dem i säkerhet.

Invånare i Zaporizjzja flyr den ryska annekteringen

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ukrainska styrkor på väg att omringa ryssar i Donetsk

 1. Enligt ryska källor har UAF befriat Yampil, Enligt samma källor är Lyman omringat, enda vägen ut är en skjutbana behärskad av UAF. Vissa av dessa ryska källor antyder att ryssen viftar med vit flagg i Lyman. Samma ryska källor antyder att UAF är framme vid Kreminna. Ukraina säger som vanligt ingenting medan operationerna pågår. När UAF tar Lyman, då kollapsar ryssens linjer långt in i Luhansk.

  Rysstrollen förklarar säkert detta som medveten strategi att överbelasta Ukrainas logistik genom att översvämma denna med krigsfångar som skall transporteras samt förses med mat.

  11
  1
  • De kommer nog, som vanligt utan argument. Kan tänka mig att några av dem är upptagna med att blockera vägar i Stockholm idag. Du vet människor är inte dumma, de är mycket dummare än man tror

   16
   5
 2. Lyman är i princip omringat. Enda vägen ut är en väg som ligger under direkteld från ukrainskt artilleri.

  Så det ska bli intressant om terroristerna och de ryska soldaterna kommer att utkämpa ett litet inbördeskrig i staden när soldaterna vill ge sig och terroristerna inser att det kanske inte är i deras bästa intresse. Runt 3000 man kan panga rejält.
  Terroristerna i det här fallet är grupperingar från terrorstaten LNR och legosoldater från Wagner.

  26
  6

Kommentera